Mene: Pasilan työmaan avoimet ovet

Suomen suurimmalla työmaalla pääsee tutustumaan kaupunkikeskuksen suunnitelmaan ja maalamaan työmaa-aitoja.

Havainnekuva tulevasta Pasilasta.
Havainnekuva tulevasta Pasilasta. Kuva: 3D Render / Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Pasilan kauppakeskus Tripla rakentuu kovaa vauhtia Kalasataman Redin kanssa. Pasilan aseman länsipuolella sijaitseva työmaa on tällä hetkellä Suomen suurin rakennustyömaa-alue. Kolme korttelia vievä Tripla valmistuu vaiheittain vuosina 2019–2022.

Koko Pasila saa uuden ulkonäön: asema uusitaan, uusia asuntoja ja toimistoja rakennetaan sekä alueelle nousee myös hotelli.

Valtavaa työtä voi mennä hämmästelemään tänä sunnuntaina 11. syyskuuta kello 11-16, kun Pasilan työmaalla on avoimet ovet. Paikalle pystytetään ohjelmatelttoja, joissa pääsee kurkistamaan mitä uusi kaupunkikeskus tulevaisuudessa tuo tullessaan.

Sunnuntaina työmaalla on turvallista käydä vaikka koko perheen voimin. Kaikki työkoneet on laitettu näyttävästi parkkiin, eikä rakennustoimintaa sinä päivänä ole. Lapset voivat hämmästellä valtavia koneita ja paikalla olevia ilmapalloja.

Päivän ohjelmassa on kilpailuja ja musiikkia. Yhteismaa ja Grafia ry pitävät tapahtumassa katutaidepajaa, jossa luodaan kaupunkitaidetta maalaamalla työmaa-aitoja. Aidat tulevat näkymään Pasilan katukuvassa vuosien ajan.

Tapahtuman järjestää Triplaa rakentava YIT. Tripla-päivä on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Pasilan työmaan avoimet ovet sunnuntaina 11. syyskuuta kello 11-16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi