Raumalla järjestetään vedenalaisia konsertteja

Rauman uimahalli muuttuu kokonaistaideteokseksi, joka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.

Kuva: Life Aquatic, Kristiina Ljokkoi

Rauman uimahallissa järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa vedenalaisia konsertteja osana Veden alla -taidetapahtumien sarjaa. Uimahalli muuntuu kokonaistaideteokseksi neljän päivän ja kolmen iltakonsertin ajaksi 17.-20. elokuuta. Life Aquatic -taidetapahtuma tarjoaa eri aisteille ja koko keholle uudenlaisia elämyksiä ja kokemuksia sekä veden alla että veden äärellä.

Itämeren syvyyksistä taltioidut äänimaisemat pääsevät osaksi livekonserttien sarjaa, jonka yleisö kuulee ja tuntee kehonsa kautta uima-altaassa uidessaan ja sukeltaessaan. Itämeri ja Rauman kanaali ovat olleet inspiraation lähteenä sävellyksille ja improvisaatioille, jotka neljä muusikkoa esittävät kolmena iltana uimahallissa konserttiyleisölle. Altaisiin sijoittuvat veistokset koostuvat pallomaisista akvaarioista, joiden sinisessä hohteessa elää vesikasvillisuutta eri puolilta maailmaa. Nämä elävät veistokset ovat nähtävissä sekä veden pinnalla että pinnan alla.

Teoskokonaisuuden vedenalaiset äänimaisemat ovat osa kansainvälisesti tunnetun äänitaiteilija ja muusikko Petri Kuljuntaustan taiteellista osuutta. Hän on kutsunut konserttitapahtumiin mukaan neljä muusikkoa: saksofonisti Jarno Tikka esiintyy Tuomas Toivosen tuottaman ääniteoksen solistina. Raumalainen puhallinsoittaja ja musiikin monitoimimies Takku Ylinen toteuttaa tapahtumassa kaikkien aikojen ensimmäisen soolokonserttinsa. Raumalaislähtöinen muusikko ja Surina-yhtyeen toinen puolisko Ville Eriksson esittää elektronista musiikkia konsertissa. Konserteissa muusikot soittavat altaiden väliin pystytetyllä lavalla, josta ääni johdetaan veden alle. Yleisö houkutellaan veteen uimaan ja sukeltelemaan. Veden alla koettava konsertti on moniaistinen elämys ja ainutkertainen kokemus.

Tapahtuman visuaalisesta osuudesta vastaa kuvataiteilija Kristiina Ljokkoi. Veistosinstallaatio sai alkunsa avaruudesta otetusta valokuvasta, jossa maapallo näyttäytyy sinisyyttä hohtavana vesiplaneettana. Ljokkoi, yhdessä muusikoiden sekä tapahtumatekniikka Äänirasian kanssa, muuntaa uimahallin tilan elämykselliseksi ja kiehtovaksi kokonaistaideteokseksi.

Tapahtuman tuottaa Maaseudun Sivistysliitto osana Veden alla -ympäristötekojen sarjaa. Life Aquatic -yhteistyössä ovat mukana Rauman kaupungin liikuntapalvelut, Rauman Taidemuseo, Suomen Ympäristökeskus SYKE, RaumArs ja Äänirasia Tapahtumantekijä. Tuotantoa tukevat Koneen Säätiö, Keskitien Tukisäätiö, Taiteen edistämiskeskuksen Satakunnan toimialue, Samuel Huberin säätiö sekä Suomen Lontoon Instituutti.

Life Aquatic 17.-20.8. Rauman uimahallissa. Iltakonsertit ke ja to klo 19, pe klo 20. Iltalipun hinta 8/6 euroa, oma uimapuku ja pyyhe mukaan, mahdollisuuksien mukaan myös snorkkeli ja kylpytakki. Liput myynnissä palvelukeskus Pyyrmanissa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi