Poikkeuksellinen äyriäisravintola ja upea baarikokonaisuus - viisi uutta ravintolaa, jotka kannattaa tsekata Tampereella

Tampereen ravintolakenttä on laajentunut tänä kesänä useammallakin uudella tulokkaalla.

Kuva: Adobe Stock

Tampere on vakiinnuttamassa entisestään asemiaan herkullisena ruokamatkakohteena, kun loppuvuodesta kaupungin uudelle Uros Live -areenalle avautuu yli kaksikymmentä uutta ravintolaa ja baaria.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Kebablegenda, kuuluisa pihvipaikka ja lonkerobaari - Tampereelle avautuu pian 22 uutta ravintolaa ja baaria

Näitä uutuuksia odotellessa kannattaa käydä tutustumassa vaikkapa johonkin seuraavista paikoista, jotka ovat avanneet ovensa kaupunkiin tämän kevään ja kesän aikana. Tällä hetkellä uusien ravintoloiden trendi näyttää keskittyneen rentoihin illanviettopaikkoihin, mutta mukaan mahtuu myös kauppahallissa upeita makuelämyksiä tarjoava pikkuruinen ravintola.

5 x Tampereen mielenkiintoiset uutuudet

La Maree

 • Mikä: Äyriäisravintola
 • Missä: Tampereen kauppahalli
 • Mitä: Mereneläviä ja shamppanjaa

Keittiömestari Juho Rajamäki luotsaa 12-paikkaista ravintolaa.
Keittiömestari Juho Rajamäki luotsaa 12-paikkaista ravintolaa. Kuva: La Maree

Toukokuussa kauppahalliin ovensa avannut La Maree on poikkeuksellinen ravintola monellakin tapaa. Ensinnäkin tuoreisiin ostereihin, rapuihin, kampasimpukoihin ja muidin mereneläviin keskittynyt ravintola on itsessään harvinaisuus, mutta niin on myös ravintolan syntytarina. La Maree on nimittäin syntynyt kalakauppias Petri Nygrenin ja supersuositun 4 vuodenaikaa -ravintolan yrittäjien yhteistyönä palvelemaan laatutietoisia asiakkaita.

“Mereneläviä ei Suomessa tunneta kovin hyvin, joten on upeaa päästä tarjoamaan jotain erilaista, ja ennen kaikkea puhtaita, raikkaita ja aitoja makuja”, La Mareen keittiömestari Juho Rajamäki kertoo.

Tuoreiden merenelävien kyytipoikana nautitaan tietenkin shamppanjaa.

“Kun kaikki vielä paritetaan täydelliseen shampanjakokemukseen, jokainen vieraamme lähtee meiltä tyytyväisenä.”

 

Supper Club

 • Mikä: Baarikokonaisuus
 • Missä: Finlaysonin alue
 • Mitä: Juomia ja meininkiä

Teemu Koskinen ja Laura Vidgren ovat uuden Supper Clubin yrittäjät.
Teemu Koskinen ja Laura Vidgren ovat uuden Supper Clubin yrittäjät. Kuva: Mikko Vares

Supper Club on keikkapaikkaa ja yökerhoa yhdistävä kokonaisuus, joka avautui kesäkuussa Finlaysonin alueelle entisen Rodeo-yökerhon tiloihin. Supper Club on ravintolapäällikkö Teemu Koskisen ja tapahtuma-alan moniosaajan Laura Vidgrenin pitkäaikainen haave.

“Tampereella on paljon kivoja yökerhoja ja konserttipaikkoja, mutta kaupungista puuttuu venue, jossa yhdistyisi nämä molemmat. Halusimme yhdistää nämä elementit ja tarjota jotakin uutta”, Koskinen kertoo.

Ruokatarjontaa baarikokonaisuus ei tarjoa, vaan se keskittyy täysillä tapahtumiin, kylmiin juomiin ja rentoon tunnelmaan.

“Tila taipuu moneen, mikä on Supper Club -mallin idea. Esimerkiksi suuret live-tapahtumat ovat isossa tehdasrakennuksessa mahdollisia. Myös Finlaysonin alueen logistiset ratkaisut toimivat keikkoja ajatellen loistavasti. Ja onhan koko alue tosi inspiroiva”, Koskinen ja Vidgren iloitsevat.
 

Dam Bar

 • Mikä: Trendikäs ravintolakokonaisuus
 • Missä: Satakunnankatu 13 B
 • Mitä: Ruoka-, juoma- ja musiikkielämyksiä

Baarikokonaisuus tarjoilee värikästä ja maistuvaa ruokaa.
Baarikokonaisuus tarjoilee värikästä ja maistuvaa ruokaa. Kuva: Dam Bar

Tammerkosken äärelle vanhaan Jack the Roosterin kiinteistöön kesäkuussa avautunut Dam Bar on tämän kesän kuumin menomesto. Trendikäs uutuusravintola koostuu niin 250-paikkaisesta sisätilasta kuin hulppeasta, 320-paikkaisesta terassikokonaisuudesta. Vaikka Damiin voit lähteä nauttimaan niin live-esiintyjien kuin DJ:nkin musiikista, ruoka ja juoma on tässä ravintolassa pääosassa.

Damin ruokalistalta löytyy värikkäitä annoksia aina halloumiranskalaisista salaattibowleihin ja wingseihin. Laajan ruokalistan ehdottomia hittejä ovat rapeista naudanlihapihveistä ja pehmeistä perunasämpylöistä koostuvat smash-burgerit, joita löytyy tästä ravintolasta useita erilaisia. Onko valintasi kenties peräti neljä pihviä sisältävä Hulk Smash vai tulisempi Chili?
 

Tampinkoski Kitchen & Bar

 • Mikä: Rento ruokaravintola
 • Missä: Vuolteenkatu 1
 • Mitä: Mutkatonta ruokaa ja laatujuomia

Tampinkosken palvelukulttuuriin ja tunnelmaan on haettu vaikutteita ympäri maailmaa.
Tampinkosken palvelukulttuuriin ja tunnelmaan on haettu vaikutteita ympäri maailmaa. Kuva: Tampinkoski Kitchen & Bar

Heinäkuussa Ratinan kauppakeskuksen kylkeen avautunut Tampinkoski Kitchen & Bar on syntynyt neljän tamperelaisen liikunta-alan yrittäjän intohimosta herkulliseen ruokaan ja hyvään juomaan. EasyFit -kuntosaliyrittäjien uuden aluevaltauksen nimi viittaa Urjalassa virtaavaan Tampinkoskeen jonka varrella uutuusravintolan reseptejä on hiottu jo vuosia.

"Ravintolan idea on syntynyt halustamme jakaa parhaat löydöt ja maut kanssanne. Tuomme Tampereelle koko kansan keittiön ja mainion illanviettopaikan, jonne tullaan nauttimaan ja rentoutumaan", ravintoln Facebookissa kerrotaan.

Tampinkoski tarjoaa tällä hetkellä Pohjois-Italialaisten viinien ja muiden huippujuomien lisäksi pientä suolapalaa juomien kylkeen. Kun keittiöremontti saadaan päätökseen, tähän ainutlaatuisessa funkkisrakennuksessa sijaistevaan ravintolaan voit poiketa myös  kunnon aterialle; menulta löytyy muun muassa ankanrasvassa paistettuja perunoita, paahdettua paprikakeittoa ja simpukoita kuohuviinissä - jälkiruokia unohtamatta.


Asemamestari

 • Mikä: Asemaravintola
 • Missä: Tampereen rautatieasema
 • Mitä: Laadukkaita juomia ja rentoa tunnelmaa

Asemamestari sijaitsee historiallisissa puitteissa.
Asemamestari sijaitsee historiallisissa puitteissa.

Suomen toiseksi vilkkaimmalle rautatieasemalle toukokuussa avautunut Asemamestari tarjoaa viihtyisän hengähdystauon keskellä aseman vilskettä. Uuden ravintolan olutlistalta löytyy laajasti paikallisia tuotteita ja pienpanimoita, viinilista on huolellisesti mietitty ja alkoholittomien juomien valikoima on niin ikään laaja.

“Haluamme panostaa laadukkaaseen juomavalikoimaan ja välittömään tunnelmaan. Halutessaan juomavalikoimamme tuotteita voi hankkia myös kotiin vietäväksi,” ravintolapäällikkö Marko Sirén kertoo.

Ravintolat upeat puitteet toimivat erinomaisesti myös läppärityöläisille, joita varten pöytien läheisyyteen on varattu useita pistokkeita.

“Hienoa päästä toimimaan näin hienoon ja historialliseen ympäristöön Tampereen Rautatieasemalle. Paikka sopii hyvin niin junamatkustajille kuin tamperelaisille.

Muita ravintoloita Tampereella - katso täältä!

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:21

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi