Suomalaisten jo vuosia rakastama mölkky on nyt pop Pariisissa

Kesäpeli voisi hyvin syrjäyttää petankkin muotitietoisten pariisilaisten keskuudessa. Helsingissä mölkkyjä saa lainata vaikkapa kirjastoista.

Mölkky on suosittu piha-, mökki- sekä puistopeli.
Mölkky on suosittu piha-, mökki- sekä puistopeli. Kuva: Marek Pałach-Rydzy/Flickr.com

New York Magazinen The Strategist nostaa esiin suomalaisen klassikon, mölkyn. Toimittaja Maxine Builder oli havainnut Pariisin matkallaan, että petankkin metallikuulien sijasta ilmassa lentelivätkin puiset keilat. Puistoissa olutta nautiskelevat nuoret pariisilaiset kilpailevat aktiivisesti mölkkymestaruudesta viikonloppuisin.

Kerrataanpa hieman, mistä klassikkopelissä on kyse. Mölkyllä eli puisella palikalla heitetään 1-12 numeroituja keiloja. Mikäli heittäjä kaataa vain yhden keilan, saa vuorossa oleva pisteikseen keilassa olevan pistemäärän. Jos keiloja kaatuu useampi, lasketaan pisteiksi kaatuneiden keilojen määrä. Keilan jäädessä nojaamaan toiseen keilaan, ei sitä lasketa pisteeksi. Heiton jälkeen keilat nostetaan pystyyn sille kohdalle, johon ne ovat lentäneet. Jos pelaaja heittää kolme hutia, putoaa hän pelistä. Peli päättyy, kun ensimmäinen pelaaja saa kokoon täsmälleen 50 pistettä. Mikäli tämä pistemäärä ylittyy, putoaa pelaaja 25 pisteeseen.

Jos mölkkyä ei löydy omasta takaa, mutta pieni kisailu kavereiden kesken innostaisi, voi mölkyn hakea vaikka kirjastosta. Saatavuuden voi tarkistaa täältä

2 kommenttia

Rahtitieto

23.7.2018 22:26

Mölkkyä on viety jo monia vuosia Ranskan suuntaan ja Tactic myös siksi osti koko tuotteen itselleen muutama vuosi sitten (valmistettiin ennen Orimattilassa ja Vääksyssä). Nyt Porista lähtee jatkuvalla syötöllä peliä Keski-Eurooppaan. Menekkiä on edelleenkin enemmän kuin mitä täältä saadaan valmiiksi ja lähtemään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tango Raakki

26.7.2018 14:09

Brysselin puistossa tuli trendikäs porukka vastaan mölkky-kaluston kanssa. Vähänkö ihmeteltiin. Oletettiin että suomalaisoletettuja unionin pöydässä ja koti-ikävää siloittelemassa. Ehkä sitten olivatkin paikallisia edelläkävijöitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi