Ruokatoimittaja paljastaa suosikkinsa - 3 ravintolaa, jotka ovat saaneet Mari Moilasen puolelleen: "Sellaista ilotulitusta, että oksat pois!"

Ruokatoimittaja Mari Moilasen suosikkiravintoloissa viinit näyttelevät hyvän ruoan kanssa pääosaa.

Kun ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilanen etsii sopivaa ravintolaa, viinilistan olisi syytä olla kunnossa - jos se ei vakuuta, Moilanen jättää ravintolan väliin. Hyvän ruoan ja viinin lisäksi sopivaa ravintolaa valittaessa on myös ehdottomasti plussaa, jos ruokatoimittajan pieni, kolmikiloinen Onni-koira on tervetullut mukaan.

“Lisäksi tykkään käydä syömässä extempore-meiningillä, ja se Helsingin ravintolaskenessä harmittaa, että varaus suosikkipaikkoihin pitäisi tehdä viikkoja aiemmin”, Moilanen harmittelee.

LUE MYÖS: Latitude 25 Omakase on ilmiö, johon kaikki haluavat nyt mukaan

City pyysi hyvän ruoan ystävänä tunnettua Moilasta paljastamaan kolme tämän hetken ravintolasuosikkia, ja tulokset ovat tässä. Nämä paikat kannattaa painaa mieliin seuraavaa ravintolareissua silmällä pitäen.

Mari Moilasen TOP3 suosikkiravintolat

Vinkkeli

Aina ravintolailtaa ei halua suunnitella viikkoja etukäteen, ja kun tällainen spontaani ravintolareissu koittaa, Moilanen suuntaa usein Kaartinkaupungissa sijaitsevan klassikkoravintola Vinkkelin tiskille - siihen kun pääsee lähes aina lyhyelläkin varoitusajalla.

“Siinä sitten nautitaan rennosti juomia ja ruokia pitkän kaavan mukaan sympaattisen omistaja-Antin (Uusitalon) kanssa viineistä ja maailmanmenosta rupatellen”, Moilanen perustelee valintaansa.

Klassiset ruoka-annokset ja huolella valitut viinit ovat Vinkkelin juttu.
Klassiset ruoka-annokset ja huolella valitut viinit ovat Vinkkelin juttu. Kuva: Vinkkeli

Rennon tunnelman lisäksi vuodesta 2016 asiakkaita rautaisella otteella palvellut Vinkkeli on vakuuttanut Moilasen kaikessa tekemisessään.

“Vinkkelissä kaikki on priimaa: ruoka, viinit, miljöö ja palvelu. Valkoisista pöytäliinoista ja fiinistä tunnelmasta huolimatta ruoka on sopivalla tavalla rustiikkista, mikä on mieleeni.”

Ravintolan ykkösruokalajikin on jo selvillä.

“Vinkkelin silkkiset keitot hurmaavat aina!”


Toca

Unioninkadulla sijaitseva italialais-suomalainen Toca vei Moilasen sydämen heti ensipuraisulla vuosia sitten, mutta nykyisin ravintolaillalliset tässä paikassa ovat harvassa. Syy tähän valitettavaan tosiasiaan löytyy yksinkertaisesti siitä, että Toca on hurmannut Moilasen lisäksi muidenkin hyvän ruoan ystävien sydämet: ravintola on lähes aina täyteen buukattu, eivätkä spontaanit illalliset onnistu.

“Mutta aina kun käyn, olen äärettömän ilahtunut”, Moilanen iloitsee.

Tocan rouhea ravintolasali miellyttää Moilasta.
Tocan rouhea ravintolasali miellyttää Moilasta. Kuva: Toca

Erinomaisista illallista on kiittäminen ravintoloitsijapariskuntaa, joista Gennaro “Kentsu” Oliviero kokkaa visuaalisesti näyttäviä ja aina yhtä laadukkaita annoksia salissa pyörivän Elina Valorannan sovittaessa annoksiin moitteettomasti italialaisia viinejä ja oluita.

“Tocassa olen kokenut sellaista makujen, värien ja raaka-aineiden ilotulitusta, että oksat pois!”

Hyvän ruoan ja moitteettomien viinien lisäksi Moilasta miellyttää Tocassa sen rouhea ravintolasali ja letkeä tunnelma: Tocassa naapuripöydässä istuvien kanssa moikkaillaan, ja täydestä ravintolasalista huolimatta Valorannalla on aina aikaa istahtaa hetkeksi pöytään ja kertoa mielenkiintoisia tarinoita viinien takaa.

Tocan visuaalisten annosten taustalla on Gennaro “Kentsu” Oliviero.
Tocan visuaalisten annosten taustalla on Gennaro “Kentsu” Oliviero. Kuva: Toca

“Illan päätteeksi Kentsun ja Elinan chihuahua-koirat saapuvat saliin. Pisteet ravintola saa luonnollisesti myös siitä, että asiakkaiden hyvinkäyttäytyvät karvakuonot ovat aina tervetulleita mukaan illalliselle.”


Ravintola Ilves

Ravintolasuosikkilistan tuorein löytö on Ravintola Ilves, jota Moilanen on monien muiden tapaan pitänyt vain kaljaa ja rokkiruokaa tarjoilevana kuppilana, jossa asiakkaina notkuvat eilispäivän nahkahousuiset rokkarit. Tämä harhakäsitys on aika korjata - ja äkkiä - sillä näin ei todellakaan ole!

“Ravintola satsaa kotimaisista raaka-aineista valmistettuun vastuulliseen ruokaan ja mätsää annoksille mielenkiintoisia, kukkaroystävällisiä viinejä”, Moilanen perustelee ja lisää, että nahkahousurokkareiden sijaan asiakkaina on pariskuntia, niin nuoria kuin vanhojakin, sekä erikokoisia seurueita. Ja koiria, joille tarjoilija kiikuttaa oitis vettä ja sallittaessa myös herkkuja.

Ravintola Ilves on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1932 lähtien.
Ravintola Ilves on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1932 lähtien. Kuva: Ilves

Pitkän historian omaava, vuonna 1932 perustettu Ravintola Ilves onkin kohde, johon Moilanen suuntaa useimmiten hetken mielijohteesta työviikon Onni-koira kainalossa.

“Otan porukalla pöydän täyteen listan alkupaloja: monenmoisia bistroherkkuja, kuten tartaria, burrataa, cevicheä, pikkelöityjä kasviksia, leikkkeleitä ja jumalaisia frittiruusukaaleja. Monesti tämä setti riittää, ainakin jos nauttii vielä juustot sekä päälle jonkun makean päätöksen”, ruokatoimittaja kertoo ja lisää, että sekä alku-, pää- kuin jälkiruoista löytyy myös vegaanisia annoksia.

Ilveksessä kannattaa tilata pöytä täyteen herkullisia alkupaloja.
Ilveksessä kannattaa tilata pöytä täyteen herkullisia alkupaloja. Kuva: Ilves

“Ilveksen tunnelma on mutkaton, palvelu pelaa ja kukkarokin kiittää.”

 

Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:

1 kommentti

drift hunters

25.11.2021 11:20

Ulkona syöminen on aina parasta. Rakastan hengailua ystävien kanssa ulkona.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi