Ravintola Amigo 40 vuotta

Kunnioitettavaan ikään päässeen ravintolan suosikkiannoksia ovat mm. Ryövärin varras ja pihvit.

Kimmo on tarjoillut Amigossa 17 vuotta.
Kimmo on tarjoillut Amigossa 17 vuotta.

Onnea Amigo!

Ravintola Amigo täytti maaliskuussa 40 vuotta. Kunnioitettavaan ikään päässeen ravintolan pitkäaikaisia suosikkiannoksia ovat muun muassa Ryövärin varras ja erilaiset pihvit. Suosion salaisuudeksi ravintolatoimenjohtaja Maarit Karjalainen arvioi ajassa elämisen. 1970-luvun Espanja-henkisyydestä on siirrytty enemmän pihvi edellä -toimimiseen. Ravintolan iän lisäksi huomattavaa on myös henkilökunnan pitkät työsuhteet. Viidestä tarjoilijasta kolme on ollut yli kymmenen vuotta Amigossa, ja keittiömestari Ilkka Rajamäki on paistanut pihvejä keittiössä jo 20 vuotta.
Amigo, Tehtaankatu 12

Pinkki Lanson

Lanson Rosé Label saa kevääksi myös pinkin roseesamppanjapullon. Vaaleanpunainen kääre on kiinteä, ja se on suunniteltu juhlapöytiin. Pulloa saa Alkon tilausvalikoimasta huhti-toukokuun.
Lanson Rosé Label 45,90 e/0,75 cl

Carlsberg uudistuu

Lager-oluiden uranuurtaja Carlsberg uudistuu. Uudistunutta bisseä päästään maistelemaan kevään mittaan. Tanskalainen panimo on muuten perustettu vuonna 1847.

Lounge divino

Tony’s Deli on avannut viinibaarin. Tarjolla on muun muassa kohtuuhintaisia tasting-paketteja.
Tony’s Deli, Bulevardi 7

Kalakierros

Lauantaina 16.4. kello 14–24 voit hypätä bussiin ja maksuttomalle Kalakierrokselle. Mutta nyt ei ihmetellä särkiä, vaan helsinkiläisravintoloita Hilpeä Hauki, Janoinen lohi, Vastarannan Kiiski, Punavuoren Ahven ja Kaunis Kampela. Jokaisessa ravintolassa on oma maateema. Lähtö lähimmästä kalaravintolastasi.

Terävä skarppina.
Terävä skarppina.

Ololle tuorein Michelin

Lähes kaikkien muiden huippuchefien tavoin telkkarista tutun Pekka Terävän luotsaama Olo on kaupungin viimeisin Michelin-ravintola. Täytyy lainata salista vastaavaa yhtiökumppani Petri Lukkarista: “Nyt on todella vaatimaton Olo.”

Strömsöstä tuttu Paul Svensson on paikalla kahtena ensimmäisenä iltana Olon keväisillä yrttiviikoilla 12.-21.4. Viiden ruokalajin yrttimenu kustantaa 69 e. Hans Välimäen Chez Dominique säilytti kaksi tähteään. Ne muuten ovat samat kaksi kuin toisaalla maailman parhaaksi noteeratulla kööpenhaminalaisella Nomalla! Yhden tähden säihkeestä pitivät kiinni Demo, Luomo ja Postres.

Hyvän hinta-laatusuhteen Bib Gourmandiin yltivät uusina Farouge ja La Table. Punakantinen kirja on vuosien varrella terävöittänyt huomattavasti otettaan, sillä tuoreista tulokkaista noteerataan Muru, Chef & Sommelier, K17 ja Goce.
Olo, Kasarmikatu 44

Sumpussa voittomenu

G.W.Sundmansin tuore keittiöpäällikkö Matti Jämsen napsi voiton kotiin Reykjavikissa 15 muun kokin edestä Food & Fun Festivalissa. Viiden ruokalajin menun (95 e) voi nyt nauttia Sundmansissa. Tarjolla on mm. ankanmaksaa, merikrottia ynnä karitsaa.
G.W.Sundmans, Eteläranta 16

Sadan pinnan olut

Sellainen löytyy nyt  Alkosta:  kompromissittoman Nogne O:n 15,5-prosenttinen Dark Horizon. Neljännesosalitran pullo kustantaa lahjapakkauksessa 9,09 e. Liki kolmivuotiaaseen olueen on lisätty ennen pullotusta vahvaa kahvia. Tulos riemastuttaa runsaalla kahvimaisuudellaan ynnä maltaisella lakritsisuudellaan.

Mallasmenu Suokissa

Sami Hiltunen panee parastaan Suomenlinnan Panimon neljän ruokalajin Menu Mallaksessa (48 e/juomineen 79 e). Listalla löytyy mm. tartar kylmäsavustetusta hauesta sekä grillattua poronfileetä ynnä grillattu porohaggiskroketti. Juomapuolella oman panimon oluita tukevat skottiviskit.
Suomenlinnan Panimo, Suomenlinna C1

Stocka luottaa luomuun

Stockan Herkussa luomuostokset edustivat viime vuonna 2,5 prossaa eli tuplasti valtakunnallisen keskiarvon. Mutta ei tämä mitään: ostojohtaja Pirjo Hellman ennustaa luomun osuuden kohoavan viidessä vuodessa vähintään kahdesta kymmeneen prosenttiin. Euroopan ahkerimmat luomuostajat ovat Tanskassa.
Stockmann, Aleksanterinkatu 52

Klubit

DJ Muffler.
DJ Muffler.

Jukebox: DJ Mufflerin Top 3 -biisiä

  1. Rufige Kru: Terminator (S.P.Y remix)
    ”Goldien tuotantoa, Rufige-nimen alla julkaistu vanha drum ’n´bass -klassikko on päivitetty vuoteen 2011. Iso paha tanssilattia-smasheri.”
  2. 6bit: FRZR9000
    ”Vielä julkaisematon uusi biisi 16bitiltä, tyylikäs dubstep-ralli. Isot bassot ja tyylikkäät rytmitykset kieroilla syntikoilla höystettynä.”
  3. Rob Roy: Rollercoaster (Muffler remix)
    ”Steve Aokin labelin artisti Rob Roy pyysi dubstep-remixin, lopputuloksena täysi vokaalibiisi, jossa läskit synabassot ja kieli poskella soitettu sähkökitararytmitys ja riffi. Tuntuu toimivan tanssilattioilla.”

Villielämää

Kaksipäiväisessä Wildlife Festivalissa esiintyvät muun muassa Jätkäjätkät, Reino & The Rhinos ja Nopsajalka. Leppoisaa menoa luvassa siis.
Virgin Oil 13.-14.5. 21,30/37,30 e

Ladytron Circukseen

Maineikas elektro-bändi saapuu Helsinkiin toukokuun puolivälissä. Illan lämmittelyistä vastaa kotimaan elektropop-duo Zebra & Snake.
The Circus 14.5. 30 e

Agendalla house

Dj:t John Isla ja Matt Stellar hellivät Ahjossa bailaajia housella. Ilmainen sisäänpääsy.
Ahjo Club 1.4.

Eläin!

Animalian bileissä luvassa lienee eläimellistä menoa, kun lavalle kiipeävät muun muassa Mariska ja Pahat Sudet, uuden albumin huhtikuun lopussa julkaiseva Scandinavian Music Group sekä Dj Polar Soul.
Korjaamo 2.4. 12 e

Miss Drag Queen

Ken on heistä kaikkein kaunein..? DTM:ssä kisataan Miss Drag Queen -tittelistä. Kilpailun juontavat Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen. Musisoimassa Martina Aitolehti!
DTM 1.4. 12 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi