Luonasketjupaikasta illallisravintolaksi - City testasi, voiko erikoiselta tuntuva konsepti oikeasti toimia

Kasarmitorin laidalla tarjoillaan Välimeren maiden makuja keväällä avatussa kortteliravintolassa.

Tunnelmallinen Sarmi tarjoilee erilaisia Välimeren herkkuja lounaalla ja illallisella.
Tunnelmallinen Sarmi tarjoilee erilaisia Välimeren herkkuja lounaalla ja illallisella. Kuva: Sarmi
  • Mikä? Kortteliravintola perinteiseltä lounaspaikkaketjulta
  • Mitä? Herkullisia Välimeren keittiöitä yhdisteleviä annoksia
  • Missä? Kasarmitorin laidalla Helsingin keskustassa

Kasarmitorin laidalle, Helsingin keskustaan keväällä avattu kortteliravintola Sarmi avasi ovensa Cityn toimitukselle ja muille ruoka-alan bloggaajille ja toimijoille. Ravintola Sarmi on Välimeren keittiöitä yhdistelevä lounas- ja illallisravintola vain korttelin päässä Esplanadin puistosta.

Ketjuravintolapaikka avasi ovensa kivijalkaan Kasarmitorilla

Vaikka Sodexon ensimmäinen kivijalkaravintola yrittää kovasti pyrkiä eroon pelkän lounaspaikan maineesta, monille tämän trendiravintoloille tutun autenttisuus jää hieman uupumaan. Cityn toimitus aisti että tunnelmaa oli luomassa kansanmusiikkia soittava busukisoittaja ja mojito-mocktailit. Olimme lähteneet mielikuvitusmatkalle merisuolan ja kalantuoksuisille eteläisille hiekkarannoille.

Sarmissa löytyi särmää kun vastassa oli ovella henkilökunnan lämmin vastaanotto. Yhteenlaskusta puuttui vain auringon paahtava lämpö niin ei olisi huomannutkaan olevansa kiprakan viileässä syys-Helsingissä.

Sarmi sijaitsee aivan Helsingin keskustan kupeessa, Kasarmitorin laidalla.
Sarmi sijaitsee aivan Helsingin keskustan kupeessa, Kasarmitorin laidalla. Kuva: Sarmi

Ravintola Sarmi tarjoilee herkullisia annoksiaan kaupunkilaisessa miljöössä, niin yksityistilaisuuksiin kuin illallisille. Menusta löytyy makuja niin Marokosta, Libyasta kuin Etelä-Euroopan Välimeren maista. Alkuruokalista on herkullinen ja päätähuimaava, suosikkeina prosciutto bruschetta ja vegeversio, joka on leivottu ravintolan oman leipomon focacciaan.

Tilaisuuden tarjoiluja Välimeren keittiön antimista.
Tilaisuuden tarjoiluja Välimeren keittiön antimista. Kuva: Niina Marttila

Asiakkaat pääsevät vaikuttamaan menun kehittämiseen

“Suosituimmiksi pääruoiksi ovat nousseet moussaka ja marokkolainen lampaanliha taateleilla”, Sodexon food & beverage manager Petri Kurkinen paljastaa Citylle.

Listalta löytyvät myös mitä herkullisempia päivän kala-annoksia ja suosittuja pastaa-annoksia, kuten rigatoni pollo e pesto ja spaghetti alla carbonara.

“Menu on tällä hetkellä kattavan pitkä. Haluammekin seurata asiakkaiden toiveita ja muokata menuta sen mukaan mitä he toivovat. Teemme tätä työtä hyvin asiakaslähtöisesti, asiakkaiden toiveita kuunnellen”, kertoo Kurkinen.

Vastuullisuus on tärkeä osa liiketoimintaa ja menestystä

Vastuullisuus on korostettu ravintolan toiminassa monella eri tavalla. Sarmissa kaikki ruoka tehään alusta alkaen itse ja vastuullisesti. Kaikki käytettävät raaka-aineet ovat jäljitettäviä sekä kala on MSC-sertifioitua.

Kierrätys on osa vastuullisuutta, joka ulottuu niin ravintolan astioihin kuin sisustukseen. Viihtyvyydestä ei kuitenkaan haluta tinkiä sillä Sarmi on yhtälailla vastuullinen ja tyylikäs.

“Haluamme olla paitsi läpikotaisin vastuullinen, myös viihtyisä ja tyylikäs ravintola. Mielestämme olemmekin onnistuneet mainiosti yhdistämään kestävän kehityksen ja ravintolan oman ilmeen tyylikkääksi kokonaisuudeksi, mikä pätee niin ruokaan kuin sisustukseenkin”, Kurkinen tiivistää.

LUE LISÄÄ: Uusi 360° -ravintolaopas painottaa vastuullisuutta ja ympäristötekoja: “Liian harva ravintola suhtautuu asiaan riittävällä vakavuudella”

Pikkujouluillallisiin työporukalla tai ystävien seurassa 

Ravintolatila on sopiva niin isompiin juhliin kuin illalliselle ystävien seurassa. Sarmissa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia ja sijaintinsa puolesta se onkin oivallinen paikka yritysjuhliin. Työporukoiden tiimipäivällisiä ja pikkujouludinnereitä suunnitellessa voi siis tehdä varauksen tähän moneen erilaiseen tilaisuuteen taipuvaan lounasravintolaketjun kivijalkaravintolaan.

Kortteliravintola Sarmi palvelee osoitteessa Pohjoinen Makasiinikatu 9. Ravintola on normaalisti avoinna tiistaista perjantaihin klo.11-22 (lounas klo 11.30-15) ja lauantaisin klo 16-22.

Varaa pöytäsi Kasarmitorin uusimpaan kortteliravintolaan tableonline.fi kautta!

LUE LISÄÄ: Lounaspaikoista tunnettu ketju yrittää jotain uutta: Kortteliravintola Sarmi tarjoaa Välimeren makuja pitkälle iltaan

 

 

1 kommentti

swapbenny

13.12.2022 13:01

Hieno idea ja toteutus. Mielestäni tämän takana on paljon vaivaa ja rahaa. Jos nyt haluat avata oman yrityksen, se on minusta erittäin kallista, joten suurin osa pankkilainoista on yrityksiä varten (lue täältä https://osakekoulu.com/kulutusluotto-on-suosittu-laina-nyt-valta-lainojen-moninkertaiset-takaisinmaksut/ )

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi