Lähtisitkö tämän videon perusteella Syyriaan?

Syyrian matkailuministeriö julkaisi videon, jossa kuvataan rantakaupunkia sodan runtelemassa maassa.

Tiistaina 30. elokuuta Syrian Ministry of Tourism julkaisi Youtubessa videon, jossa näytetään Syyrian rantakaupungin Tartuksen olevan täynnä elämää siinä missä muidenkin maiden kaupungit. Videossa sinisten vesien läpi kiitää vesiskootteri samalla kun lukuisat uimarit polskivat vedessä. Ilmasta kuvattu promootiovideo etenee Alan Walkenin Faded-remixin soidessa. Useat kansainväliset mediat ovat kirjoittaneet tempauksesta leimaten sen "epäonnistuneeksi turistien hankintakikaksi", jossa jätetään sodan aiheuttamat haitat huomioimatta.

Syyrian matkailuministeriön mukaan videon tarkoitus on toinen mitä tiedotusvälineissä väitetään. Ministeriö julkaisi sivuillaan lauantaina 3. syyskuuta tiedotteen, jonka mukaan promootiovideolla halutaan näyttää maan kulttuuria, historiaa ja kauneutta, jotka jäävät sodanlietsonnan varjoon. Ministeriön sanojen mukaan "maailma yrittää tuhota Syyrian".

Ottaen huomioon, että vuodesta 2011 Syyriassa on kuollut satojatuhansia, ensimmäinen reaktioni videoon oli, onko tämä kenties vitsi?

Toisaalta, jos Syyria haluaisi näinä aikoina houkutella turisteja, ei sen markkinointi ole kovinkaan tehokasta. Esimerkiksi matkailuministeriön sivuja ei olla edes käännetty millekään muulle kielelle. Tästä voisi päätellä, että kyseinen video ja teksti on tarkoitettu vain arabiankielisille.

Syyria on kyllä kaunis maa. Sininen meri, vehreys ja vuoristo näkyvät samassa kuvassa. Video osoittaa periksiantamatonta asennetta ja syyrialaisten elämänhalua. Kuitenkin vain 60 kilometrin päässä Tartuksesta on sodan runtelema Homsin kaupunki, joka on ollut keskeinen paikka Syyrian sisällissodassa. Tammikuussa Youtubessa julkaistiin ilmakuvaa sodan runtelemasta kaupungista.

Lähtisitkö sinä Syyriaan?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi