Ilmaston lämpenemisen estäminen on nyt jokaisen vastuulla

Ilmastotreeni sekä ilmastomarssi osallistavat kaikki mukaan ilmastoystävällisiin valintoihin.

Kuva: Daniel Jensen/Unsplash.com

Ilmastotreeni-kampanja innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginjohtajat ovat hypänneet kampanjan kyytiin.

Vapaavuori yhdessä Jukka Mäkelän, Ritva Viljasen ja Christoffer Masarin kanssa kannustaa ihmisiä mukaan kampanjaan ja kertoo videoilla, kuinka aikoo itse osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfon kehittämään palveluun voi osallistua kuka hyvänsä maksutta.

“Ilmastonmuutos on nyt kaikkien huulilla, ja entistä useampi haluaa tehdä ilmastoystävällisiä valintoja. Usein ei kuitenkaan tiedetä mitä kannattaisi tehdä ja millaisilla arjen valinnoilla on oikeasti merkitystä. Siksi olemme koonneet Ilmastotreeniin ne teot, joilla vaikutusta ja joista monet ovat myös suhteellisen helppo tehdä. Ne sopivat niin aloittelijalle kuin pidemmälle ehtineellekin”, HSY:n Ilmastoinfon projektipäällikkö Mira Soini-Nordström kertoo.

Lauantaina järjestettävässä ilmastomarssissa yksilöt kerääntyvät yhteen vaatimaan tekoja eduskunnalta. Jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajata vielä 1,5 asteeseen, tarvitaan kuluttajien ilmastotekojen lisäksi isoja toimia päättäjiltä ja yritysjohdoilta.

Mielenosoituksessa vaaditaan, että metsien hakkuita ei kasvateta, uusia turvekenttiä ei avata ja fossiilituet lopetetaan vuoteen 2020. Lisäksi fossiilisista polttoaineista pitää päästä irti vuoteen 2035 mennessä.

Ilmastotreenin valmennukseen kuuluu viikkokirje, videoita, viikkotehtäviä, suljettu Facebook-ryhmä ja livechat-mahdollisuus. Ilmastomarssi lauantaina 20. lokakuuta Senaatintorilla kello 14.30.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi