Superwood-festivaali valtaa Itä-Helsingin merenrantahotellin

Elämykset, musiikki ja hengailu yhdistyvät Ivana Helsingin järjestämällä viikonloppufestivaalilla lokakuussa.

Kuva: Ivana Helsinki

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä Superwood-festivaalilla tehdään irtiotto lokakuun harmaudesta, kun Itämeren rannalla sijaitseva Hotelli Rantapuisto muuttuu viikonlopun yli kestäväksi festivaalialueeksi. Ivana Helsingin järjestämä, aikuisille suunnattu tapahtuma tuo ajankohtaisen musiikin, puheen, kuvataiteen ja kasvisruoan Itä-Helsingin Vuosaaren rauhoittaviin maisemiin.

Tapahtuman musiikkiesiintymiset järjestetään yllätyksellisissä paikoissa, kuten hotellin kookkaassa ja hyvina akustoidussa auditoriossa, rantasaunassa, nuotiolla ja metsässä. Musiikki soi eri vuorokaudenaikoihin ja ilahduttaa festarikansaa läpi viikonlopun. Luvassa on kovan luokan suomalainen esiintyjäkaarti. Viikonloppua tahdittavat muun muassa kulttiyhtye Uuden Fantasian paluu lavoille hiljaiselon jälkeen; suomiräpin väkevät nimet MC Taakibörsta, DJ Kridlokk sekä yhdessä esiintyvät Eevil Stöö ja Kube; Artturi Tairan hypnoottinen ja ekstaattinen Shivan Dragn; euforinen Timo Kaukolammen elektrobändi K-X-P, sekä tuoreemmat tuttavuudet SuadBiniyam ja mystinen M.

"M" on näyttelijä Minja Kosken ja tuottaja Miikka Ahlmanin projekti.
"M" on näyttelijä Minja Kosken ja tuottaja Miikka Ahlmanin projekti. Kuva: Solina Records

Viikonlopun ohjelma on monipuolinen kattaus hyvää oloa ja rentoa fiilistä. Paola Suhonen kuratoi 2,5 tunnin metsäseikkailu Woodtourin, joka on musiikin ja visuaalisuuden kyllästämä taianomainen metsäretki. 

Festarin ruokatarjoilu on yksinomaan kasvisruokaa, ja hotellin koko alue on iloisesti anniskelualuetta.

”Aikuisille on tarjolla helppo viikonloppuloma, jossa voi kokonaisvaltaisesti ja miellyttävästi nauttia hyvästä musiikista ja sisällöstä, ystävistä, ruoasta ja juomasta”, kommentoi Ivana Helsingin tuottaja Pirjo Suhonen tiedotteessa.

Hotelli Rantapuiston lounge
Hotelli Rantapuiston lounge

Viikonlopun mittaan kuullaan myös 20 minuutin puheenvuoroja pinnalla olevista aiheista. Tutkija-blogisti Saara Särmä puhuu feminismistä, filosofian tohtori Timo Airaksinen rakkaudesta, tutkija Ali Hersi Liban suomen ja somalin kielen samankaltaisuudesta, Tero Kivinen eläinten oikeuksista globaalissa oikeuskäytännössä.

Viikonloppu esittelee myös nuorten suomalaistaiteilijoiden kuvataidetta.

Hotelli Rantapuiston piha-alue
Hotelli Rantapuiston piha-alue

Superwood-festivaali, 20.—22. lokakuuta. Hotelli Rantapuisto, Ramsinniemi, Vuosaari. Syksyiselle kaupunkifestarille on mahdollista ostaa hotellipaketin sijaan myös kahden päivän lippu.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi