Olivier avasi leipomon ja aiheutti yleisöryntäyksen - tässä ovat Helsingin tämän hetken puhutuimmat uutuuskahvilat

Kaupungin uusissa kahviloissa nautitaan ranskalaisista herkuista ja kotoisasta tunnelmasta.

Rapeita croissantteja, uunituoreita hapanjuurileipiä ja suussasulavia leivonnaisia. Viime vuosina tuoreita, käsintehtyjä herkkuja myyvien leipomoiden ja kahviloiden määrä on kasvanut pääkaupunkiseudulla räjähdysmäisesti, eikä buumi näytä hiipumisen merkkejä - päinvastoin!

LUE MYÖS: Todellinen menestys! Leipomoherkut keksittiin viedä liikkuvaan autoon - "myymme tuotteet aina loppuun"

Helsinkiin on avautunut jälleen joukko mielenkiintoisia kahviloita, joiden herkut ovat enemmän kuin maistamisen arvoisia.

3 x uudet kahvilat Helsingissä

Le Jardin 

  • Missä: Lauttasaarentie 5, Helsinki
  • Maista: Croissantteja

Le Jardin tarkoittaa suomeksi puutarhaa.
Le Jardin tarkoittaa suomeksi puutarhaa. Kuva: Le Jardin

Elokuun 12.päivä Lauttasaaressa kävi kova kuhina, kun ranskalainen leipomo ja kahvila Le Jardin avasi ovensa saarelaisten ja metromatkustajien iloksi. Suomeen muutama vuosi  sitten muuttaneen pariisilaiskondiittori Olivier Lucasin perustaman yrityksen suosio yllätti omistajan itsensäkin, sillä Le Jardinin tuotteet myytiin ensimmäisenä viikkona järjestäen loppuun.

Suosion syykin on selvä; aidoista ranskalaisista raaka-aineista huolella valmistetut croissantit, leivät, leivokset, tuulihatut ja muut tuoreet herkut ovat aivan omaa luokkaansa.

Kahvilaelämyksen kruunaa suora näkymä leipomoon: täällä voit olla varma siitä, että lautaseltasi löytyvät tuotteet todella tulevat läheltä.
 

Le Paris 

  • Missä: Satamakatu 5 c, Helsinki
  • Maista: Èclaireja eli tuulihattuja

Valomainos houkuttelee asiakkaita tuoreiden leivonnaisten äärelle.
Valomainos houkuttelee asiakkaita tuoreiden leivonnaisten äärelle. Kuva: Le Paris

Aitoa ranskalaista elämänmenoa pääset kokemaan nyt myös Katajanokalla, aivan Tove Janssonin -puistoa vastapäätä sijaitsevassa Le Paris -kahvilassa.

Heinäkuussa ovensa avannut sympaattinen kahvila palvelee myös todellisia aamuvirkkuja, sillä se avaa ovensa jo aamukuudelta. Jos olet aina unelmoinut hakevasi tuoretta leipää aamupalalle tai nappaavasi vastapaistetun croissantin kahveineen mukaan jo aamun ensimmäisiin palavereihin, kannattaa Le Paris painaa mieliin.

Ranskalaisten herkkujen perässä ei kuitenkaan tarvitse kiirehtiä, sillä pieni kahvila pitää ovensa auki aina iltakahdeksaan.
 

Déja brew

  • Missä: Annankatu 30
  • Maista: Macaronseja

Déja brewn macaronsit kannattaa ottaa ehdottomasti testiin!
Déja brewn macaronsit kannattaa ottaa ehdottomasti testiin! Kuva: Déja brew

Instagramissa ihastuttaneesta, tällä hetkellä suljetusta Pause Cafe 21:stä tutun tiimin uusi kahvila Déja brew avasi ovensa elokuun alussa Annantaloon. Tämä kahvila lupaa olevansa niin kotoisa, että tunnet juoneesi täällä kahvia ennenkin. Ja sitä se onkin!

Viihtyisän tunnelman ja italialaisen kahvin lisäksi Déja brew tarjoilee asiakkailleen kotitekoisia leivonnaisia, toasteja, vohveleita ja brunssia.

Ja sen lisäksi, että nämä herkut maistuvat taivaallisilta, ne ovat myös hyvin kauniita. (Eli hyvät somekuvat on taattu!)
 

LUE MYÖS: Haaga sai oman korttelikahvilan: Aidot ranskalaiset tuotteet ovat Cafe de la Gare Huopalahden ylpeys

2 kommenttia

Rachel75

20.8.2022 13:24

We opened a bakery in Denver, but at that time we didn’t have a car, and we don’t really want to drive someone all the time, it’s also inconvenient to take a taxi all the time, so we used a car rental service: https://rental24h.com/usa/denver-airport/van

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi