Kortteliravintola Hieta on ravintola Nokan pikkusisko

Uudistunut Hieta noudattaa Nokasta tuttua tuottajalähtöistä ajattelua.

Hiedan listalla on muun muassa salolaista ankkaa Wanhantuvan ankkalasta.
Hiedan listalla on muun muassa salolaista ankkaa Wanhantuvan ankkalasta.

Kirjoitimme Cityssä lokakuussa Royal Ravintoloiden uudesta Nokka-ravintolaryhmästä, jonka alaisuuteen myös Hietalahden torin kupeessa sijaitseva ravintola Hieta siirtyi.

Nokka-ryhmän ja sen myötä Hiedan keittiön ottivat haltuun Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka. Muutoksen tarkoituksena on ollut tuoda Nokan tuottajalähtöistä toimintaa osaksi myös Hietaa.

Uudistunut Hieta, jota nokkalaiset kutsuvat leikkisästi Nokan pikkuveljeksi tai -siskoksi, näyttää samalta kuin ennenkin. Muutos maistuu lähinnä ruoassa.

“Olen pitkään halunnut isännöidä laadukasta, mutta rentoa ja helppoa kortteliravintolaa ja Hieta on juuri sellainen. Typistimme Terhin kanssa ruokalistaa merkittävästi, jotta pystyisimme entistä paremmin keskittymään annoksiin, joita siinä on”, Ruoho kertoo.

Uudella Hiedalla on samat arvot kuin Nokalla: tiedetään, mistä ruoka tulee. Keittiössä käytetään samoja eettisiä lihoja, kaloja ja kasviksia samoilta tuottajilta, joiden kanssa on muodostettu toimivia suhteita. Silakoita, joita ravintolassa sijainnin perusteella usein kysytään, paistetaan vain silloin kun niitä saadaan tuoreina.

Lounasaikaan Hiedassa tarjoillaan sekä kotiruokalounasta että kahden tai kolmen ruokalajin bisneslounasta. Iltaisin valittavana on kaksi kolmen ruokalajin menua tai vaihtoehtoisesti jotakin lyhyeltä à la carte -listalta.

“Noudatamme sesonkiajattelua, eli menu vaihtuu todennäköisesti noin 4-5 kertaa vuodessa.”

Uudistus on otettu naapurustossa myönteisesti vastaan, eikä ihme, sillä hyviä kortteliravintoloitahan ei voi koskaan olla liikaa. Tilanne muutokselle oli suotuisa myös Nokan päässä. Ruoho uskoo, ettei olisi voinut toteuttaa Hiedan uudistusta, jos Nokalla olisi ollut toinen tilanne.

“On kiva, että on paikka, jossa voi tehdä sellaisia juttuja, jotka eivät enää Nokkaan mahdu.”

Tällä Ruoho tarkoittaa teemailtoja, joissa asiakkaat voivat tehdä muutakin kuin syödä ja juoda. Metsästys ja kalastus ovat sekä Ruohon että Vitikan kiinnostuksen kohteita, ja siksi Hiedassa on jo helmikuun alussa järjestetty yksi kaikille avoin perhonsidontailta. Mutta mitä ihmettä sellaisessa tapahtuu?

“Sidotaan perhoja ja kuullaan uskomattomia kalajuttuja.”

Tietenkin.

Ravintola Hieta, Hietalahdenranta 11.

1 kommentti

Salven ystävä

8.3.2018 08:38

Eikös tämä ole perinteisen, vanhan kunnon Salven tiloihin taloyhtiön kikkailun seurauksena tulllut kokonaan uusi ravitola, eikä mikään "uudistunut Hieta"?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi