Huippukokit rynnivät Katajanokalle - tässä on Helsingin uusin ykkösruokakohde

Helsingin Katajanokka on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi Helsingin kiinnostavimmista ruokakohteista.

Ensi kesänä Katajanokka tulee olemaan the place to be.

Sen lisäksi, että Katajanokan eteläpuolinen ranta-alue tulee jatkossa tarjoamaan entistäkin upeammat puitteet meren ääressä oleiluun, se tulee tarjoamaan mitä herkullisempia ruokaelämyksiä.

Kuva: SOK

Michelin-kokin uutuus ensimmäinen laatuaan

Yksi vuoden puhutuimmista uutuuksista on Kanavaranta 1:een vielä tänä keväänä avautuva ravintola, jota lähtee luotsaamaan pian ovensa sulkevan Demon keittiömestari Tommi Tuominen.

LUE MYÖS: Asiakkaat ylistävät kilpaa ovensa sulkevaa Demoa - vielä ehdit mukaan jäähyväisiin

Alvar Aallon suunnittelemassa suojellussa Sokeripalassa, Metsäyhtiö Enso-Gutzeitin pääkonttoriksi vuonna 1962 valmistuneessa rakennuksessa, ei aiemmin ole ollut kaikille avointa pysyvää ravintolaa - mutta kerta se on ensimmäinenkin!

Rakennuksen ylimpään kerrokseen avautuvan lounas- ja illallisravintolan lisäksi uutuus kätkee sisäänsä huikeilla näkymillä varustetun kattoterassin.

Tommi Tuomisen Demo sulkee ovensa lopullisesti heinäkuussa.
Tommi Tuomisen Demo sulkee ovensa lopullisesti heinäkuussa.

"Aallon Sokeripalan ylin kerros terasseineen – upeampaa paikkaa ravintolalle Helsingissä on vaikea edes kuvitella! Olen erittäin ylpeä ja innoissani siitä, että saan olla tämän legendaarisen talon ensimmäisen yleisölle auki olevan ravintolan ravintoloitsija. Ravintolan liikeidea tulee varmasti poikkeamaan odotuksista, mutta pyrimme silti kunnioittamaan talon hienoa perintöä", Tuominen iloitsee avauksesta.

Tuomisella on ainoana suomalaisena keittiömestarina ja ravintoloitsijana kaksi Michelin-tähteä, yksi Finnjävel Salongilla ja toinen Demolla, joten uutuudelta on lupa odottaa paljon!

Kovatasoinen hotelliravintola 

Toinen uutuuksista on Katajanokan rantaan loppukesästä avautuvan Solo Sokos Hotel Pier 4:n ravintola, jota lähtee luotsaamaan Michelin-palkittu ravintoloitsija ja kokki Sauli Kemppainen

“Parasta on päästä haastamaan itseään uusin tavoin. Kun Pier 4 -hotellin raameista ja ulkoisista puitteista tulee täysin uniikit, täytyy kulinaarisen elämyksenkin olla samalla tasolla eli erottuva ja uskalias”, Sauli Kemppainen kertoo.

Tasokas ravintola tulee korostamaan yksinkertaisuutta ja selkeitä makuja sekä nostamaan raaka-aineet päärooliin.

Sauli Kemppainen Katajanokalla, jonne avautuu hänen luotsaama ravintola loppukesästä 2024.
Sauli Kemppainen Katajanokalla, jonne avautuu hänen luotsaama ravintola loppukesästä 2024. Kuva: Anton Sinelnikov / SOK

“Tulevan ravintolan fiiliksessä voi aistia rentoutta, välittämistä sekä sitä, että olemme siellä asiakkaiden viihtyvyyden takia. Ruoka tulee olemaan selkeää, helposti ymmärrettävää ja aina mennään maku edellä.”

Katutason ravintolan lisäksi kokonaisuuteen tulee kuulumaan kattoterassi sekä aulatilan kahvila.

Intialainen valtaa historiallisen kiinteistön

Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä tunnetun venäläisravintola Bellevuen tiloihin avautuu lähiaikoina intialainen Swad Bistro & Bar. Nettisivujen mukaan kyseessä on moderni ravintola, joka tulee tarjoamaan asiakkailleen autenttisia intialaisia annoksia upeassa miljöössä. 

Katajanokalle suuntaavan ei kannata suinkaan unohtaa Beaky Basterdia, joka avaa hulppean kattoterassinsa heti sään salliessa huhti-toukokuussa. 

LUE LISÄÄ: Muutakin kuin tuoppeja tiskiltä! Ruokaan ja palveluun panostava Beaky Basterd uudistaa korttelibaarien genreä

Oman lisänsä alueen tarjontaan antaa myös viime syksynä avautunut Noli Katajanokka II, joka kätkee sisäänsä huoneistojen liäksi niin viinibaarin kuin kahvilan. Radim-viinibaari tarjoilee asiakkailleen vaihtuvan valikoiman pientuottajien viinejä ja pientä syötävää, kun taas Finca Las Ventanas -paahtimo-kahvilan tarjonta ilahduttaa taatusti kaikkia kahvin ystäviä.

 

 

1 kommentti

Marjaleena112

19.2.2024 05:39

Näin se vain menee, onneksi. :)

https://www.sähkönkilpailutus24h.fi/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi