Kauppakeskus Ratina tuo Tampereelle 25 uutta ravintolaa

Tampereen ravintolakenttä laajenee kertaheitolla lukuisilla ravintoloilla, kun muun muassa Sandro, Tortilla House, Kung Food Panda, Hanko Sushi ja Eat Your Greens rantautuvat Tampereelle.

Ratinan ravintolamaailmasta löytyy ruokapaikkoja moneen makuun.
Ratinan ravintolamaailmasta löytyy ruokapaikkoja moneen makuun. Kuva: Sponda Oyj

Huhtikuun 19. päivä avautuva Ratinan kauppakeskus tuo tamperelaisten ulottuville useita kiinnostavia ravintoloita. Uusia tulokkaita Tampereella ovat muun muassa Sandro, Salaattiasema, Hanko Sushi, Tortilla House, Eat Your Greens!, ZiCi ja Kung Food Panda.

Eat Your Greens! -ravintolassa yhdistyvät pikaruoan nopeus ja terveellisen ruoan kepeys. Kung Food Panda puolestaan tarjoilee monipuolisesti aasialaisen keittiön antimia buffetissa.

Salaattiasemassa arvostetaan laatua, makua ja terveellisyyttä. Helsingissä ja Espoossa tällä hetkellä toimivan ravintolan valikoimissa löytyy salaatteja, salaattirullia ja keittoja sekä vastapuristettuja täysmehuja sekä tuorepuuroja. Ravintolasta löytyy vaihtoehtoja kaikille erityisruokavalioille aina vegaanista gluteenittomaan.

"Teemme ravintolassa kaiken itse. Valmistamme salaattikastikkeet ja hummukset, puristamme mehut, pilkomme ja paahdamme juurekset ja vihannekset. Pidämme tärkeänä puhtaita raaka-aineita ja ruokaa, jossa ei ole mitään lisäaineita", kertoo Salaattiaseman toimitusjohtaja Riikka Wirta.

Tortilla House tarjoaa tuoreista raaka-aineista paikanpäällä tehtyä fresh mexiä katukeittiötyyliin. Burritot, Tacot ja quesadillat täytetään asiakkaan toivomilla täytteillä ja annoksen saa halutessaan myös mukaan.

Myös Hanko Sushi saapuu ensimmäistä kertaa Tampereelle. Hanko Sushin perustaja Rolf Wirta kertoo ravintolan nimen viittaavan niin Hangon kaupunkiin kuin japaninkieleen, jossa hanko tarkoittaa leimasinta.

"Hanko on leimasin tuoreudesta. Panostamme raaka-aineiden laatuun ja tuoreuteen ja tunnemme raaka-aineiden alkuperän. Meillä sushit valmistetaan asiakkaan tilauksesta paikan päällä käsityönä", Wirta sanoo.

Ratinaan kolmannen ravintolansa avaava kanapikaravintola ZiCi panostaa kotimaisuuteen, sillä ravintolan kaikki raaka-aineet tulevat suomalaisilta maatiloilta. Ravintolan kotimaisuusaste onkin peräti 97–98 prosenttia.

"Kaikki ravintolassamme tarjoiltava kananliha tulee meidän Huttulan tilalta. Valmistamme kastikkeet omalla reseptillä, ja olemme varmasti ainoa pikaruokaketju, jolla on kotimaiset ranskalaiset. Ne meille toimittaa Pohjolan Peruna", ZiCin toimitusjohtaja Marko Nummela kertoo.

Myös lähi-idän mauilla leikittelevä Sandro tuo notkuvat brunssipöytänsä ensi kertaa Tampereelle. Tampereen Sandroon on tulossa myös aito robata-hiiligrilli, jollaisia ei Suomessa montaa ole.

Ratinan Sandron yhteyteen avataan myös jättimäinen terassi aurinkotuoleineen ja pingispöytineen. Ravintoloitsija Ville Relander kertoi Tampereelle avattavasta Sandrosta tarkemmin Cityn haastattelussa maaliskuussa.

Uusien tuttavuuksien lisäksi Ratinan kauppakeskukseen on tulossa useita tamperelaisille jo tuttuja ravintoloita, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti jotakin.

Ratinan kauppakeskus ravintoloineen avataan 19. huhtikuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi