Korttelibistro Sidney’s panostaa alkuviineihin

Melt Eateryn paikalle noussut Sidney’s tarjoaa rentoa ruokaa ja huolella valittuja viinejä.

Mäkelänkadun ja Suvannontien kulmaan on helppo pysähtyä. Sidney’sin terassituolit houkuttelevat kurkistamaan sisälle rennosti sisustettuun korttelikuppilaan, jossa kelpaa nauttia niin lounasta kuin illallistakin.

Aiemmin paikalla sijainneen Melt Eateryn tilalle tullut bistro on nimetty ravintoloitsija Sidney Hiltusen mukaan. Muistona Meltistä listalle on jätetty valikoima jenkkityylisiä sandwicheja, joiden lisäksi tarjolla on jaettavaksikin sopivia bistrotyylisiä annoksia.

Arkisin tarjolla on muutaman kerran viikossa vaihtuva lounaslista, viikonloppuisin kannattaa piipahtaa kiireettömälle brunssille, joka koostuu ruokaisista lautasannoksista. Mukana on klassikoita croque monsieurista keväiseen uppomunalla koristettuun parsa-annokseen.

Sidney'sin viinilista on Henri Bäckmanin käsialaa.
Sidney'sin viinilista on Henri Bäckmanin käsialaa.

Sidney’sin viinivalikoimasta vastaa Winostakin tuttu Henri Bäckman, joka tuo viinejä myös maahan. Painotus on luomussa ja alkuviineissä.

“Alkuviinin lähtökohta on, että se on luomua ja mahdollisimman vähän käsiteltyä. Suodattamatonta, rypäleen omilla hiivoilla käynyttä, johon ei lisätä mitään eikä poisteta mitään”, Bäckman valottaa.

Bäckman on halunnut pitää viinilistan kompaktina ja helposti lähestyttävänä, mutta mukana on myös valikoituja herkkupaloja viiniharrastajille.

“Olen koittanut pitää viinit aika kohtuuhintaisena, ettei lasin hinta ihan lähde käsistä. Ei tarvitse olla mikään erityinen viinihifistelijä, että voi tulla tänne lasilliselle.”

Sidney's, Suvannontie 18.
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi