OpenHouse Helsinki avaa kaupungin sen asukkaille

Helsingin suljetut paikat aukeavat kaupunkilaisille, kun OpenHouse järjestetään taas syyskuussa.

Kuva: torsakarin / Fotolia

OpenHouseHelsinki järjestää kerran vuodessa ilmaisia, opastettuja kierroksia kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin. Kohteet ovat sellaisia, joihin yleisö ei tavallisesti pääse. Kierroksia vetävät suunnittelijat ja asiantuntijat.

Tänä vuonna tapahtuman ansiosta pääsee tutustumaan muun muassa yhteen rakenteilla olevan Länsimetron asemaan ja kuulemaan rakennuksesta ja sen vaiheista. Eräällä kierroksella yleisö pääsee kurkistamaan kansallisarkiston rakennukseen: kulkemaan suljetuista ovista, kiertämään maanalaisiin makasiineihin ja kuulemaan tarinoita teema-aiheilla sota ja Helsinki. Edellä mainituille kierroksille osallistujat arvotaan. Arvonnat ovat käynnissä 6.9. saakka. Länsimetron kierros pe 11.9. klo 14 ja Kansallisarkiston kierrokset pe 11.9. 16.00, 17.15.

Muita OpenHouse Helsingin kierroksia ovat tänä vuonna muun muassa mystinen jugend-palatsi Kaivopuistossa, ilmailuhistorian helmi Malmin lentoasema ja uutta kilpailuarkkitehtuuria monitoimitaloissa. Koko ohjelma ja tarkat aikataulut löytyvät tapahtuman nettisivuilta. 

OpenHouseHelsinki 11.-13. syyskuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi