Royal perustaa taas uuden ravintolaryhmän: Nokka-ravintoloihin kuuluvat nyt Nokka ja Hieta

Nokka-ravintolat rummuttaa lähiruoan puolesta sekä tekee koulutuksia, konsultointia ja tapahtumia.

Kuva: Ravintola Nokka

Royal Ravintolat perustaa ravintolaryhmän ravintola Nokan ympärille. Nokka-ravintolat on ryhmä, johon kuuluu ravintola Nokan lisäksi tuoreehko ravintola Hieta sekä lähiruokakonsultointia, ruoanlaittokoulutuksia ja kuluttajatapahtumia. Ravintolaryhmää luotsaavat Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.

Ryhmä ei ole Royal Ravintoloiden ensimmäinen, pienempi yksikkö. Royal on aiemmin perustanut Richard McCormickin ja Ville Relanderin kanssa Hawaii-ravintolaryhmän, johon kuuluvat Sandrot, The Cock, Holiday ja pian avattava Yes Yes Yes, sekä Kari Aihisen ja Paul Hickmanin kanssa Roster-ravintoloiden ryhmän.

Nokka-ravintoloiden on tarkoitus tuoda ravintola Nokan tuottajalähtöistä ajattelua laajemmaksi osaksi Royalin toimintaa. Hiedan ja Nokan lisäksi ryhmään kuuluu kokkikursseja isännöivä workshop-keittiö Kokka ja vuosittainen pientilatuottajien myyntitapahtuma Nokan Pientilatori.

Nokka tunnetaan ravintolana, joka käyttää laadukkaita, kotimaisia raaka-aineita. Se myös myöntää valikoiduille, parhaiksi havaitsemilleen kotimaisille ruokatuottajille V.I.P. (Very Important Producer) -sertifikaatteja. Uuden ravintolaryhmän kerrotaan tuovan kotimaiset raaka-aineet entistä tiukemmin myös ravintola Hietaan. 

”Ravintola Hiedan konsepti ei Nokkaan liittymisen myötä tule muuttumaan, sillä jaamme jo valmiiksi saman ajattelumaailman. Tulemme kuitenkin tuomaan kotimaisia tuottajiamme raaka-aineineen entistä tutummaksi myös ravintola Hiedan asiakkaille ja aiomme muutenkin rummuttaa parhaan suomalaisen ruoan puolesta kaikessa toiminnassamme”, Ruoho kertoo tiedotteessa.

Hietaan tuodaan siis Nokasta tutut kotimaiset raaka-aineet ja nokkamainen ruokafilosofia, mutta Ruoho lupaa, ettei Hieta muuten muutu.

"Hieta muutetaan paremmaksi, ei erilaiseksi", Ruoho kertoo puhelimitse.

Hän sanoo, että uudistuvaa Hietaa voisi leikkisästi kutsua Nokan bistroksi. Muihin rafloihin ei Nokka-ravintoloilla Ruohon mukaan ole suunnitelmia laajentaa – ainakaan heti. 

"Ensin tutustutaan Hietaan ja katsotaan, mitä voimme tehdä, jotta ravintolasta tulisi vielä parempi ja kannattavampi", hän sanoo. 

Hieta on jo sellaisenaan aika kiva, ja monen suosikki Hietsun sataman kulmilla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millainen siitä kehkeytyy. Nokka-ravintoloiden tiedotteen mukaan odotettavissa ei ole vähempää kuin parasta: 

”Nokka-filosofiassa tai ravintoloissamme ei ole mitään keinotekoista. Molempien ravintoloidemme sijainti meren rannalla kaupungin ytimessä mahdollistaa puitteet, joissa voidaan tarjota parasta suomalaista ruokaa ilman päälle liimattua turismieksotiikkaa”, Ruoho kertoo tiedotteessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi