Helsinki Design Week: arkkitehtuuritärpit

Pohjoismaiden suurimmalla muotoilufestivaalilla voi sukeltaa arkkitehtuurin maailmaan muun muassa näissä tapahtumissa.

Kuva: torsakarin/Fotolia

Tsekkaa ainakin nämä arkkitehtuuritapahtumat Helsinki Design Weekillä 7.-17.9. Koko festarin ohjelman löydät tapahtuman sivuilta.

KOTI Sleepover

Installaatio 7.-17.9., Sofiankatu 4, kello 13-18. Ilmainen. 

Suomen Pariisin instituutin tilaama ja Linda Bergrothin suunnittelema KOTI koostuu kuudesta aitasta, joissa vierailijat voivat yöpyä (vuokraus tapahtuu AirBnB:n kautta). Installaatio esittelee suomalaista huippumuotoilua ja yhteisöllistä mökkikulttuuria. Lue juttu: Maailmalla ihastuttanut KOTI-aittainstallaatio tulee Helsinkiin  ja siellä voi yöpyä.

Eliel Saarisen toteutumattomat suunnitelmat ja katsaus suurkaupunkiin

Luento 7.9., Laituri, Narinkka 2, klo 17-19. Ilmainen.

Luentoillassa kuullaan FT, dosentti Anja Kervanto Nevanlinnan katsaus suurkaupunkiin 1910-luvun Euroopassa. Toisella luennolla dosentti ja Eliel Saarisen näyttelyn käsikirjoittaja Timo Tuomi esittelee Saarisen toteutumattomia suunnitelmia.

Home Revisited

Näyttely 7.-17.9., Arabian ja iittalan näyttelykeskus. Ilmainen.

Askon lanseeraamassa suunnittelukilpailussa etsitään ratkaisuja tulevaisuuden asumiseen vaikuttaviin kysymyksiin: ympäristökysymykset, perheen uudelleenmäärittely, monikulttuurisuus, ikääntyminen ja digitalisoituminen. Näyttely jatkuu Design Weekin jälkeen 22.10.2017 saakka.

Tikku

Installaatio 7.-17.9., Keskuskatu 7. Ilmainen.

Keskuskadulla sijaitseva Tikku on parkkiruudun kokoinen, yhdessä yössä rakennettu mikrokerrostalo, joka demonstroi tulevaisuuden tiivistä asuinrakentamista sekä vastuullista kotimaista puurakentamista. Tikun on suunnitellut arkkitehti Marco Casagrande.

Alvar Aalto: taide ja moderni muoto

Näyttely 7.-17.9., Ateneumin taidemuseo. Liput 15 euroa. 

Ateneumin Aalto-näyttely on kunnianosoitus ikoniselle suunnittelijalle ja arkkitehdille. Näytteillä on huonekaluja, esineitä, arkkitehtipiirustuksia ja pienoismalleja. Näyttely jatkuu Design Weekin jälkeen 24.9. saakka. Lue Cityn juttu aiheesta: Helsinki kuin Venetsia  arkkitehti Alvar aallolle maailma oli täynnä mahdollisuuksia.

Open Studios: OOPEAA Office for Peripheral Architecture

Avoimet ovet 14.9., Eteläinen Hesperiankatu 8, kello 15-22. Ilmainen. 

Kaksipäiväinen Open Studios avaa luovien työhuoneiden ovet yleisölle. Arkkitehtitoimisto OOPEAA:n työssä oleellista on periferian käsite. Se ymmärretään mahdollisuutena, hedelmällisenä vuorovaikutuksen alustana, jonka puitteissa on mahdollisuus synnyttää uutta. Toimiston töiden joukkoon kuuluu muun muassa kesällä 2017 yleisölle avautunut Lonnan Sauna ja kesällä 2016 avautunut Periskooppi-torni.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi