Helsingin keskustassa on nyt vegaaniravintola, joka tarjoilee laadukkaita mocktaileja

FoodLab Vegan Eatery on saanut apua mocktailien sekoittamisen Suomen mestarilta.

Kuva: FoodLab

SOK:n ja HOK-Elannon yhteinen kehitysprojekti Food Lab Helsingin City-käytävässä on ravintolatila ja koekeittiö, jonka avulla testataan uusia ravintolakonsepteja. Kirjoitimme viime vuonna FoodLabin Suup-koekeittiöstä. Nyt FoodLabista saa täysin vegaanista kulhoruokaa, keittoja, smoothieita ja uutuutena vegaanisia mocktaileja. 

”Ravintoloissamme on huutava tarve saada uusia ideoita alkoholittomien juomien listalle; niiden kysyntä on jopa kolminkertaistunut. Nykyasiakkaalle ei mojito ilman rommia enää riitä. Tarvitaan kiinnostavia ja laadukkaita juomia”, kertoo FoodLab manager Anne-Maria Mikkonen.

Kuva: FoodLab

”Ruoka- ja juomamaailma lähestyvät toisiaan. Mocktail on monikäyttöinen juoma, joka toimii cocktail-käytön lisäksi vaikka alku-, jälki- tai jopa ruokajuomana. Seuraavassa vaiheessa alamme etsiä juomasekoituksille sopivia ruokapareja. Toivomme luovamme kokonaan uudenlaisen tavan kuluttaa alkoholittomia juomia”, Mikkonen jatkaa.

Kuva: FoodLab

Siksi FoodLabin Vegan Eateryn mocktailien tuotekehityksessä on ollut mukana mocktailien sekoittamisen Suomen mestari Jan Lindgren. Juomat on kehitelty pohjoisten makujen ja tarinoiden avulla, ja niistä löytyy syysmeren, huvipuiston tai kirpakan talven makuja. Esimerkiksi greipiltä ja mustaherukalta maistuva ”Kieli mattotelineessä” vie lapsuuden talviin ja muistoihin siitä, miten kielellä piti kielloista huolimatta kokeilla kylmää metallia. Juoma tarjoillaan tietenkin huurteisesta metallimukista.

Mocktailit ovat nyt FoodLabissa kaupunkilaisten testattavina, ja niistä toivotvaan mahdollisimman paljon palautetta, jotta niitä voitaisiin kehittää entisestään. Testijakson jälkeen mocktailit siirtyvät ensin HOK-Elannon ja myöhemmin S-ryhmän ravintoloiden listoille.

FoodLab Vegan Eatery, City-käytävä (Keskuskatu 6). Avoinna arkisin 9.30-16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi