Ravintola Nokan Pientilatori tuo lähituottajat Kanavarantaan

Suositussa lähiruokapahtumassa opetellaan myös kalan ja lihan käsittelyä.

Pientilatorilla nautitaan sadonkorjuun antimista.
Pientilatorilla nautitaan sadonkorjuun antimista. Kuva: Rasmus Tikkanen / Ravintola Nokka

Lähiruokaan erikoistunut Ravintola Nokka järjestää Pientilatorin Katajanokan Kanavarannassa jo yhdeksättä kertaa.

Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee elokuun viimeisenä lauantaina sadonkorjuukauden parhaita raaka-aineita ja kotimaisia tuottajia niiden takana. Pientilatorilla pääsee maistelemaan laadukasta kotimaista lähiruokaa ja -juomaa sekä tekemään ostoksia parinkymmenen eri tuottajan tiskiltä.

“Tapaamme tuottajiamme säännöllisesti joko meillä tai tiluksilla, sillä haluamme aidosti tietää raaka-aineistamme ja niiden taustoista. Ensimmäiset Pientilatorit järjestettiinkin tuottajiemme yhteisesittelyinä kanta-asiakkaillemme, sillä molemmat yhdessä mahdollistavat ravintolamme toiminnan”, kertoo Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

“Tapahtuma on vuosi vuodelta kasvanut suuremmaksi, eräänlaiseksi Katajanokan yleiseksi sadonkorjuujuhlaksi ja ruokafanien perhetapahtumaksi.”

Tämän vuoden erityisteemana on kotimainen riista, ja yleisö pääsee tapahtumapäivänä myös itse oppimaan kalan ja riistan käsittelyä.

Tänä vuonna Pientilatori toteutetaan yhdessä Helsinki Farmers’ Marketin kanssa. Helsinki Farmers’ Market on kuukausittain toistuva toritapahtuma, joka pyrkii edistämään kaupunkilaista lähiruoan yhteisöllisyyttä tuomalla yhteen kuluttajia, ravintoloita ja pientuottajia.

“Jokainen tietää, että itse pyydetty kala maistuu aina paremmalta kuin pakkasbulkki. Vähintä mitä voimme ravintolana samanlaisen nautinnon eteen tehdä on tietää, kuka niiden pyytämisestä vastaa ja että se tapahtuu kestävän kalastuksen periaattein. Sama pätee kaikkiin Nokan raaka-aineisiin. Siksi tuottajien rooli on meidän kaltaisemme ravintolan toiminnalle kriittisen tärkeä ja toivon, että myös kuluttajat tutustuisivat pientuottajien osaamiseen ja herkkuihin”, Ruoho sanoo.

Ravintola Nokan Pientilatori, 31. elokuuta, Kanavaranta 7 F

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi