Mene: Kallio Block Party

Lauantain ilmaistapahtuma tarjoaa huiman kattauksen musiikkia, komediaa, skeittausta ja sirkusta.

Tänä vuonna Kallio Block Party siirtyy Kurvista Linjoille.
Tänä vuonna Kallio Block Party siirtyy Kurvista Linjoille. Kuva: Kallio Block Party

Tänä viikonloppuna Sörnäisten molemmin puolin on todellinen festarikeskittymä. Ensimmäisenä viihdyttämään ehtii Weekend Festival, jonka tahtiin tampataan perjantaista lauantaihin. Hermannin rannalla bilettäjille tarjoillaan isoimmat lavat ja komeimmat ilotulitukset koskaan. Kalasatamankin kentiltä kannattaa kuitenkin suunnata hitusen syvemmälle Kallioon, missä lauantai on omistettu yksinoikeudella Kallio Block Partylle.

Tänä vuonna myös Kallio Block Party on isompi kuin koskaan. Aiemmin Helsinginkadun ympäristön vallannut tapahtuma siirtyy nyt lännemmäksi, Hakaniemestä Ympyrätalolle ja Tokoinrannasta Kallion Linjoille. Luvassa on enemmän yksilöllisiä ja intiimejä tapahtumia, ja lavat ovatkin pienempiä ja lukuisempia kuin aiemmin. Nälkäisistä huolen pitävät kaksi ruokatoria ja yhteensä yksi kaksikymmentä tarjollepanijaa.

Kuudetta kertaa järjestettävä Kallio Block Party on paitsi koko päivän myös koko perheen festivaali. Lauantai Kalliossa kuluu hyvässä seurassa ilman huolia, pääsymaksuja tai turhia raja-aitoja. Kadut, baarit, kirkot ja puistot täyttävä tapahtuma on kaikille avoin ja täysin vapaaehtoisten toteuttama. Kallio Block Partyn ja sen toteuttavan Kallio-liikkeen sydän sykkii vapaaehtoisuuden, yhteisöllisyyden ja yhdessä ihmeiden tekemisen tahtiin.

Lähiöräppiä ja kanttorin impro

Musakattaus Kallio Block Partyssa onkin melko eeppinen. Musiikkitarjonta kulkee Hakaniemen metroaseman Makeway-lavan räpeistä ja trancesta Kaupunginteatterin takana aukeavan Berghäin-puistolavan elektroniseen Berliini-fiilistelyyn. Tokoinrannan jätskikiskan Lempilavalla nähdään nosteessa olevaa rokkia, poppia ja punkia, ja ympyrätalon toisella puolella voi nauttia elektrobiiteistä itämaisissa fiiliksissä Allkind-lavalla.

Parin korttelin päässä metroasemalta kirkolle päin pystytetyllä YGSLiFE-lavalla (You Got Swag life) kuullaan taatusti tuoreita ja lähituotettuja rap-biittejä. Matkalla kirkolle voi poiketa vielä Pub Sirdien eteen, jossa Kolmosvaihde-lavalla kuullaan ainakin discoa, funkia, housea ja teknoa. Kirkon edustalla viihdyttää Boombox-lava biitteineen, tanssijoineen ja viritettyine autoineen. Ja kun nyt on isolle kirkolle asti tultu, niin kannattaa ehdottomasti poiketa sisäänkin. Kallion kirkossa soi nimittäin lauantaina kovien tekijöiden konemusiikki ja kanttorin urkuimprovisaatio iltakuudesta yhdeksään.

Skeittirampilta stand up -iltaan

Musakeikkojen välissä on hyvä käydä pyörähtämässä Kallion ala-asteen pihan Paljasjalkatansseissa, missä iskelmä kohtaa bluegrassin ja suomirockin. Tanssihiet voi kuivatella ihastellen katusirkusta Kolmannella linjalla tai ammattilaisten skeittitemppuja Siltasaarenkadun mäessä.

Lapsille on tarjolla ohjelmaa kaupunginteatterin takana leikkipuisto Linjassa kahdesta iltakuuteen. Luvassa perheen pienimmille on ainakin musiikkia, taikatemppuja, mölkkyä ja vaikka minkämoista maalauspajaa.

Sielun sopukoista kumpuavia festarifiiliksiä voi ilmaista Helsinki Poetry Connectionin avoimella lavalla ravintola Oivassa. Leffoja ja fiilistelymusaa taas tarjoillaan koko ilta Café Mascotissa. Festivaalipäivän röhönauruihin päättää perinteeksi muodostunut Kallio Block Comedy stand up -keikka Bar Kipinässä.

Tänä lauantaina ei siis ole syytä jäädä sohvalle. Nyt jos koskaan paatuneimman lähiörotan ja erillistaloutuneen espoolaisenkin kannattaa kokeilla yhteisöllisessä Kallio-fiilistelyssä kylpemistä yhden päivän ajan.

Kallio Block Party
La 6.8., klo 14 lähtien.
Vapaa pääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi