Todellinen menestys! Leipomoherkut keksittiin viedä liikkuvaan autoon - "myymme tuotteet aina loppuun"

Ranskalaisia leivonnaisia myyvän Belle Baguetten kioskiauto on odotettu vieras.

Kuva: Belle Baguette

Pienen kadun varrelle parkkeeratun mustan kioskiauton luona kiemurtelee jono jo heti aamusta alkaen. Jonottavat ihmiset tietävät, että paikalle kannattaa lähteä heti aamusta, muuten voi joutua nuolemaan näppejään. Kuhinan syynä löytyy Belle Baguette -kioskiauton himoituista leipomotuotteista, jotka valmistetaan käsityönä perinteisiä ranskalaisia valmistusmenetelmiä kunnioittaen.

Idea asukkaiden luo huristelevasta kioskiautosta sai alkunsa Sveitsistä, jossa ympäri vuoristokyliä ajelleet leipomoautot kiinnittivät Belle Baguetten omistajan, maassa asuneen Maija Martiskaisen huomion.

“Halusin kokeilla toimisiko konsepti Suomessa, ja leipomoautosta tuli heti todella suosittu. Alun perin tarkoitus oli kiertää leipomoauton kanssa pelkästään kesällä, mutta siitä tuli niin suosittu, että kiersimme eri alueille pakkasesta ja lumisateesta huolimatta”, Martiskainen kertoo viime kesänä startanneesta konseptista.

Aikataulu päätetään viikko kerrallaan

Tänä keväänä etukäteistilauksiin perustuvan leipomoauton rinnalle saatiin tyylikkään musta kioskiauto, joka on kiertänyt koko kesän menestyksekkäästi pääkaupunkiseudulla aina keskiviikosta sunnuntaihin.

“Konsepti on ollut niin suosittu, että ihan sama mihin paikkakunnalle mennään, myymme tuotteet aina loppuun”, Martiskainen kertoo ja lisää Belle Baguettella olevan sosiaalisessa mediassa todella aktiivinen seuraajakunta, jonka toiveita kuunnellaan tarkalla korvalla.

Belle Baguetten liikkuva kioski kiertää pääkaupunkiseutua keskiviikosta sunnuntaihin.
Belle Baguetten liikkuva kioski kiertää pääkaupunkiseutua keskiviikosta sunnuntaihin. Kuva: Belle Baguette

Belle Baguettella ei ole psyyvää vakioaikataulua, vaan kohteista päätetään aina viikko kerrallaan. Tässä piile osittain myös suosion salaisuus; kun herkulliset tuotteet eivät ole itsestäänselvyys, niitä mennään varmemmin ostamaan silloin, kun ne saapuvat omalle asuinalueelle.

Yksi suosituimmista kioskin pysähdyspaikoista on ollut Kuninkaantammi, josta ei omaa kahvilaa löydy - ainakaan vielä.

“Olemme käyneet Kuninkaantammessa nyt aina sunnuntaisin ja kioskille on aina jonoa kun avataan. Meidän sunnuntaivisiitti tarkoittaa monelle sitä, että pääsee hakemaan hyvää kahvia ja leipomotuotteita, joita ei muuten alueelta saa.”

Mantelicroissantti hittituote

Belle Baguetten suosituimmiksi tuotteiksi omistaja mainitsee mantelicroissantit, jotka ovat suomalaisille vielä melko uusi, mutta äärimmäisen hyvin vastaanotettu tuote. Leivistä asiakkaiden suosikiksi on noussut rapeakuorinen levain-patonki.

“Monet ovat sanoneet, että kun sitä maistaa, ei tee enää mieli ostaa mitään muuta patonkia.”

Mantelicroissantit ovat Belle Baguetten ostetuimpia tuotteita.
Mantelicroissantit ovat Belle Baguetten ostetuimpia tuotteita. Kuva: Belle Baguette

Perinteisten ranskalaisten leivonnaisten lisäksi myynnissä on myös perinteisempiä suomalaisia herkkuja, kuten korvapuusteja. Herkkujen kanssa maistuvat Caffi Paahtimon ihanat erikoiskahvit.

Tulevaisuudessa tarkoitus on ottaa valikoimiin myös paljon toivottuja gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.

Pysyvämpi pysähdyspaikka kiikarissa

Lähestyvää talvea ja lumikinoksia silmällä pitäen Martiskainen kertoo tällä hetkellä etsivänsä kioskiautolle pysyvämpää pysähdyspaikkaa.

Tulevaisuudensuunnitelmissa siintää myös kahden pysyvän korttelikioskin avaaminen sekä toisen kioskiauton hankkiminen. Vaikka uusia aluevaltauksia onkin suunnitteilla, yksi on ja pysyy: tuotteiden laatu.

“Haluamme jatkaa brändin rakennusta ja varmistaa, että Belle Baguetten logon ja värit nähdessään ihmiset tietävät, että tuolta saa hyvää kahvia ja hyviä leipomotuotteita.”

Belle Baguetten ajantasaiset aikataulut löydät Facebookista.

Liikkuvien kioskien suosio huipussaan

Toinen äärimmäisen suosittu, lähes aika tuotteensa loppuunmyyvä leipomoauto on Patisserie Teemu Auran suloisen vaaleanpunainen Pullabiili.

Kahden liikkuvan leipomoauton valikoimista löytyy suosittuja kardemumma-rahkapullia, täyteläisiä voisilmäpullia ja korvapuusteja - sekä totta kai tämän kesän ehdotonta hittituotetta, jonka suosiolle ei näy loppua. Kyllä, nyt puhutaan jälleen kerran mantelicroissanteista.

“Croissanttimme vievät kielen mennessään, ja jos et ole vielä maistanut mantelista versiotamme, niin se on jo itsessään syy piipahtaa Pullabiilille", Patisserie Teemu Aurasta kannustetaan.

Tarjolla on totta kai myös tuoreita leipiä, kakkupaloja, täytettyjä eväsleipiä sekä kahvia. Pullabiili kiertää ympäri pääkaupunkiseutua aina maanantaista lauantaihin aina toukokuusta lokakuuhun saakka.

Vaaleanpunaisen Pullabiilin tunnistaa kaukaa.
Vaaleanpunaisen Pullabiilin tunnistaa kaukaa. Kuva: Patisserie Teemu Aura

Jos mantelicroissantit saavat ihmiset liikkeelle, niin saavat myös Ville Haapasalon hatsapurit. K-kauppojen pihoja ympäri Suomen kiertävät myyntiautot myyvät tiuhaan tahtiin juustoisia hatsapuri-leipiä, joiden maistaminen kuuluu jo lähes yleisisvistykseen.

Kaikkien juuston ystävien kannnattaa tutustua myös liikkuvan Sanga Food Truckin tarjontaan. Autosta voit ostaa hapanjuurileivästä valmistettuja sangoja, eli täytettyjä grillileipiä. Kun maistat ensimmäisen kerran suussa sulavilla raaka-aineilla täytettyä, jo itsessään todella maukasta leipää, ymmärrät suosion salaisuuden.

Leikkipuistoissa aikaansa viettäviä ilahduttaa puolestaan liikkuva kioskiauto Play Cafe, joka myy suolaisia ja maikeita herkkuja sekä tietenkin kahvia ja muita juomia pääkaupunkiseudun leikkipuistoissa.

Lue lisää Play Cafesta: Perheenäidin ainutlaatuinen kahvilakonsepti kerää ylistystä: "Ihana idea!"

 

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:21

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi