Kolme kovaa tulokasta - koe nämä ravintolat Viikissä!

Helsingin Viikistä on kehkeytynyt lyhyessä ajassa varsin merkittävä herkuttelukohde.

Kuva: Maija's

Yliopisto, Vanhankaupunginlahti ja pelloilla kirmaavat lehmät. Nämä asiat saattavat tulla monelle ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan Helsingin Viikistä. Pian tähän listaan voidaan lisätä myös ruoka, sillä Viikkiin on avautunut kuluvan vuoden aikana laadukkaita kahviloita ja ravintoloita, joiden perässä kannattaa matkata kauempaakin.

Viikissä voi nyt nauttia huippusushia, pienpanimo-oluita, hapanjuuripizzaa ja laatukahvia.
 

Kahville: Stay Friendly Coffee

  • Mikä: Kahvila
  • Missä: Apteekkarinkatu 5, Helsinki
  • Mitä: Laatukahvia ja pientä syötävää

Viikin uusi ihastuttava Stay Friendly Coffee avasi ovensa lokakuussa.
Viikin uusi ihastuttava Stay Friendly Coffee avasi ovensa lokakuussa. Kuva: Stay Friendly Coffee

Lokakuussa alueen kahvilatarjonta täydentyi uudella mielenkiintoisalla tulokkaalla, kun Stay Friendly Coffee avasi ovensa Apteekkarinkadulle. Uutuuskahvilan värikäs ja omaperäinen sisustus ovat jo itsessään erinomaisia syitä poiketa sisään - tässä paikassa voit todellakin tuntea olevasi kuin kotona. Oman lisänsä kahvilan ihastuttavaan tunnelmaan tuo myös kahvilan omistaja Andrew Taua'i, jonka elämäniloinen asenne tarttuu hetkessä!

Mukavilla sohvilla nautitaaan turkulaisen Frukt Coffee Roastersin kahveja ja herkutellaan erilaisilla suolaisilla ja makeilla herkuilla, kuten raakakakuilla, vegaanisilla leivillä ja croissanteilla.

HUOM! Stay Friendly Coffee on sataprosenttisesti koiraystävällinen kahvila, joten nappaa karvakaveri mukaan ja lähde herkuttelemaan. 

Sushia: Maija’s

  • Mikä: Sushiravintola
  • Missä: Tilanhoitajankaari 6, Helsinki
  • Mitä: Tilauksesta valmistettavaa sushia

Maija'sin sushien perässä kannattaa matkata Viikkiin.
Maija'sin sushien perässä kannattaa matkata Viikkiin. Kuva: Petteri Kari

Viikkiin keväällä ovensa avanneen sushiravintola Maija’sin tarina sai alkunsa jo vuosikymmen sitten, kun yrittäjäpariskunta Maija ja Jari Flytström ottivat osaa ensimmäiseen ravintolapäivään herkullisilla susheilla - ja se oli menestys! Asiakkaat alkoivat pian tilata susheja myös ravintolapäivän ulkopuolelta, ja pian täysin ummikkona ravintola-alalle suunnistanut kaksikko perusti Käpylän Majakan, legendaarisen sushi-karkkikaupan, jonka sushia alettiin myymään myös marketteihin.

Keväällä 2020 Flyströmien, aivan kuten monen kmuunkin yrittäjän, täytyi ryhtyä tarkastelemaan toimintaansa uudelleen. Syntyi ajatus Maija’sta, sushiravintolasta, jonka takana yrittäjät pystyisivät seistä sataprosenttisesti.

“Sushia kuuluu tehdä vain tilauksesta, lämpimästä riisistä ja käyttäen poikkeuksetta kaikkein parhaimpia raaka-aineita. Jokainen työvaihe tulee tehdä käsin, lisämausteena myös ripaus nöyryyttä sekä kiitollisuutta Japanin suuntaan”, Maija’sin verkkosivuilla todetaan.

LUE MYÖS: Latitude 25 Omakase on ilmiö, johon kaikki haluavat nyt mukaan

Ravintolan ruoat ovat aivan omaa luokkaansa, ja tästä kertoo omaa kieltään myös se, että Maija’sin kastikkeet tulivat viime viikolla myyntiin Pirkka Parhaat -merkin alle kaikkiin Suomen K-ruokakauppoihin.
 

Pizzaa ja olutta: Coolhead X Story Kitchen

  • Mikä: Ravintolan ja taproomin symbioosi
  • Missä: Koetilantie 1, Helsinki
  • Mitä: Pienpanimon oluita ja niihin sovitettuja ruokia

Menusta löytyy Storyn hapanjuuripizzojen lisäksi hapanolueen kanssa yhteen sopivia alkupaloja, raikkaampia annoksia sekä jälkiruokia.
Menusta löytyy Storyn hapanjuuripizzojen lisäksi hapanolueen kanssa yhteen sopivia alkupaloja, raikkaampia annoksia sekä jälkiruokia. Kuva: Joonas Ojala

Kesällä 2021 Viikki sai kertaheitolla kaksi upeaa tulokasta, kun tuusulalainen pienpanimo CoolHead avasi taproomin Gardeniaan, ja pian mukaan hyppäsi myös maukkaasta ruoista tunnettu Story. Nyt tämä kesän ajan ihmisiä ilahduttanut yhteistyö on saanut jatkoa, ja Viikkiin voi lähteä nauttimaan oluista ja herkullisesta ruoasta ympäri vuoden.

Pienpanimon ja ravintolan yhteistyö ei rajoitu ainoastaan samaan sijaintiin, vaan ravintolan ruoissa pyritään hyödyntämään oluen valmistuksessa syntyviä sivutuotteita mahdollisuuksien mukaan. Hapanjuuripizzan lisäksi tarjolla on siis uusia ala carte -herkkuja aina alkuruoista jälkiruokiin.

Sesonkien kunnioittamisen ja hävikkiajattelun lisäksi toimijoita yhdistää halu luoda kaupunkilaisia kiinnostavia makuelämyksiä.

LUE MYÖS: Muutakin kuin pelkkä tislaamo! The Helsinki Distilling Company on kokonaisvaltainen ruokamatkailukohde

“Sain inspiraation hyödyntää uudessa menussa maltaita ja mäskiä, joita käytetään CoolHeadilla oluen valmistamiseen. Hapanjuuripizzan lisäksi luvassa on muun muassa ceviche Espoossa kasvatetusta osterivinokkaasta ja olutmaltaasta makunsa saava suussasulava suklaakakku!”, Storyn yrittäjä Markus Hurskainen kertoo.

Syksyllä julkaistu uusi menu on rakennettu luonnollisesti niin, että ruoat on helppo parittaa CoolHeadin valmistamien oluttyylien kanssa.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:06

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi