Say Cheese on juuston ystävien mekka Rautatientorin kupeessa

Aussie Barin omistaja avasi ensimmäisen ruokaravintolansa huhtikuussa. Vuoden loppuun asti pop up -hengessä toimiva Say Cheese on omistautunut juustolle ja viinille.

Bejay Visserin Say Cheesessä kaikille annoksille on omat suositusviininsä.
Bejay Visserin Say Cheesessä kaikille annoksille on omat suositusviininsä.

“Minä ja vaimoni rakastamme viiniä ja juustoa, kukapa ei. Huomasimme että Suomessa ei oikein ole ravintolaa, joka keskittyisi viiniin ja juustoon”, Say Cheesen ravintoloitsija Bejay Visser kertoo.

Koska sopiva ravintolatila oli jo valmiina Visserin luotsaaman Club Aussie Barin kyljessä Vilhonkadulla, ravintolan tie ideasta käytäntöön eteni nopeasti.

Jo muutamassa viikossa on käynyt selväksi, että juustoravintola kiinnostaa myös asiakkaita. Viikonloppujen osalta varauskalenterissa alkaa olla jo täyttä.

“Olen huomannut kuinka innostuneita suomalaiset ovat ruoasta ja ravintoloista. Baarilla on oltava loistava sijainti, mutta ruokaravintolalle tärkeintä on, että koko paketti on kunnossa: pitää olla hyvä ruoka, loistava palvelu ja hyvä maine”, Visser sanoo.

Say Cheesen ruokalista on luonnollisesti juuston juhlaa. Näiden annosten kohdalla kaloreita ei kannata laskea, sillä annokset ovat valtavia, eikä juuston kanssa kitsastella. Esimerkiksi mac ‘n “say cheese” leipä on valtava vuori valuvaa mac ’n cheeseä, yön yli kypsytettyä naudanrintaa ja gorgonzolajuustoa hampurilaissämpylän välissä.

Maistuisiko Mac ‘n “say cheese”?
Maistuisiko Mac ‘n “say cheese”?

“It’s all about the gooeyness of the cheese”, kuten Visser asian ilmaisee. Juusto saa olla venyvää, ja sitä saa olla paljon.

"Juusto ja viini tuo ihmiset yhteen"

Jaettavien ruokien trendi näkyy myös Say Cheesen ruokalistalla.

“Juusto ja viini tuo ihmiset yhteen, siksi halusimme mukaan myös jaettavia annoksia.”

Esimerkiksi klassinen paistettu camembert on annoksena niin iso, että jotkut ovat jopa valittaneet, että siinä on liikaa syötävää.

Jaettaviksi sopivat myös friteeratut halloumiranskalaiset, grillattu broccolini ja muut listan alkupalat.

Visserillä ei ole aiempaa kokemusta ruokaravintoloista, joten reseptiikasta vastaa keittiömestari Christopher Dare. Sen sijaan viinivalinnoissa näkyy vahvasti Visserin kädenjälki. Hän perehtyi viineihin Ranskassa ja rakkaus viineihin näkyy myös Say Cheesessä. Jokaiselle ruokalajille on oma  huolella valittu suositusviininsä.

Sisäpiha muuttuu kesällä terassiksi

Visser korostaa myös hyvän palvelun merkitystä. Vaikka tarjoilijalla olisi kuinka kiire, se ei saa näkyä asiakkaalle.

“Suomalaisissa ravintoloissa palvelun taso on yleensä hyvä, mutta harvoin poikkeuksellisen hyvä. Uusiseelantilaisen taustani myötä uskon voivani nostaa palvelun aivan uudelle tasolle”, Visser sanoo.

“Tavoitteenamme on, että asiakas viihtyy koko ravintolassa viettämänsä ajan nauttien hyvästä ruoasta ja erinomaisesta viinistä ja häntä palvellaan aina hymyssä suin.”

Kesäkuun alussa sisäpihalle avataan 80-paikkainen terassi, jolla tarjoillaan myös ruokaa: jaettavia annoksia, runsaita gourmet-juustoleipiä, variaatioita mac ’n cheesestä hyvillä viineillä höystettynä.

Huhtikuussa avattu Say Cheese toimii pop up -periaatteella vuoden loppuun saakka. Jos kaikki menee hyvin, Say Cheesestä saattaa tulla pysyvä lisä Helsingin ravintolakenttään. Myös Turku saattaa saada jonain päivänä oman ravintolansa.

Say Cheese, Vilhonkatu 6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi