Moni on unohtanut Tavastian kyljessä sijaitsevan ravintola Ilveksen - nyt on aika korjata tilanne!

Paina ravintola Ilves mieleesi niitä hetkiä varten, kun hakusessa on rennolla ilmapiirillä varustettu takuuvarma ravintola.

Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Mutkaton ruokaravintola
  • Missä: Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki
  • Mitä: Sesongin mukaista ruokaa suurella sydämellä

Lähes jokainen meistä tuntee Tavastian, mutta oletko tiennyt, että klubin kyljessä on ravintola? Ehkä jollain tasolla, mutta tiesitkö, että kyseessä on varsin mukava ravintola, johon voi poiketa rennoin mielin vaikka ei olisi rokkaria nähnytkään - edes unissaan.

Kyseessä on jo vuonna 1932 avattu ravintola Ilves, joka tarjoilee rehtiä, sesongin mukaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa kohtuuhintaan.

Ravintola Ilveksen valokyltti on monelle tuttu näky.
Ravintola Ilveksen valokyltti on monelle tuttu näky. Kuva: Laura Matilainen

Menutarjous kahdelle ja yksi Juhani Merimaa

Ensimmäinen keskiviikko rajoitusten lievennyksen jälkeen näyttäytyy Ilveksessä alkuun hiljaiselta, mutta asiakkaat ovat selvästi halunneet ottaa ilon irti pidentyneistä aukioloajoista; ihmisiä alkaa virrata sisään vasta iltaseitsemän jälkeen.

Ravintolassa asiakasta vastaan tervehtii nakkikiskamainen käry ja yllättäen myös Helsingin Rock and Roll Oy:n toimitusjohtaja Juhani Merimaa. Joo terve terve, käytkö usein täällä? Ai, hän ei ollutkaan tulossa ottamaan meitä vastaan pöytään, vaan poistui piakkoin takavasemmalle. Harmi.

Ilvekseen voi poiketa myös pelkästään juomalle.
Ilvekseen voi poiketa myös pelkästään juomalle. Kuva: Laura Matilainen

Tällä hetkellä ravintola Ilveksellä on käynnissä menutarjous, jossa saat kaksi kolmen ruokalajin menua yhden hinnalla, kun tarjous lunastetaan TableOnlinen kautta. Eli käytännössä katsoen 45 euroa kahdelta hengeltä. Ei paha, ei todellakaan!

RAVINTOLA ILVES PÄÄSI MYÖS RUOKATOIMITTAJAN SUOSIKKILISTALLE: Ruokatoimittaja paljastaa suosikkinsa - 3 ravintolaa, jotka ovat saaneet Mari Moilasen puolelleen: "Sellaista ilotulitusta, että oksat pois!"

Valittavana on kaksi menua, joista toinen pitää sisällään porsaanposkirillettiä, paistettua kuhaa ja lakritsaista creme bruleeta. Kasvismenu sisältää puolestaan burrata-juustoa, myskikurpitsa-confitia ja suklaakakkua.

Tällä kertaa kahden hengen seurueestamme molemmat päätyvät kasvismenuun (koska burrata - ei pysty vastustamaan.) Alkuun pöytäämme kiidätettiin rillettiannokset, mutta erehdys korjattiin välittömästi. Alkuruoka oli sitä mitä luvattiin, ihanan kermaista ja pehmeää juustoa basilikapeston kera. Paremmalta annos olisi tietysti maistunut Italian auringon alla, mutta meneehän se näinkin täytetyn ilveksen valvovan silmän alla.

Menun alkuruoka oli taattua laatua.
Menun alkuruoka oli taattua laatua. Kuva: Laura Matilainen

Pääruokana tarjoiltu myskikurpitsa-confit tarjoiltiin lehtikaalipeston ja belugalinssikaviaarin kera. Tämä annos huusi päälleen kastiketta! Hieman halvan oloisesti tehty kuivahko annos oli raaka-aineidensa puolesta ihan hyvä, mutta siitä puuttui maku, jonka jokin ihana kastike olisi voinut pelastaa. Lehtikaalipesto pelasti tietysti vähän, mutta ei kokonaan.

Toisen menun pääruoka jäi testaamatta, mutta ainakin nähtyjen kuvien ja kuultujen huhupuheiden perusteella tämä annos oli bueno. Uskotaan tämä.

Kasvismenun pääruokana oli myskikurpitsaa.
Kasvismenun pääruokana oli myskikurpitsaa. Kuva: Laura Matilainen

Jälkiruoka sen sijaan oli taattua laatua, sillä harvoin suklaakakku mustaherukkamelban kanssa aiheuttaa pettymystä. Kakussa oli tarpeeksi kerroksia ja kosteutta, eli varsin hyvä lopetus menulle. (Kun jälkkärin kylkeen lisää kahvin tai vaikkapa konjakin, aterian kruunu kiiltää entistäkin kirkkaampana.)

Tuhti suklaakakku kruunasi menun.
Tuhti suklaakakku kruunasi menun. Kuva: Laura Matilainen

Takuuvarma valinta joka tilanteeseen

Ravintolan tunnelma oli rasvan käryä lukuunottamatta rento, ja siellä viihtyi istuskelemassa hyvässä seurassa pidemmänkin aikaa. Iltaa kohden äänitasot tietysti nousivat, mutta sehän on vain hyvän ravintolan merkki - kaikilla on mukavaa!

Juomalistalta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.
Juomalistalta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kuva: Laura Matilainen

Ravintola Ilves on vastaus juuri siihen tarpeeseen, jossa etsit rentoa ja helposti lähestyttävää ruokapaikkaa, jonne voi mennä tilanteessa kuin tilanteessa; drinkeille työpäivän jälkeen, syömään nopeasti perheen kesken tai viettämään pidempää iltaa ystävien kanssa. Ei turhaa hienostelua ja kikkailua, vaan hyvää ruokaa, ystävällistä palvelua ja erinomainen juomalista - mitä sitä ihminen voisi muuta toivoa.

Niitä hetkiä varten, kun pääsi lyö täysin tyhjää ravintolaideoiden suhteen, laita ravintola Ilves takaraivoosi!

Kiinnostuitko menutarjouksesta? Lunasta tarjous ja varaa pöytä!

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi