- Missä: Pohjoinen Makasiinikatu 9
- Mitä: Lounasta ja ala cartea
- Milloin: Ti-pe klo 11.30–22, la klo 17–22 (Ravintola on avoinna heinäkuussa vain arkisin lounasaikaan klo 11–13.30)
Monelle tulee Sodexosta ensimmäisenä mieleen lounaat ja arkiset työpäivät, mutta pian voi olla toisin. Kansainvälisen yrityksen uusin tulokas, Helsingin Kasarmitorin laidalle keväällä avautunut Sarmi, tarjoaa välimerellistä ruokaa paitsi lounaalla, myös illallisella.
Tiistaista lauantaihin ovensa auki pitävä kortteliravintola on Sodexon ainoa kivijalkaravintola Pohjoismaissa. Sodexon food & beverage manager Tapio Kurkinen toivookin asiakkaiden löytävän perille Sarmiin niin kesken työpäivän kuin vapaa-ajalla.
“Olemme lähiravintola, jonka ruokapöydässä asiakas pääsee matkustamaan kauas. Siksi suosittelen Sarmia kaikille ruokakulttuureista ja kulinaristisista elämyksistä kiinnostuneille", Kurkinen toteaa.
Herkullista, terveellistä ja vastuullista
Kortteliravintola Sarmin ruokalista nojautuu eteläisen Euroopan ja itäisen Välimeren keittiöön, mutta mukana on vaikutteita myös Pohjois-Afrikan keittiöstä. Ravintolan ruokalista voikin löytää niin risottoa, moussakaa, tuoreita simpukoita kuin falafeleja.
“Ruokalajeissamme on vaikutteita muun muassa Italiasta, Kreikasta, Turkista, Libyasta ja Marokosta, ja ne sisältävät perinteisiä ainesosia ja käsityötaitoa satojen vuosien ajalta”, Kurkinen kertoo ravintolan ruokalistasta.
Sen lisäksi, että kaikki ruoat tehdään alusta alkaen itse, myös vastuullisuus ja terveellisyys näyttelevät Sarmissa tärkeää roolia.
Kaikki ravintolassa käytettävät raaka-aineet ovat jäljitettäviä ja kala MSC-sertifioitua.
“Meille on myös todella tärkeää, että ruokamme on terveellistä. Välimeren keittiö on mauiltaan yksi maailman monipuolisimmista ja tunnettu tuoreudestaan ja runsaasta mausteiden, yrttien ja värien käytöstä.”
Vain lasit on hankittu uutena
Sarmissa kestävän kehityksen vaaliminen ei jää vain keittiöön. Ruoan lisäksi vastuullisuuteen panostetaan myös ravintolan sisustuksessa ja astioissa; suurin osa ravintolassa käytettävistä huonekaluista, astioista ja aterimista on hankittu käytettyinä.
“Ainoastaan ravintolan baarin lasit ja välineistö jouduttiin ostamaan uutena. Meillä on iso varasto Vantaalla, jossa vierailtiinkin paljon talven mittaan ja löydettiin kaikki Sarmin tyyliin sopivat kierrätetyt astiat ja aterimet”, Kurkinen kertoo.
Vaikka Sarmi haluaa olla läpikotaisin vastuullinen ravintola, laadusta ja viihtyisyydestä ei ole jouduttu tinkimään.
“Mielestämme olemmekin onnistuneet mainiosti yhdistämään kestävän kehityksen ja ravintolan oman ilmeen tyylikkääksi kokonaisuudeksi, mikä pätee niin ruokaan kuin sisustukseenkin”, Kurkinen toteaa.
1 kommentti
Maisa45
11.4.2023 15:23
Hyvä artikkeli.
Vastaa kommenttiinhttps://www.äänikirjapalvelut.fi
https://www.puhelinliittymä.com/lainaa/
https://www.lainaa-helposti.com
Vastaa kommenttiin