Legendaarinen Ohranjyvä vaihtoi omistajaa – Toiminta jatkuu perinteitä kunnioittaen

Tampereen legendaarisimpiin ravintoloihin kuuluva Ohranjyvä on saanut taakseen uudet yrittäjät.

Yli 50 vuotta samalla paikalla toiminut ravintola Ohranjyvä on yksi Suomen vanhimmista ja perinteikkäimmistä ravintoloista ja on tullut tunnetuksi etenkin viihdemaailman vaikuttajien ja TV2:n porukoiden kantapaikkana.

Taloudellisista vaikeuksista kärsinyt Ohranjyvä siirtyi uusien ravintolayrittäjien JV Europen omistukseen lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Omistajanvaihdoksesta huolimatta Ohranjyvä jatkaa toimintaansa kuten ennenkin, kertoo ravintolapäällikkö Atte Makkonen.

“Henkilökunta pysyy täysin samana ja ruoka- ja juomatuotekin pysyy pääpiirteittäin samana ainakin näin aluksi”, Makkonen sanoo.

Uusien omistajien johdolla tehostetaan etenkin markkinointia ja ohjelmapuolta, ja ravintolan ilmekin saa pientä ehostusta – kuitenkin niin, että perinteinen ilmapiiri säilyy.

“Tällaisessa paikassa on tärkeää, että ei lähdetä liikaa rikkomaan sitä paikan henkeä. Jos tehdään pientä pintaehostusta, niin se on hyvin pientä ja maltillista.”

Esimerkiksi ravintolan seinustoja koristavat kanta-asiakkaiden nimikkotuopit ja siluetit jäävät paikoilleen ja perinteikkäät läskisoosi-illatkin jatkuvat totuttuun tapaan.

Ohranjyvässä tieto uusista omistajista on otettu vastaan positiivisin mielin.

“Me kaikki saadaan tähän vähän kuin uusi alku. Vaikka työpaikka pysyy samana, tulee kuitenkin sellainen fressi startti. Uudet yrittäjät vaikuttavat oikein asiallisilta kavereilta ja heillä on hyvä into päällä. Se varmasti tarttuu myös henkilökuntaan.”


Ohranjyvä mukana perjantaina alkavilla SYÖ!-viikoilla.
Tsekkaa kaikki ravintolat ja annokset!


Myös JV Europen Ville Rannalle ja Jesse Forsströmille Ohranjyvän perinteiden vaaliminen on tärkeää.

“Teemme yhtiönä töitä sen eteen, että Ohranjyvä saisi meistä arvoisensa veturin. Eihän sitä kannata korjata, mikäli se ei ole rikki. Tiedämme paikan arvon ja historian ja sen myötä pystymme tehostamaan Ohranjyvän vahvuuksia”, Forsström sanoo.

Ohranjyvä on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1965.
Ohranjyvä on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1965.

Ohranjyvä, Näsilinnankatu 15, Tampere

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi