Ravintolauutiset: Helsinki

Rovaniemen Hunksit Matti ja Oskari, 26, rasvaavat  lauantaina terassinahkaa.
Rovaniemen Hunksit Matti ja Oskari, 26, rasvaavat lauantaina terassinahkaa.

Rasvaa nahkaan

Jos säät hellivät vielä elokuussakin, on lauantaisin Lasipalatsin Laiturin terassilla tarjolla ilmaista aurinkorasvausta. Rasvauksesta vastaava kaksikko toimii taiteilijanimellä “Rovaniemen Hunksit”. Aikaisempina vuosina ollutta ilmaisen aurinkorasvan ideaa haluttiin kehittää, ja tulos on onnistunut.  Ravintolan terassipäällikkö Joonas Keskinen kertoo, että asiakkailta on tullut rasvauspalvelusta erinomaista palautetta.
Lasipalatsin Laituri, Mannerheimintie 22­—24

Taide taas kapakoihin

Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä oleva Art Goes Kapakka starttaa torstaina 19.8. Taidetta ja tuoppeja on luvassa aina 28.8. asti. Ohjelma julkistetaan lähempänä.
http://www.artgoeskapakka.fi

Kaivon vikat

Kaivohuoneen kesä vetää viimeisiään tältä vuodelta. Viimeinen Somersby-keskiviikko vietetään 25.8., ja legendaarinen lauantai 28.8. Tänä kesänä kävijämääräisesti keskimääräistä paremmat bileet ovat muuten olleet keskiviikkoisin.
Kaivohuone, Iso Puistotie 1

Kielihommia

Ravintola Zetorin ruokalistaa Zetor Uutisia on voinut  heinäkuusta alkaen lukea suomen lisäksi 18 eri kielellä. Menun tavaaminen onnistuu nyt muun muassa japaniksi, islanniksi, hollanniksi ja kreikaksi.
Zetor, Kaivopiha, Mannerheimintie 35

F8 valmis!

Viime vuoden keväällä avannut Stockmannin kahdeksannen kerroksen ravintolamaailma valmistuu täyteen mittaansa 9.8. Neljä uutta ravintolaa ovat F8 Easy, F8 Fine, F8 Bar ja F8 Velvet. Tähän mennessähän kerroksessa on saatu nauttia baarista, samppanjabaarista, kahvilasta ja välimerellisestä buffetravintolasta. Neljä uutta ravintolaa lupaa tarjontaa etenkin iltaan ja alkuiltaan. Esimerkiksi fine dining -henkisessä F8 Finessa on jopa pöytiintarjoilu. Suurin uutuusravintoloista on F8 Easy. Uudessa F8-kokonaisuudessa on kaikkiaan 850 asiakaspaikkaa.
F8, Stockmann, Aleksanterinkatu 

Sipuli herkuttelee äyriäisillä

Äyriäistenystävät voivat teroittaa makuaistejaan Sipulin syksyisille äyriäisviikoille. Äyriäispöytä (46 e) on katettuna syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun. Rapuja löytyy niin savustettuina katkoina, grillattuina tiikereinä kuin jokiravunpyrstöinä. Ynnä simpukat, lohet ja makeat päälle. Skumpat toimittaa Moët & Chandon.
Sipuli, Kanavaranta 7

Strindberg jatkaa

Strindberg sulkee ovensa syyskuun lopussa, mutta avaa ne uusiksi ensi vappuna. Sisäänkäynti muuttaa  Mikonkadun kulmasta nykyisen Marimekon paikalle. Samalla nytkähtää terassi idän suuntaan, mutta toisen kerroksen keittiö sekä osa ruokapuolesta säilyvät ennallaan. I Love Stridberg -kampanja keräsi 8 000 palautetta.
Stindberg, Pohjoisesplanadi 33

Viiniklubi Bulevardille

Loft sulki nurkan takana ovensa, mutta viinibaarien määrä pysyy Bulevardin alkupäässä vakiona. Hotelli Klaus K:n ensimmäisen kerroksen Ahjossa on startannut itävaltalainen viinibaari. Tarjolla on sekä laseittain että pullottain maanosamme tuntemattomimman viinimaan helmiä. Kokeile vaikkapa mausteista valkoista Loimer Lois Grüner Veltlineriä (6,60 e).
Ahjo, Bulevardi 2—4

Kesän uudet viinit

Savia Viva Familia Xarel.lo (7,91 e) on hankalasta nimestään huolimatta oiva kesäviini Kataloniasta – ja vielä luomu sellainen. Maussa löytyy sitrusta ja hyvä hapokkuus. Omiaan aperitiiviksi, salaateille, mereneläville ja pastalle. Punkun ystäville suven löytö lampaalle ja kypsille juustoille tulee kevyessä muovipullossa Australiasta: Hidden Rock Shiraz (6,87 e).

Skumppaa ja ruokaa Flow'ssa

Lansonin samppanjabaari ja chileläisen Sunrisen viinibaari pitävät vaativatkin maut tyytyväisinä Flow Festivalilla. Festariruokaa tarjoaa mm. Groteskin keittiö, ja kasvisruokailijat on riennoissa huomioitu hyvin. Aasian makuja edustavat sushibaari sekä thaimaalainen Tamarin. Ja sitten vain leijaillaan!
Flow Festival, Suvilahti 13.—15.8.

Klubit

Jukebox

  1. Mother’s Finest: Dis Go Dis Way
    “Kappaleessa on loistava rumpuintro, jota seuraa tarttuva basso. En vain saa siitä tarpeekseni.”
  2. Steve Silk Hurley & The Voice of Life: Say The Word
    "Klassinen house-biisi Chicagosta, johon Sharn Pass on tehnyt loistavat vokaalit. Saa minut aina hyvälle tuulelle.”
  3. Bubble Club: Violet Morning Moon
    “Jotain uutta. Koko Bubble Clubin 12” on mainio. Violet Morning Moon on eeppinen kesäkappale ja sopiva illan lopettajaksi.”

Dennis McNany Club YK:lla 6.8. 9 e.

Rytmikaravaani Alppipuistossa

Toista kertaa järjestettävillä elektronisilla puistofestareilla ulkomaisina esiintyjinä Rhytm & Soundin Mark Ernestus ja Paul St. Hilaire sekä Soulphiction, Stewart Walker ja Mikkel Metal. Suomesta Kitkaliitto ja Inkeri Tähti. Soitannan rinnalla mm. levykirppistä, työpajoja ja hulavanteita moderniin tanssiin yhdistelevä Hoop-a-Trix.
Alppipuisto 7.8. Ilmainen.

Flow'n avajaiset

Kaupunkifestareiden starttina The Chemical Brothers, LCD Soundsystem ja Kap Kap. Avajaisia seuraavina kahtena päivänä päälavan tarjonta ulottuu Big Boista M.I.A:aan ja Husky Rescueen. Klubeilla mm. Kemmurua, The Drumsia ja Beach Housea.
Suvilahti 11.8. 55 e.

Klubi Hesperian puistossa

Flow'n kolmas päivä on hyvä aloittaa klo 13 kolmen tunnin tasoittavalla merimatkalla. Lauri Soini tarjoaa rytmit, Sunlines ruoat. Salaattibuffaan kuuluvat mm. falafelpyörykät, caesar-salaatti ja paahdetut kasvikset. Laivalla A-oikeudet.
Kauppatori—Suvilahti 15.8. 15 e.

Redrum sulki

Murder of Redrum. Redrum lopetti toimintansa maanantaiaamuna 2.8. kello 4. Closing parteissa soittivat muun muassa Lil Tony ja Tomi K. Redrumin tilalle tulee uusi ravintola, josta lisää pian.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi