Mattolaituri avasi

200 asiakaspaikkaa käsittävän kahvilan suosio on ollut alusta lähtien kova.

Mattolaiturin toisesta kerroksesta pääsee tiirailemaan merelle seitsemän metrin korkeudesta.
Mattolaiturin toisesta kerroksesta pääsee tiirailemaan merelle seitsemän metrin korkeudesta.

Mattolaituri avasi

Terassikahvila Mattolaituri on avattu Kaivopuiston rantaan. 200 asiakaspaikkaa käsittävän kahvilan suosio on ollut alusta lähtien kova. ”Pääsiäisenä meiltä loppuivat täytetyt leivät, samppanja, kakut sekä vaihtorahat”, omistaja Antero Vartia kertoo, ja povaakin juuri täytetyistä leivistä ja kuohuvasta kesän hittejä. Seuraavaksi Vartia aikoo panostaa sisältöpuolen kehittämiseen. Jatkossa on luvassa muun  muassa tiivistä yhteistyötä Moët & Chandonin kanssa, ja kevään mittaan Mattolaiturille voi mennä viettämään sunnuntaita Sparkling Sunday -teemalla.
Mattolaituri, Ehrenströmintie 3A

Molekyylidrinkkejä

Maailman parhaaksikin baariksi tituleeratun A21:sen pojat avaavat toisen ravintolansa, K17:n, yhteyteen Loungen, joka tarjoilee itse maustettuihin alkoholeihin sekä molekyylimiksologiaan perustuvia cocktaileita.  ”Luvassa on muun muassa A21 Cocktail Loungen nimikkococktail Suomen Neito  raviolina tarjoiltuna. Gin and Tonic tarjoillaan kiinteänä suupalana ja Mojitosta teemme suussa poreilevan version”, kertoo baarimestari Timo Siitonen. Uudenlaisia molekyylijuomia tulee viisi erilaista, ja niitä voi nautiskella viikonloppuisin. Avajaisia vietetään 13.5.
Kitchen Cocktail K17, Kalevankatu 17

Ilmaista yöruokaa

Zetorissa tarjoillaan yöruokaa ilmaiseksi tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, klo 24–01. Yössä kun ollaan, tarjolla on nakkeja ja muusia. Buffetissa löytyvät makkarat ovat Chef Wotkinsin täyslihavalmistetta, joten jauhoja ei tarvitse pelätä. Yöruokaa saa 26.5. asti.
Zetor, Mannerheimintie 3-5

Parille pastalle

Bravuria tarjoaa myöhäisellä lounaalla kaksi pastaa yhden hinnalla. Late Lunch kestää kahdesta viiteen, ja joka päivä tarjolla on eri pasta. Ravintolan erikoisuutena on annoksen tilaaminen suoraan kokilta. Samassa yhteydessä saa itse päättää pastalajin. Kaikki pastat  valmistetaan paikanpäällä pastakoneella, kananmunia ja durum-jauhoja käyttäen.
Bravuria, Salomonkatu 1

Sami sydän yrtti.
Sami sydän yrtti.

Sami, Kämpin kunkku

Carelian yrttimestarina tunnettu Sami Tallberg avaa kesäkuun alussa uuden ravintolan Kämpin toisessa kerroksessa. Maestro lupaa selkeää ruokaa, ei fine diningia. “Kalenteri on tärkein työvälineeni, ja raaka-aineista ruokani lähtee”, Tallberg painottaa. “Paikallistamani 55 villikasvia Suomen luonnosta tulevat olemaan vahvasti käytössä.” Ravintola jauhaa joka päivä kivimyllyllä  kotimaisen täysviljaleivän. Lähes kaikki on luomua. “Sehän on jo selvää.” Listalla löytyy kotimaista kiliä, ja kala tulee muutaman kilometrin päästä. Luvassa on sulassa sovussa aladobia ja hapatettuja kasviksia sekä kotimaista kaviaaria ynnä eurooppalaista hummeria. Avajaisten jälkeen ovet suljetaan kolmen viikon kokeilun jälkeen juhannuksena mutta syksyllä palataan entistä ehompina.
Ravintola Kämp, Pohjoisesplanadi 29

Jyrki palaa keittiöön

“Sydämeni on yksinkertaisessa ruuassa”, 30-vuotisen keittiöuransa kunniaksi Klaus K:hon palaava Jyrki Sukula tunnustaa. Tarjolla on neljä listaa (56–67 e), romanttisimpana Riikka-vaimolle omistettu kasvismenu. Jymy kokkaa Ilmattaressa sekä lounaalla että illalla 12.–21.5.
Ilmatar, Bulevardi 2-4

Rieslingin juhlaa

Yhdeksän kaupungin ravintolaa juhlistaa kevättä saksalaiselle riesling-viinille omistetuilla menuillla 16.–21.5. Mukana ovat Carelia, Luomo, FishMarket, Demo, Grotesk, Postres, Olo, Raku Ya sekä Zinnkeller. FishMarket tarjoaa esimerkiksi grillattuja black tiger -rapuja parsan ja seesamhollandaisen kera.
FishMarket, Pohjoisesplanadi 17

Urbaani terassi

Uusiin käsiin siirtynyt G18 on avannut intiimin sisäpihaterassin. Länteen avautuva terassi lupaa lämpimiä hetkiä auringon paistaessa. Ruokaa on toki tarjolla, tosin sisätiloja suppeammalta listalta. Lähioluet toimittaa Suomenlinnan Panimo.
G18, Yrjönkatu 18

Hietsu palaa luomuun

Hietalahden Kauppahalli palaa luomutuotteisiin. Mahdollisesti kaikki tuotteet maksetaan yhdellä kassalla. Luvassa on myös kaksi ravintolaa. Tilaa isännöi Timo Taulavuori Helsingin Tukkutorilta. Kirppistori jatkaa Hietalahdessa ennallaan.
Hietalahden Kauppahalli


Klubit

Jukebox

Alex Kunnarin Top 3.
Alex Kunnarin Top 3.
  1. Above & Beyond: Sun & Moon (Club mix)
    “Tämän hetken ylivoimaisesti paras vokaalibiisi. Hienoa soundia sekä erittäin loistava miesääni!.”
  2. Gareth Emery: Arrival feat. Brute Force (Club mix)
    “Gareth on tämän hetken kuumin tuottaja trance genressä! Tässä biisissä on kaikki kohdallaan.”
  3. Ferry Corsten: Punk (Cosmic Gate Remix)
    “Ferryn klassikosta saksalaisen Cosmic Gaten remix! Hyvä versio vanhasta hitistä uudella, tämän päivän soundilla..”

Alex Kunnari Kaapelitehtaalla 21.5.

Rex Terrazzan avajaiset

Perjantai-illat valtaa house-painotteinen Rex Terraza, jonka avajaiset starttaavat kesäkauden. Avajaisissa dekkien takana  ovat klubin omat resident dj:t Tiberiuz ja Alec Hall.
Bio Rexin terassi 20.5.

Keskiviikon After Workit

Wednesday After Work:ia vietetään Cubassa jo neljättä kesää. Aikaisempien vuosien tapaan tarjolla on menon ja meiningin lisäksi tapas-pöytä. Kesän mittaan luvassa on myös live-bändejä ja vierailevia dj:tä.
Cuba 18.5.

Search of Sunrise

Colors järjestää ensi kertaa Suomessa In Search of Sunrisen, joka on jo muualla tunnettu brändi. Luvassa on laaja kattaus maailman tunnetuimpia dj:tä, muun muassa Richard Durand.  Myös visuaalisen maailman luvataan olevan omaa luokkaa.
Kaapelitehdas 21.5. 16/20e

Darude Kaivolla

Kuka muistaa vielä Sandstormin ja Feel the Beatin? Nyt vuosituhannen alun superhittien esittäjää Darudea pääsee taas fiilistelemään livenä. I can feel the beat!
Kaivohuone 20.5. 13/15e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi