Sähköpotkulautoja tulee Helsingin kaduille useammastakin tuutista: nyt aloittaa TIER

Eurooppalaiset kaupungit ovat innostuneet sähköpotkulaudoista.

Kuva: TIER

Kaupunkien kehittyessä ja kasvaessa kaivataan uudenlaisia liikkumismuotoja. Sähköpotkulautojen markkinat käyvät kuumana ja Helsingissä aloitti jo toinen sähköpotkulautoja tarjoava yritys. Berliiniläinen TIER toimii nyt kaikissa Pohjoismaissa ja yhteensä 18 eurooppalaisessa kaupungissa.

TIER:n Philipp Haas kommentoi palvelu vähentävän liikenneruuhkia ja tuovan uudenlaisen tavan kaupunkilaisten liikkumiseen.

Sähköpotkulaudan voi ottaa käyttöön 1€ avausmaksua vastaan. Minuutille hintaa kertyy 15 senttiä ja potkulaudan voi perille päästyään jättää minne tahansa. Niille ei siis ole osoitettuja asemia kuten vaikkapa kaupunkipyörille tai -autoille. Palveluun liittyminen ja vapaiden potkulautojen löytäminen tapahtuu applikaation avulla, johon rekisteröityminen on ilmaista.

Vastikään 25 miljoonan euron rahoituksen nostanut TIER on yksi rajusti kilpaillun sähköpotkulautamarkkinan johtavista yrityksistä. TIER haluaa ylläpitää aktiivista dialogia sekä kaupungin viranomaisten että asukkaiden kanssa, jotta sähköpotkulaudoilla liikkumisesta saadaan paikallisesti mahdollisimman mutkatonta ja vastuullista.

Helsingin lisäksi TIER:n sähköpotkulaudat löytyvät seuraavista kaupungeista: Basel, Brysseli, Kööpenhamina, Dubai, Göteborg, Linz, Lissabon, Lund, Lyon, Madrid, Malmö, Oslo, Palma de Mallorca, Pariisi, Sant Cugat, Tukholma ja Wien.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi