Huippukokki Arto Rastas listasi suosikkiravintolansa - älä missaa näitä Tampereella!

Ravintoloitsija ja keittiömestari Arto Rastas paljasti suosikkinsa Tampereen ravintolatarjonnasta.

Tällä kertaa omat suosikkiravintolansa Citylle paljastaa useammankin ravintolan omistaja ja huippukokki Arto Rastas.

Kokki tunnetaan nimekkäiden ravintoloiden, kuten Penelopen, Periscopen, Bardemin, Helsingin Kulinaarisen Instituutin, Villa Hakkarin, Dinin26 by Arto Rastaan, Pikkupalatsin, Hella & Huone Delin, Bardotin ja WaffDaddyn taustalta.

Seuraavat kolme ravintolaa Rastas listaa suosikeikseen Tampereen ruokaskenestä omien ravintoloidensa ulkopuolelta.

Arto Rastaan suosikkiravintolat TOP3

Fujimi

Jos rakastat Rastaan tapaan Japania ja sen ruokakulttuuria, kannattaa suunnata Tampereen keskustassa sijaitsevaan Fujimiin. Fujimi on laadukas japanilainen ravintola, jossa Rastaan mukaan käsityö ja omistajien sitoutuminen on aistittavissa.

“Fujimi on ehdottomasti tällä saralla Tampereen ykkönen. Pieni, hauska ja laadukas moderni japanilainen rafla”, Rastas perustelee.

Fujimi on ehdoton käyntikohde japanilaisen ruoan ystäville.
Fujimi on ehdoton käyntikohde japanilaisen ruoan ystäville. Kuva: Fujimi

Kajo

Vuonna 2018 perustetusta Kajosta on Rastaan mukaan muodostumassa hyvää vauhtia yksi Tampereen ravintolakentän kiintotähdistä, jota ei missään nimessä kannata ohittaa! Tässä ravintolassa asiat tehdään tyylillä, vilpittömästi ja asiakasta arvostaen.

“Jotenkin niin monien ravintoloitsijoiden tai keittömestareiden hokema tavallisen tylsä lausahdus luonnosta, puhtaudesta ja kunnioituksesta ruuan alkuperää kohtaan muuttuu tässä ravintolassa mielenkiintoiseksi seikkailuksi, jossa aistit järkyttävän määrän kunnianhimoa.”

Kuva: Kajo

Ravintola Dabbal

Vaikka Rastaan mukaan hotellien ravintoloita tuleekaan harvoin mainittua, yksi tekee tässä asiassa poikkeuksen - Dabbal. Jo pelkkä ajatus Lapland Hotelsin ravintolasta lämmittää Lapissa syntyneen miehen mieltä. Sisään tullessa lämmittää vielä enemmän.

“Yleistunnelma ravintolassa on rauhallinen ja sopii mielestäni loistavasti niin businekseen, juhlaan kuin arkeenkin”, Rastas perustelee.

Ravintola tarjoilee kokin mukaan Lapin makuja selkä suorana, ylpeästi ja erittäin laadukkaasti.

“En ole koskaan pettynyt.”

Dabbal on Lapland Hotelsin ravintola.
Dabbal on Lapland Hotelsin ravintola. Kuva: Lapland Hotels

Mitkä ravintolat ovat muiden huippukokkien suosikkeja? Lue myös aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi