Jyrki sai spontaanin päähänpiston ja osti grillin: Hiidenveden Grillin menestystarina ruokineen on vertaansa vailla

Noin 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Hiidenveden Grilli todistaa, että hyvän grilliruoan eteen kannattaa todellakin nähdä hieman vaivaa.

Kuva: Hiidenveden Grilli
  • Mikä: Grilli, joka sinunkin kannattaisi testata
  • Missä: Turuntie 922, Lohja
  • Mitä: Burgereita ja oman savustamon tuotteita

"Alussa oli vain kuokka ja Jussi. Meillä oli kokki, Arsen, vaimoni ja minä, sekä sen lisäksi paljon kahvia ja tuoretta pullaa”, näin kertoo omistaja Jyrki Satukangas ihmiset hurmanneen Hiidenveden Grillin ensihetkistä.

Vaikka Hiidenveden rannalla sijaitseva grilli ei osukaan vilkkaan E18-tien varrelle, se ei ole hidastunut yrityksen toimintaa. Erinomaisesta ruoastaan tunnetun Hiidenveden Grillin parkkipaikka pullistelee autoja ja motoristeja, ja jonot voivat yltää parhaimmillaan jopa 1,5-tunnin mittaisiksi.

Vaikka nälkäisiä asiakkaita riittäisi, grilli ei ole sortunut ahneuteen, vaan pitää tiukasti kiinni periaatteistaan tarjota laadukasta ja hyvää ruokaa jokaisella käyntikerralla - aivan jokaiselle asiakkaalle. Laatuun panostaminen onkin juuri se syy, jonka vuoksi hieman syrjässä sijaitseva grilli on onnistunut tekemään asiakkaisiin lähtemättömän vaikutuksen.

Savukylki, pulled pork, savulohi.... grillin luukulla voi iskeä valinnan vaikeus.
Savukylki, pulled pork, savulohi.... grillin luukulla voi iskeä valinnan vaikeus. Kuva: Laura Matilainen

“Teemme ruuasta tarkoituksellisesti hyvää pieniä yksityiskohtia myöten. Tämä tarkoittaa raaka-aineita, valmistustapoja ja kaikkea siihen liittyvää. Periaatteemme on aina ollut ja tulee aina olemaan, että ruoka olisi mahdollisimman hyvää ja identtistä jokaisella syöntikerralla”, Satukangas kertoo.

“Ihmiset kyllä käsittämättömän hienosti ymmärtäneet, että emme ole ruoan jakelupiste vaan hyväntekijä, Satukangas lisää.               

Spontaanista päähänpistosta menestyksekkääksi yritykseksi

Vuonna 2018 ovensa Hiidenveden Grillin syntytarinaan ei voida liittää maalailevia kertomuksia pitkäaikaisten unelmien täyttymisestä, sillä yritys syntyi Satukankaan mukaan yksinkertaisesti spontaanista päähänpistosta. Kaikki sai alkunsa, kun isän ja pojan kahvilavierailu jätti käteen ainoastaan kädenlämpöistä kahvia ja mikrotettua pullaa.

LUE MYÖS: Virkkala on nyt jokaisen burgerifanin huulilla - Dennis pyörittää Clubhouse Grilliä “ intohimosta ruokaan ja golfiin”

“Periksiantamattomina tunkeuduimme samaan paikkaan myös seuraavana iltana, ja silloin tarjonta oli vähentynyt entisestään; ei kahvia, ei pullaa. Arsen ehdotti, että ostetaan paikka ja laitetaan kuntoon”, Satukangas kertoo.

Yön pimeydessä Satukangas tunsi innostuksen nostavan päätään, ja ilman pienintäkään pohdintaa tai liiketaloudellisia laskelmia vastaus oli selkeä; näin tullaan tekemään. Ja näin myös tehtiin.

Savustustuotteet ovat tällä grillillä ylitse muiden!
Savustustuotteet ovat tällä grillillä ylitse muiden! Kuva: Laura Matilainen/Hiidenveden Grilli

‘Vaikka suunnitelmissa oli vain vähän siistiä pintoja ja käyttää vanhoja koneita, innostus uutta yritystä kohtaan esti jarruttelun - kaikki laitettiin uusiksi aina koneita ja laitteita myöten.

“Itse olen ammatiltani rakennusurakoitsija, joten remonttipuoleen valmistautuminen ei tuottanut ongelmia. Tärkeintä oli, että tiesin poikani Arsenin lahjakkuuden ja intohimon ruuan valmistamiseen - harva pelkästään uusittuja pintoja tulee kovin moneen kertaan ihmettelemään.”

Haastava sijainti on käännetty voitoksi

Vanhasta tottumuksesta grillin ohi ajavat autot eivät varsinaisesti lisänneet uusien yrittäjien luottoa tulevaan.

“Arsen vakuutteli hiljaa hyvän tulevan, mutta mielessäni mietin, että hiljaisuudellakin on rajansa”, Satukangas naureskelee.

Kun avajaispäivä tammikuussa 2018 koitti, meno oli Satukankaan mukaan kuin keskellä Lontoota pahimpien jouluruuhkien aikaan. Remontin parissa vielä muutama tunti ennen ovien avaamista häärinyt henkilökunta ei ehtinyt vetämään edes henkeä, sillä ihmisiä alkoi virrata uudelleen avautuneelle grillille solkenaan.

Hiidenveden Grillin tavoitteena on tarjota asiakkailleen yhtä hyvä ravintolaelämys jokaisella syöntikerralla.
Hiidenveden Grillin tavoitteena on tarjota asiakkailleen yhtä hyvä ravintolaelämys jokaisella syöntikerralla. Kuva: Hiidenveden Grilli

“Paikalle tulleiden ihmisten auttamishalu, ystävällisyys ja hyvän energian vilpitön jakaminen loivat vahvan perustan ja uskon toiminnalle, joka edelleenkin kannattelee meitä.”

Satukankaan mukaan tähän mennessä saatu asiakaspalaute on ollut todella positiivista ja saanut toisinaan kyyneleet kohoamaan silmäkulmaan. Kun asiakkaat kehuvat haastavan sijainnin voitokseen kääntäneen grillin tinkimätöntä intohimoa erinomaista ruokaa ja asiakaspalvelua kohtaan voi todellakin todeta, että hiljaa todellakin hyvä tuli.

Savustustuotteet ylitse muiden

Hiidenveden Grilli tunnetaan etenkin herkullisista hampurilaisistaan, kuten vuodesta toiseen suosiota niittävistä Aura-pekoni ja Ajomies-burgereista. Tänä kesänä hyvän ruoan ystävät saivat jälleen uuden syyn matkata Hiidenvedelle, kun grillin oma savustuspiste saatiin valmiiksi.

“Savustustuotteidemme, kuten brisketien ja pulled porkin, kysyntä on kasvanut ripeästi. Samoin perjantaisin säännöllisesti savustamamme norjalaisen merilohen suosioi”, Satukangas listaa suosituimpia tuotteita.

Grillillä savustetaan aina perjantaisin lohta.
Grillillä savustetaan aina perjantaisin lohta. Kuva: Hiidenveden Grilli

Maine herkullisesta ruoasta on selvästi kiirinyt, sillä Satukangas kertoo heidän saaneen yllätyksekseen catering-pyyntöjä myös erilaisiin juhlatapahtumiin. Hiidenveden Grillin valmistamia herkkuja onkin päästy maistelemaan jo niin häissä, syntymäpäiväjuhlissa kuin Suomen koripalloliiton Juhlagaalassa Kisakalliossa.                                                               

Elokuussa Hiidenveden Grilli otti myös askeleen kohti tapahtumien järjestämistä, kun grillin ensimmäinen, Lohjan Chiliveikkojen kanssa yhteistyössä järjestetty Chilipäivä näki päivänvalon. Kiitos osaavan henkilökunnan ja uuden BBQ-pisteen, tästäkin suuren suosion saavuttaneesta tapahtumapäivästä jäätiin kaiken puolin plussan puolelle.

Hiidenveden Grilli on erinomainen syy valita reitti kulkemaan Turuntietä.
Hiidenveden Grilli on erinomainen syy valita reitti kulkemaan Turuntietä. Kuva: Laura Matilainen

“Tämä chilipäivä oli sellainen, että ensimmäistä kertaa olin varma ettemme selviä tästä kunnialla; ihmisiä tuli enemmän kuin tiesin pääkaupunkiseudulla olevankaan. Näin ison tapahtuman järjestelyssä olen uusi alalla, joku voisi leikkimielisesti sanoilla leikitellä ja kääntää muotoon "aasi ulalla", Satukangas toteaa.

Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan menestys, ja yrittäjän mukaan grillillä saatetaan hyvinkin nähdä tulevaisuudessa uusia, koko perheelle suunnattuja tapahtumia.

Juuri nyt kannattaa Hiidenveden Grillille suunnata maistamaan syksyistä erikoisuutta; muun muassa paistettuja tatteja, pekonia ja tryffelimajoneesia sisältävää tattiburgeria. 

LUE MYÖS: Savustusguru paljastaa suosikkiravintolansa - nämä paikat ovat vakuuttaneet Jari-Jukka Kallunkin: "Vimosen päälle"

8 kommenttia

Daniel 5678

10.10.2022 14:28

Did you get any fitting solution?I am other than confronting a relative issue.
Emory Patient Portal

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jonboy77

19.10.2022 05:11

join in my link
[lapak 303](https://199.192.31.253)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jonboy77

19.10.2022 05:12

Join in my link now, this site can make you rich for a second
[domino 88](https://199.192.27.76)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mgastl

1.11.2022 03:45

kartupoker adalah laman internet perjudian yang populer di asia tenggara dan sekitarnya
- https://199.192.30.191 || https://199.192.31.253

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gayalstor404

5.11.2022 08:11

Are you Looking for Advancedmd Patient Portal? If you want to Access Advancedmd Patient Portal Official webpage then here you can see the official Advancedmd Patient Portal link. You can access all your details by entering your credentials.
Visit site: <a href="https://healthportals.net/einstein-patient-portal/">; Einstein Patient Portal</a>

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

dttyquahfmixii

20.11.2022 12:23

kartupoker adalah website menyediakan berbagai jenis jenis permianan judi mulai dari poker hingga game capsa
https://199.192.30.191 || https://199.192.31.253

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi