Stadin Omenapuu jäihin

Kaupungin tunnetuimpiin ravintoloihin lukeutuvan Omenapuun tulevaisuus on jälleen vaakalaudalla.

Papa Giovanni väistyi Omenapuun tieltä.
Papa Giovanni väistyi Omenapuun tieltä.

Omenapuu jäihin

Kaupungin tunnetuimpiin ravintoloihin lukeutuvan Omenapuun tulevaisuus on jälleen vaakalaudalla. Puoli vuotta sitten Makkaratalosta häädetty ravintolaklassikko löysi uuden kodin Keskuskadun toiselta puolelta, mutta ovet eivät avaudukaan joulukuussa. "Meillä on aikalisä", ravintoloitsija Center-Innin toimitusjohtaja Mikko Paukkonen myöntää. Syy on selvä: talouden epävakaa tilanne. Aiemmin syksyllä Center-Inn luopui Kolmesta Sepästä.

"Loka-marraskuu on ollut ravintoloissamme hiljaisempi kuin viime vuonna", Paukkonen tunnustaa. Uusi koti Omenapuulle löydettiin Aikatalosta Ateneuminkujalta entisten Papà Giovannin ja Punaisen Hatun tiloista. "Suunnitelmat olivat valmiina", Paukkonen huokaa. "Pikaruualla ja kebab-paikoilla näyttää menevän hyvin. Nähtäväksi jää, onko tilanne hetkellinen vai pysyvä. Monenlaiseen on varauduttava."

Juustossa löytyy

Kuinka voi hallita tuhansien juustojen maata, kenraali Charles de Gaulle päivitteli aikoinaan. Savoyn viinimestari Antti Uusitalo oikaisee kirjassaan Juustot & juomat esittelemällä 22 kansainvälistä justotyyppiä juomasuosituksineen oluista punaviineihin. Tästä se lähtee – vannotunut juustofani tarvitsee vankempaa perusteosta. Kirjan loppuun sijoittuvat kymmenkunta juustoruokaa resepteineen maistuvat päälleliimatuilta.

Joulun viinit

Perinteinen rutikuiva katalonialainen Nazares Cava Brut Reserva (8,90 e) istuu mainiosti niin joulupöydän aperitiiviksi kuin vuodenvaihteen kuplivaan juhlintaan. Joulun kaloille ja muille etikkaisille tai suolaisille alkupaloille sopii hedelmäinen saksalainen uutuus Black Tower Riesling Gewürztraminer (7,98 e).

La Table muutti

Markus Aremon johtama La Table on muuttanut Ludviginkadun piskuisista tiloista uuteen osoitteeseen Lönnrotinkadulle. Edellisessä olomuodossaan Aremo hankki paikalle Michelin-tähden – miten käy tuoreessa paikassa?
La Table, Lönnrotinkatu 27

”En halua paljastaa nimeä tai liikeideaa vielä”, ravintoloitsija Tomi Björck kertoo. (Kuva: Johanna Viljakainen)
”En halua paljastaa nimeä tai liikeideaa vielä”, ravintoloitsija Tomi Björck kertoo. (Kuva: Johanna Viljakainen)

Uusi ravintola Farangin omistajilta

"Tuodaan klassista tyyliä takaisin, uusi paikka ei ole Farangin ja Gaijinin tyylinen. Vastaavaa ei ole Helsingissä vielä nähty", ravintoloitsija Tomi Björck kertoo keväällä aukeavasta uudesta paikasta. 85 asiakaspaikkaa käsittävä ravintola aukeaa ensi toukokuun aikana, ja siinä on ruokapuolen lisäksi baari. Ravintola aukeaa aivan Gaijinin viereen Bulevardille. Bulsan valtaamisen lisäksi katseet on suunnattu Ruotsiin. "Avaamme sinne ravintolan samalla idealla kuin Helsingin Farang. Yritämme saada ravintolan avattua syksyllä 2012. Tällä hetkellä katsomme liiketiloja", Björck kertoo.
Uuden ravintolan osoite on Bulevardi 6

Teknistä viinitietoa

G.W.Sundmans on saanut asiakkaidensa käyttöön iPad-sovelluksen viinilistastaan. Se sisältää reilun 500 viinin taustatiedot. Lisäksi salin sisustusta on uusittu ja otettu käyttöön Arabian Pekka Paikkurin ja keittiön väen yhdessä suunnittelemat kattausastiat.
G.W.Sundmans, Eteläranta 16

Jouluoluet

Talvi- ja jouluoluiden suosio on kasvanut. Alko tarjoaa joulupöytään esimerkiksi pohjoismaiselle kalapöydälle tai yleisruokajuomaksi soveltuvia lager- ja vehnäoluita sekä kinkun ja laatikoiden kanssa nautittavaksi pehmeän maukkaita bockeja, ale- ja strong ale-oluita. Yhteensä Alkossa on 23 eri merkin talvi- ja jouluoluita.

Joulumaa

Sipulin Joulumaa saapuu taas Katajanokalle. Talvipuutarhassa ja idyllisessä bankettisalissa on aatonaattoon saakka tarjolla sekä perinteisiä jouluruokia että keittiömestari Antti Asujamaan tiimeineen ideoimia uusia tuttavuuksia. Skandinaavisen joulupöydän antimiin voi tutustua 8.12. alkaen.
Sipuli, Kanavanranta 7

Joulusafkat

Eri tyyleihin sopivia jouluillallisia saa ainakin Ravintola Savoysta, Macusta, Nuevosta ja Strindbergiltä. Sitten vaan valitsemaan suomalaisen, välimerellisen ja espanjalaisen väliltä!
http://www.royalravintolat.com


Klubit

Dj Puuhaphiitin top 3.
Dj Puuhaphiitin top 3.

Jukebox

  1. Dave Spoon: Sunrise (Original mix)
    "Klassikko vuodelta 2005, toimii vieläkin luureissa kotona ja keikalla täydelle tanssilattialle. "THE house music anthem" mulle."
  2. Jerry Ropero & Dennis the menace feat. Jaqueline: Coracao (Jorge Montia & Juan Diaz night mix)
    "Mieletön lattaribassolinja ja Coracaon voksut ja pianot. Loistava remix yhdestä kaikkien aikojen kovimmasta houserallista."
  3. Dj Chus & David Penn feat. Cevin Fisher: Libres para siempre (Copyright remix)
    "Yksi tämän vuoden kovimmista julkaisuista, todellinen tanssilattian kädet ilmaan bängeri! Afecto clubin soitetuin veisu."

Puuhaphiit & Afecto Dj’s @ Kokomo Tikibar & Room 9.12.

Fury 7 v

Fury juhlistaa synttäreitään ja mm. Orfeus on soittamassa. Lähes kahden vuoden tauon jälkeen paikkana on Hesari.
Helsinki Club 9.12. 10 e

Joris Voorn Helsinkiin

Hollantilainen Joris Voorn tulee keikalle Venueen. Suomalaisvahvistuksena on soittamassa mm. Milla Lehto.
Venue 16.12. 15 e

Hello 2012

Vuotta vaihtamassa ovat kovimmat suomalaiset konemusiikin edustajat: Orkidea, Heikki L, Alex Kunnari ja Super8 & Tab.
Circus 31.12. 15 e

Bileet Kaivolla

Uutta vuotta otetaan vastaan Kaivohuoneella. Dekkien takana Dj-kaksikko Marcus Maison & Will Dragen.
Kaivohuone 31.12. 10 e

Uuden vuoden jatkot

Afterpartyjä tanssitaan 1.1.2012 muun muassa Kuudennella Linjalla, Venuessa ja Playgroundissa. Tiketit kustantavat 10–15 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi