Maailmalla ihastuttanut KOTI-aittainstallaatio tulee Helsinkiin – ja siellä voi yöpyä

Torikortteleihin pystytetään kuusi aittaa, joita saa päivisin ihailla, öisin vuokrata majapaikaksi.

Kansainvälisen suursuosion saanut KOTI-installaatio saapuu elokuussa Helsingin keskustaan. Suomen Pariisin instituutin tilaama, Linda Bergrothin suunnittelema KOTI on suomalaista muotoilua ja yhteisöllistä mökkikulttuuria esittelevä aittainstallaatio, jossa yleisö voi yöpyä KOTI-tapahtuman ajan 16.8.-17.9. Torikortteleissa.

"Suomalaisesta kesämökki- ja aittakulttuurista ammentavassa installaatiossa kävijä pääsee osaksi yhteistä yökyläkokemusta muiden vieraiden kanssa. Tapahtumassa yhdistyy jakamiseen liittyvä elämys asuttavaan muotoilunäyttelyyn. Rakennettu kokonaisuus ja kaikki sen yksityiskohdat on tarkkaan harkittu, mutta perimmiltään projekti on vähän kreisi ja kokeellinen. Jokainen yö on vierailijoista riippuen omanlaisensa kokemus", kertoo Bergroth.

KOTI koostuu kuudesta aitasta, jotka majoittavat yhteensä 12 henkeä. Aitat maksavat 110-280 euroa per yö, ja niitä voi vuokrata Airbnb:n kautta. Päivittäisestä vieraanvaraisuudesta vastaa KOTI-henkilökunta ympäri vuorokauden. Pariisissa Institut Finlandaisissa KOTI oli keväällä pystyssä 100 päivää. Sinä aikana siellä yöpyi 500 vierasta ja vieraili 11 000 kävijää. Suomalaisaitoista kirjoitettiin muun muassa Voguessa, Wallpaperissa ja Architectural Digestissa

Näyttely on avoinna yleisölle tapahtuman aikana päivittäin kello 13-18. Samalla Torikortteleissa avataan Sofiankatu 4:n uudistettu jugendpalatsi upeine halleineen. Tapahtuman aikana katutasossa toimii myös pop-up-kauppa KOTI Lokal.

KOTI Helsinki 16.8.-17.9. Torikortteleissa, Sofiankatu 4.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi