Muutakin kuin pelkkä tislaamo! The Helsinki Distilling Company on kokonaisvaltainen ruokamatkailukohde

Helsingin tislaamolla voit nauttia ranskalaista bistroruokaa ja maistella huippuviskejä.

Tislaamon ruokalistalta löytyy ranskalaisia klassikoita.
Tislaamon ruokalistalta löytyy ranskalaisia klassikoita. Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Tislaamo, ravintola ja viskikellari
  • Missä: Helsingin Teurastamo
  • Mitä: Huippujuomaa, -ruokaa ja tastingeja

Helsingin Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company ei ole pelkästään Helsingin ainoa tislaamo, vaan kokonaisvaltainen ruokamatkailukohde, jonka tarjoamat elämykset ovat vertaansa vailla.

Maailmanluokan viskikellari ja tasting-baari

Pandemian aikana The Helsinki Distilling Company on rakentanut Tukkutorille maailmanluokan viskikellarin, joka tarjoaa ainutlaatuiset tilat myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Viskikellarin upeat tilat ovat toimineet 1600-lvulla Sörnäisten panimon jääkellarina, ja luonnonkivilohkareista muurattu kellari on jo itsessään todellinen nähtävyys.

Kai Kilpinen viskikellarin edustalla.
Kai Kilpinen viskikellarin edustalla. Kuva: Laura Matilainen

“Kävin täällä ensimmäisen kerran vuonna 2010 Heinon Tukun vieraana ja muistan miettineeni jo silloin, että tästä tulisi ihan fantastinen viskikellari, vaikka siihen aikaan viskin valmistaminen ei ollut vielä käynyt edes kunnolla mielessä, joitain ajatuksia oli vasta heitetty ilmaan”, The Helsinki Distilling Companyn Master Blender Kai Kilpinen kertoo nyt reilu kymmenen vuotta myöhemmin.

Tällä hetkellä kellarissa kypsyy yli 100 000 litraa kotimaista viskiä.

Pitkän kypsytyksen vaativat viskit ovat Kilpisen mukaan hyvässä turvassa: kviskiellarin olosuhteet, lämpötila ja kosteus, ovat lähes optimaaliset viskin kypsyttämiselle.

Viskikellarista löytyy lähemmäs 800 tynnyrillistä viskiä.
Viskikellarista löytyy lähemmäs 800 tynnyrillistä viskiä. Kuva: Laura Matilainen

“Kuiva ilma on viskin pahin vihollinen, sillä se kuivuttaa tynnyreitä ja lisää enkelten osaa. Ja sen osuuden haluamme tietenkin pitää mahdollisimman pienenä”, Kilpinen kertoo.

Satojen tammitynnyreiden lisäksi tästä ainutlaatuisesta, holvikaarirakenteisesta kellarista löytyy  upeasti sisustettu tasting-baari sekä kokous- ja tapahtumatilat 50 hengelle. Näitä tiloja voi varata erilaisiin yksityistilaisuuksiin aina koulutuspäivistä pikkujouluihin.

Viskikellarista löytyy upeasti sisustettu tasting-baari.
Viskikellarista löytyy upeasti sisustettu tasting-baari. Kuva: Laura Matilainen

Upeisiin tiloihin pääsee poikkeuksellisesti tutustumaan myös viskikellarin avajaisviikonloppuna, lokakuun viimeisenä perjantaina ja lauantaina. Tällöin luvassa on kellarikierroksen lisäksi cocktaileja, pientä syötävää ja iloista tunnelmaa. 

Ps. Myös niille harrastajille, jotka ovat aina unelmoineet oman viskin kypsyttämisestä, löytyy Tislaamolta vaihtoehtoja.

Sammakonkoipia ja muita ranskalaiskeittiön klassikoita

Viskin - ja muiden juomien - maistelun oheen kuuluu oleellisena osana myös ruoka.

Tislaamoravintolan keittiöstä vastaa lukuisista eri ravintoloista kokemusta hankkinut Pauli Novitsky, jonka käsissä ravintolan ruokalista on saanut nykyisen muotonsa. Tislaamon ruokalista on uudistettu vastikään syksyn ja ravintolan ensi kuussa vietettävien 5-vuotissyntymäpäivien kunniaksi.

Pieni lajitelma Tislaamon alkupaloja.
Pieni lajitelma Tislaamon alkupaloja. Kuva: Laura Matilainen

“Tänä syksynä olemme palanneet Paulin juurille ranskalaiseen bistrokeittiöön tiukimman kautta. Tarjolla on siis erinomaista, hyvinkin perinteistä ranskalaista bistroruokaa, mukaan lukien sammankonkoipia”, Kilpinen kertoo ja lisää, että asiakkaat ovat ottaneet hienona ranskalaisherkkuna tunnetut sammakonkoivet hyvin vastaan.

Ravintolan ajatuksena on tarjota asiakkaille edullisesti hinnoiteltuja alkupaloja, joita voi tilata pöydän täyteen vaikkapa seurueen kesken jaettavaksi. Pidemmän kaavan ruokailijat pääsevät nauttimaan myös herkullisista pääruoista, kuten ankankoipiconfitista ja Tournedos-pihvistä - suussasulavia jälkiruokia unohtamatta.

Viski toimii myös ruoan kanssa - kokeile vaikka!
Viski toimii myös ruoan kanssa - kokeile vaikka! Kuva: Laura Matilainen

Sen lisäksi, että ravintola on auki illallisaikaan tiistaista lauantaihin, tiistaista perjantaihin tarjolla on myös lounasta. Lounasta alettiin tarjota Tislaamolla noin vuosi sitten korona-ajan spesiaalina, ja silloin nimikkotuotteena myytiin todellista klassikkoa, lehtipihviä. Vaikka kuuluisaksi noussut Tislaamon lehtipihvi on saanut vuoden aikana siirtyä syrjään muiden ruokien tieltä, lounaan suosio on ja pysyy.

“Tiistaina lounasjono kiemurtelee pitkänä jo heti yhdeltätoista alkaen: tiistai on kuuluisa Fish & Chips -päivä."

Olipa kyseessä mikä viikonpäivä tahansa, Tislaamon lounas on muodostunut niin suosituksi, että se myydään yleensä aina loppuun - pienet keittiötilat eivät mahdollista kapasiteetin kasvattamista.

Tislaamolla pääsee tutustumaan myös ginin teon saloihin. Kuvassa tislaamomestari Mikko Mykkänen.
Tislaamolla pääsee tutustumaan myös ginin teon saloihin. Kuvassa tislaamomestari Mikko Mykkänen. Kuva: Laura Matilainen

Tästä syystä Kilpinen suositteleekin pöytävarauksen tekemistä aina myös lounaalle.

“Viime perjantaina meidän lounas oli viisi yli kaksitoista myyty loppuun. Tämä kertoo jo paljon suosiosta”, Kilpinen toteaa.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:10

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi