Magnesia: festari, jolta lähtiessä olo on parempi kuin sinne tullessa

Lonnan saarella hyvä olo rakentuu joogan, rentoutumisen ja musiikin varaan.

Matilda Mannström ohjaa joogaa viime kesän Magnesiassa.
Matilda Mannström ohjaa joogaa viime kesän Magnesiassa. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Magnesia on festari, muttei sellainen mihin Suomessa ollaan totuttu. Ehkä oleellisin ero perinteisen festarin ja Magnesian välillä on se, että toisesta tullaan pois täynnä pahaa oloa ja toisesta täynnä hyvää oloa.

“Meillä on johtavana ajatuksena se, että ihmiset poistuvat Magnesiasta huomattavasti paremmassa kunnossa kuin sinne tullessaan”, sanoo Oded Peled, yksi Magnesian järjestäjistä.

Lonnan saarella 3.–5. elokuuta järjestettävä Magnesia on omalaatuinen myös siitä syystä, että se on kaupunkifestari, joka järjestetään keskellä merta.

“Magnesiaan kannattaa tulla, jos etsii tapahtumaa joka nostattaa fiilistä, avartaa mieltä ja hoivaa sielua. Tapoja näiden saavuttamiseen on ohjelman, ihmisten ja lokaation puolesta paljon. Vastaavaa mixiä ei tule missään muualla vastaan”, Peled hehkuttaa.

Magnesian mix koostuu henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kehittämisestä. Ohjelmakartta on jaettu värikoodein eri osioihin: Move (dynaamisia joogatunteja ja kehon liikuttamista), Upgrade (tietoa ja inspiraatiota elämyksellisillä luennoilla ja työpajoissa), Transform (syvää sisäistä työskentelyä ja Love (rentoutumista ja itsensä hemmottelua). Lisäksi tarjolla on perjantain Magnesia Pro hyvinvointialan ammattilaisille sekä sunnuntain perheystävällinen ohjelma. Yhteensä luvassa on yli 80 hyvinvointityöpajaa, joogatuntia ja luentoa.

Mistä Magnesian fiilis rakentuu?

“Ihmiset sen tekee. Meillä ne on huippu-ohjaajat, musiikkiesiintyjät, ruokatoimittajat ja henkilökunta. Kaikki on valittu sen mukaan, että he haluavat antaa ennemän kuin ottaa. Siihen päälle kun paikalla on yleisö joka tekee samoin, niin fiilis nousee todellakin ihan eri sfääreihin”, Peled sanoo.

Hän on huomannut, ettei uudenlaisesta festarista ole välttämättä aina helppo viestiä.

“Meidän pitää aina muistuttaa itseämme Magnesiaa viestiessä, että pysytään niissä perusasioissa, jotka ovat kuitenkin hyvinkin kiinnostavia laajalle yleisölle. Joogaa ja musiikkia yhdistäviä festareita on maailmalla monia ja Magnesia kasvaa vuosi vuodelta. Uskon siis, että muutaman vuoden aikana tämä helpottuu huomattavasti.”

“Suurin haaste tässä on ollut vakuuttaa ihmisiä siitä, ettei tarvitse osata levitoida tai edes saada jalkaa pään taakse, jotta tuntisi olevansa tervetullut Magnesiaan. Kyllä siellä on nyt jo monia, jotka tulee vain muutamalle workshopille, jonka jälkeen ottavat lasin viiniä ja nauttivat auringonlaskusta ja hyvästä musiikista.”

Magnesia Festival, Lonnan saarella, 3.-5. elokuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi