Pikkulauantain varoitus: pelastusharjoitus Sörnäisissä

Älä säikähdä, jos kohtaat Piritorilla keskiviikkoyönä savua tai erikoisia ääni- ja valoefektejä.

Kuva: Nick Freund / Fotolia

Sörnäisten metroasemalla järjestetään keskiviikkoyönä pelastusharjoitus, josta syntyy savua, hälinää, melua ja valoja. Harjoitus järjestetään kello 23.30 ja 03.00 välillä, joten Piritorin läheisyydessä baarista pikku tuiskeesta hoippuessaan saattaa kokea kummia. 

Pelastuslaitoksen ja HKL:n harjoitus järjestetään metroliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi. Harjoitukseen osallistuvista pelastusajoneuvoista aiheutuu kaupungin tiedotteen mukaan meluhäiriötä Sörnäisten metroaseman, Franzeninkadun, Pengerkadun, Torkkelinkadun ja Harjutorin alueella asuville ja liikkuville henkilöille.

Harjoituksessa käytetään harjoitussavuja, jotka saattavat säikäyttää, mutteivät ole terveydelle haitallisia. Kaupunki varoittaa, että harjoitussavun poistaminen metrokäytävistä tulee aiheuttamaan melua erityisesti Sörnäisten risteysalueella.

Kaupunki toivoo, etteivät alueella liikkuvat turvautuisi hätäkeskukseen, mikäli havaitsevat alueella ääni-, valo- ja savuhäiriöitä. Paitsi tietenkin silloin, jos niille löytyy harjoituksen ulkopuolinen selitys.

Kaupunki pahoittelee häiriötä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi