Suosikkiravintolalta uusi aluevaltaus - sertifioitua pizzaa ja huippudrinkkejä saa pian Turusta: "Tunnettu kulinaristinen kohde"

Suomen vanhimman ravintolan tiloissa nautitaan pian napolilaista pizzaa.

  • Mikä: Napolilainen pizzeria Via Tribunali
  • Missä: Uusi ravintola Aurajoen rantaan
  • Milloin: Marraskuun alkupuoliskolla
  • Mitä: Sertifioitua pizzaa

Turkulainen klassikko, Suomen vanhimmaksikin ravintolaksi tituleerattu Pinella, sulkee ovensa pysyvästi tämän viikon lauantaina. Pinellan kulttuurihistoriallinen kiinteistö ei kuitenkaan jää tyhjilleen, sillä Sunbornin omistuksessa jatkavat tilat ovat avautumassa marraskuussa uuden ravintoloitsijan, helsinkiläisen Son of a Punchin voimin.

Yritys avaa turkulaisten iloksi kaupunkiin laajaa hehkutusta saaneen Via Tribunali -pizzerian. Via Tribunali listattiin tänä vuonna Suomen 42. parhaaksi ravintolaksi ja pizzerioiden numero ykköseksi arvostetussa 50 Parasta Ravintolaa -listauksessa.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä palkitun pizzerian kylkeen saadaan myös cocktaileihin erikoistunut baarikonsepti, jonka erikoisuutena ovat mahdollisimman pitkälle itse tehdyt raaka-aineet.

LUE MYÖS: Kyläkauppias Sampo Kaulasen ehdotus poiki uuden ravintolan: Via Tribunali laajentaa hiihtokeskukseen

Luvassa maailman herkullisinta pizzaa

Son of a Punch on tunnettu etenkin aitoa napolilaista pizzaa tarjoavista Via Tribunali -pizzerioistaan sekä uniikeista drinkkibaareista, kuten helsinkiläisestä Liberty or Deathistä. Nyt avattava ravintola on yrityksen ensimmäinen kohde Turussa.

”Turku on tunnettu kulinaristinen kohde, ja on hienoa avata viides ravintolamme juuri tänne, Aurajoen rannalle”, yrityksen ravintolatoimenjohtaja Antti Kuitunen kertoo.

Via Tribunalin tarjoamat napolilaiset pizzat ovat tarkkaan valvottu tuote: laatustandardeja valvoo voittoa tavoittelematon pizzan kattojärjestö Associazione Verace Pizza Napoletana, joka tarkastaa kaikki ehdokkaat ja myöntää sertifikaatit.

Viides Via Tribunali avautuu upealle paikalle Aurajoen rantaan.
Viides Via Tribunali avautuu upealle paikalle Aurajoen rantaan.

Pizzeria Via Tribunali on Suomen ensimmäinen ja Pohjoismaiden ainoa toimija, joka on ansainnut sertifikaatin useammalle ravintolalle.

”Napolilaista pizzaa sanotaan maailman herkullisimmaksi pizzaksi. Herkullisuuden takaavat maukas, kuohkea ja 20 tuntia kohonnut pohja, tuoreet raaka-aineet sekä minuutin paistoaika 450-asteisessa avotuliuunissa. Lyhyen paistoajan ansiosta täytteet eivät kuivu, vaan ne pitävät tuoreet makunsa sisällään."

Kaikkien pizzoja rakastavien kannattaa ehdottomasti lähteä testaamaan marraskuun alkupuoliskolla avautuva uutuusravintola ja todeta, pitävätkö kovat lupaukset herkullisuudesta paikkansa.

"Napolilainen pizza eroaa roomalais- ja amerikkalaistyylisistä pizzoista sekä pohjansa että paistoaikansa, mutta myös täytteiden yksinkertaisuuden ansiosta. Napolilaiseen pizzaan ei ole tarkoitus laittaa sitä mitä kaapista löytyy, vaan raaka-aineet ovat tarkkaan määriteltyjä oikean makuharmonian luomiseksi,” Kuitunen valottaa napolilaisen pizzan salaisuutta.

LUE MYÖS: 10 napolilaista pizzeriaa pääkaupunkiseudulla

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:14

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi