Hotelli Presidentti uudistuu Paola Suhosen konseptilla

Massiivinen uudistushanke valmistuu vuonna 2018.

Paola Suhosen suunnittelemissa juhannusteemaisissa huoneissa on yrttejä tyynyllä ja hyttysiä seinillä.
Paola Suhosen suunnittelemissa juhannusteemaisissa huoneissa on yrttejä tyynyllä ja hyttysiä seinillä.

Eduskuntatalon kupeeseen vuonna 1980 avattu hotelli Presidentti on kasvojenkohotuksessa. Hotellin 494 huonetta uudistetaan täysin, ja konseptin takana on Ivana Helsingistä tuttu suunnittelija Paola Suhonen.

Pressa pitää sisällään mielenkiintoisia tarinoita. Se oli avautuessaan Pohjoismaiden suurin hotelli, ja sen tiloissa on toiminut aikoinaan kasino ja jopa elokuvateatteri. Moskovan olympialaisten alla avatun hotellin Kino Kosmoksessa näytettiin aikoinaan vain neuvostoliittolaisia elokuvia. Nyt teatteri toimii 370-paikkaisena auditoriona. Ravintolatiloissa toimi 80-luvulla yökahvila Café Maria, yksi harvoista paikoista Helsingissä, jossa juhlia sai jatkaa sen jälkeen, kun ravintolat menivät yökahdelta kiinni.

Presidentti on 36-vuotias klassikko, joka peruskorjataan huolellisesti. Korjauksen yhteydessä hotelliin tehdään ainutlaatuisia uudistuksia, kun jokainen sen 494 huoneesta saa kasvojenkohotuksen.

“Ihmiset kaipaavat elämyksiä. Pelkkä toimiva huone ei riitä hotelliasiakkaalle”, hotellinjohtaja Hannele Laurila kertoo.

“Tavoitteenamme on luoda vahvoja muistijälkiä jättävä hotelli, josta voi tulla matkakohde itsestään.”

Uudistuneelta hotellilta vaaditaan suuria, ja konseptisuunnittelijaksi valikoitui Paola Suhonen. Sisustussuunnittelusta vastaa Koko3 Oy.

“Käytämme termiä 'raaka luksus'. Huoneet ovat puhtaita, tyylikkäitä ja funktionaalisia, mutta nissä on myös yksilöllisyyttä, rouheutta ja twistiä”, Suhonen kertoo.

Uudistuneen Presidentin asuinkerroksiin tulee yksilölliset teemat. Teemoja ovat hiljaisuus, sisu, juhannus, satumetsä ja talvimyrsky. Kantavana ideana on villi pohjola, aito suomalaisuus ja jopa metsäläismystiikka, joka yhdistetään skandinaaviseen heleyteen.

“Ajatuksena kerrosteemoittelussa on, että hissistä ulos astuessaan ihminen astuu aina erilaiseen maailmaan. Tällöin myös usein samassa hotellissa yöpyvä vieras saa eri huoneiden välityksellä erilaisia elämyksiä”, Suhonen kertoo.

Suhosen konseptisuunnittelussa keskeistä on yksilöllisyyden tuntu, vaikka hotelli on valtava. Massakustomointi vältetään esimerkiksi jokaiseen huoneeseen tulevalla käsin tuftatulla ryijyllä.

“Hotellihuoneet ovat pitkään olleet neutraaleja, jotta ne sopisivat kaikille. Tällä projektilla pyritään pois siitä. Elämyksellisyys ja yksilöllisyys hotellissa on sitä, että paikassa on tarinoita, tunnelmia ja fiilistä.”

Työt alkoivat vuodenvaihteessa, ja koko uudistus on valmis vuonna 2018. Hotelli toimii töiden aikana normaalisti, sillä huoneet uudistetaan lohko kerrallaan. Ravintola Sevillan tilalle tulee ensi vuonna uusi à la carte -ravintola.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi