Miksi kaikki puhuvat BasBasista – ja kuinka sinne saa pöydän?

Baskeri & Basso ei ole vain ravintola, vaan ilmiö.

Kuva: Kaisa Paavilainen

Rentoa meininkiä, konstailemattomuutta ja puhtaita makuja… eikö kuulosta siltä, että tähän kuvaukseen pyrkii ainakin puolet Helsingin uusista ravintoloista? Baskeri & Basso tekee kuitenkin jotain, mikä on muodostanut ravintolan ympärille lähes kulttimaisen suosion.

Pöytävarauspalvelu TableOnlineen on jätetty ravintolalle noin 1 100 arvostelua, joista muodostuu järisyttävä 4,99/5 keskiarvo. Käytännössä kaikki kävijät antavat ravintolalle 5 pistettä niin keittiön, tunnelman kuin palvelunkin laadusta.

Miksi?

1. Tunne kuin tulisi kotiin

BasBasista puhuttaessa kuulet todennäköisesti sydämellisestä tunnelmasta jo ennen ruokaa.

“Tuntuu kuin juuri sinua olisi odotettu”, kuvailee TableOnlineen ravintola-arvostelun jättänyt Sanna.

Ravintolan tunnelma ei ole syntynyt sattumalta, vaan henkilökunta näkee vaivaa sen eteen, että jokainen asiakas tuntisi olonsa huomioiduksi. Tämä palveluasenne kumpuaa ammattitaidon lisäksi myös siitä, miten hyvää huolta henkilökunnasta pidetään. BasBas ei esimerkiksi lomauttanut henkilökuntaansa koronan aikana lainkaan, vaikka ravintola olikin suljettuna.

2. Vähemmän on enemmän – paitsi annoskooissa

BasBasin ruokafilosofia on raaka-aineita kunnioittava ja simppeli turhaa hifistelyä välttäen. Ilmassa tuoksuu ranskalainen bistro, mutta mauissa näkyy myös vaikutteita italiasta. Lista on suppea, mikä ei ole huono asia silloin, kun kaikki tarjottava on erinomaista. Annoskoot ovat juuri sopivat.

 

3. Ei tarvitse särkeä säästöpossua

Baskerin & Basson suositusmenyy maksaa 45 euroa ja siihen kuuluu kaksi kylmää ruokaa, välipasta- tai risotto sekä pieni lämmin ruoka. Listalta voi myös poimia haluamiaan annoksia yksittäin. Viinienkin kera lasku jää todennäköisesti muutamiin kymppeihin per henkilö, mikä tekee ravintolasta myös hinta-laatu-suhteen puolesta erinomaisen valinnan.

4. Näkyykö tähtiä?

Basbasin omistavat Nicolas “Niki” Thieulon ja Kalle Kiukainen, jotka ovat monelle tuttuja kasvoja. Nikin on voinut bongata televisiosta sellaisista ohjelmista kuin Henkka & Niki vs. Amerikka, Yllätyskokki Niki tai Niki viinitilojen keittiöissä. Kalle puolestaan on tähdittänyt Kalle - Chef on the Beach -ohjelmaa.

Omistajien näkyvä läsnäolo on osa kokemusta Basbasissa. Pointti ei kuitenkaan ole vain kuuluisuus, vaan palvelu synnynnäisen esiintyjän karismalla, joka tekee ravintolakokemuksesta elämyksen.

Kuva: Tiia Rantanen

5. Kaikki haluavat olla juuri siellä

Oletko koskaan jonottanut tennareita tai keikkalippuja, jotka on vaan pakko saada ja tieto siitä, että ne myydään hetkessä loppuun saa adrenaliinisi virtaamaan?

Basbas on rajatusti auki ja kysyntää on jatkuvasti enemmän kuin tarjontaa, minkä seurauksena ravintolaan on tunnetusti vaikea saada pöytä.

Varattavat pöydät julkaistaan aina kuukautta aiemmin tasan klo 00:00 ja suosituimmat päivät varataan loppuun sormi liipasimella täristen ensimmäisinä minuutteina puolen yön jälkeen. Ohjeita tähän prosessiin jaetaan blogeissa, Jodelissa ja keskustelupalstoilla, kuin kyse olisi vaativastakin salatieteestä. Väärin päivät laskeneet jäävät nuolemaan näppejään.

Kun onnistuu saamaan pöydän kaupungin halutuimpaan ravintolaan perjantai-illaksi, voi olla tyytyväinen itseensä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi