Rohkea veto! Jussi-gaala uudisti menunsa: Tällaisia herkkuja elokuvajuhlilla nautitaan

City pääsi testaamaan Jussi-gaalan menun, joka on tänä vuonna kokonaisuudessaan vegaaninen.

Alkuruoaksi Jussi-gaalassa tarjoillaan kuningasosterivinokas-rilletteä.
Alkuruoaksi Jussi-gaalassa tarjoillaan kuningasosterivinokas-rilletteä. Kuva: Laura Paavola

Tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Jussi-patsas on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto, ja pitkän historian omaavan juhlan perinteitä halutaan vaalia jatkossakin.

Vaikka juhlavuosi on hyvä hetkiä katsoa menneeseen, Emma Ilves Filmiaura Ry:stä kertoo sen olevan erinomaista aikaa suunnata katseet myös tulevaan ja tämän hetken trendeihin.

“Kestävä kehitys on Filmiauran tärkeimpiä arvoja, ja nämä arvot ovat tulleet yhä suurempaan rooliin viime vuosien elokuvatuotannoissa. Tästä syystä tuntuikin luonnolliselta tuoda kokonaan vegaaninen menu Jussi-gaalaan”, Ilves kertoo menun maistelutilaisuudessa.

Aikataulu ja tilat asettavat omat haasteensa

Viime vuonna Jussi-gaalan menun alku- ja jälkiruoka olivat jo vegaanisia, mutta tänä vuonna sama vegaaninen menu tarjoillaan kaikille 650 kutsuvieraalle. Pääruoka on loihdittu Jussi-gaalan ja Filmiauran yhteistyökumppanina toimivan Valion Gold&Green -nyhtökaurasta.

Viidettä vuotta Jussi-gaalan menusta vastaava Juha Haavisto tietää, mitä kaikkea haastavassa sijainnissa Helsingin Merikaapelihallissa tiukalla aikataululla toteutettavan menun valmistus ja tarjoilu vaativat.

“Menu tarjoillaan isossa tehdashallissa, jossa on yksi vesipiste toisessa päässä, joten olosuhteiden voidaan sanoa olevan suht koht haastavat. Lisäksi menu pitää suunnitella niin, että se on helposti toteutettavissa isolle määrälle”, Haavisto kertoo useita kuukausia kestäneestä menun suunnitteluprosessista.

Pääruoaksi Jussi-gaalassa nautitaan Valion Gold & Green Nyhtökaurasta valmistettua terriiniä lisukkeineen.
Pääruoaksi Jussi-gaalassa nautitaan Valion Gold & Green Nyhtökaurasta valmistettua terriiniä lisukkeineen. Kuva: Laura Paavola

Valion nyhtökauran lisäksi kotimaiset juurekset ja kasvikset näyttelevät menussa suurta roolia, ja vieraat pääsevätkin herkuttelemaan niin maa-artisokalla, punajuurella kuin myskikurpitsalla.

Menun päättää Jussi-gaalan juhlavuoden oma leivos, joka on espoolaisen Suklaa Täplä -yrityksen käsialaa. Leivos on saanut inspiraationsa suomalaisesta klassikosta, perunaleivoksesta, joka on muotoutunut ammattilaisten käsissä upeaksi taideteokseksi.

Toisin kuin maistettaessa voisi luulla, 100 prosenttisesti vegaaninen ja gluteeniton leivos todella on tehty perunasta!

Juhlaleivos päättää herkullisen menun.
Juhlaleivos päättää herkullisen menun. Kuva: Laura Paavola

MENU:

Kuningasosterivinokas-rilletteä, maa-artisokkaa ja punajuurta
***
Gold & Green Nyhtökara -terriiniä, belugalinssi-myskikurpitsaragout sekä rakuunalla maustettua tomaattikastiketta
***
Jussi-gaalan 80 v. juhlaleivos

***

Jussi-Gaalaa voi seurata 22.3. klo 19.30 alkaen MTV3-kanavalla.

1 kommentti

Ameliasomeion

15.3.2024 04:46

Raih keuntungan besar di website https://68.183.42.215/ terpercaya kami! Gabung sekarang untuk pengalaman bermain seru dan menangkan hadiah spektakuler. Bonus menarik dari https://67.205.148.8/ dan layanan pelanggan terbaik juga tersedia. Jangan lewatkan kesempatan emas ini!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi