Sushia ja viiniä Fredalla

Ravintolauutiset: Helsinki.

Matti Sarkkinen ja Anders Westerholmin ravintolan pääyhteistyökumppanit ovat Artek ja Marimekko.
Matti Sarkkinen ja Anders Westerholmin ravintolan pääyhteistyökumppanit ovat Artek ja Marimekko.

Sushia ja viiniä

Matti Sarkkinen ja Anders Westerholm avasivat toisen Sushibar-nimeä kantavan ravintolansa 1.11. Kamppiin. ”Uudenmaankadulla olevan ravintolan konsepti tarkoitettiin jo alun perin monistettavaksi”, Sarkkinen kertoo. Uusi ravintola eroaa tarjoamalla sushin lisäksi yli 50 erilaista viiniä, joista noin 70 prosenttia on luonnonmukaisesti tuotettuja. Valikoimassa on paljon  pientilatuotteita, ja eniten viinejä on Espanjasta sekä Itävallasta. Ravintolassa on 39 asiakaspaikkaa, mutta määrä kasvaa kesällä noin 20:llä, kun terassille avataan mukavan kesäinen maistelukeidas Wineyard.
Sushibar + wine, Fredrikinkatu 42

Tryffelisikaa ei tarvita!

Tryffeleistä arvostetuimman, Italian Tuber Magnatum Picon eli Piemonten Alban valkoisen tryffelin satokausi on taas käsillä, ja Sasso tarjoaa hienojen herkkujen ympärille koottua menua. Tryffeliviikot kestävät 4.12 asti.
Sasso, Pohjoisesplanadi 17

Isien elimet

Ravintola Zetorissa on käyty lähestyvän isänpäivän tiimoilta keskustelua siitä, mikä elin tekee miehestä isän. Huutoäänestyksen pohjalta tultiin siihen tulokseen, että isän tärkein elin on pää, koska sieltä lähtevät ohjeistukset, siitä miten isän tulee toimia. 14. ja 15.11. pöytävarauksen tehneet isät saavat Zetorilta karvalakit tärkeän elimensä suojaksi.
Zetor, Kaivopiha

Kamikazeille

Ex-Poron, ex-Partyboxin ja ex-Hurmion paikalle on avattu Kamikaze Bar. Japanilaisvaikutteisessa baarissa voi hörppiä sakea ja Asahi-olutta. Paikka mainostaa itseään alkuillan aloittelubaarina ja loppuillan kutukerhona. Sohvatyynyissä on muun muassa mangahahmoja. Sisäkautta pääsy Huumaan.
Kamikaze Bar, Fredrikinkatu 48

Joulumarkkinat terassilla

Kaupungin suosituin terassi palaa kehiin joulun odotuksessa. Kyllä: mummotunneli tarjoilee virvokkeita jouluostosten uuvuttamille. Idean äiti Stiina Seppälä myöntää lainanneensa ajatuksen Saksan ja Itävallan joulumarkkinoilta. Tarjolla on glögejä ja kuumia toteja ynnä jouluoluita ja -siidereitä. Juomahanoja ei sisäpihalle yöpakkasten pelossa asenneta. Tunnelmaa luodaan levymusiikilla. Ruokaa ja viiniä tarjoilevat terassia reunustavat König, Raffaello ja Barcelona. Näin Espan Tuomaan markkinoilta on helppo poiketa rohkaisevalle palalle. Terassi toimii joulukuun alusta jouluun asti iltapäivisin ja alkuiltaisin.
Vanha Kauppakuja, Aleksanterinkatu-Pohjoisesplanadi

Mieto lonkero

Olvi tuo vuoden alussa markkinoille loivemmat lonkerot. Uuden ginipohjaisen greippilonkeron alkoholiprosentti on 2,6. Kierrätysmuovipullon koko on 0,45 litraa.

Suomen kallein viini

Maanantaina 29. marraskuuta myydään Suomen kallein viinipullo. Tai sitten ei. Joka tapauksessa kyseisenä aamuna tulee Alkon lippulaivamyymälässä kaupan kaksi kappaletta vuoden 2006 Romanée-Contia. Pullolliselle legendaarista punaista burgundia kertyy hintaa 2 999,40 euroa.
Alko, Salomonkatu 1

Pure poroa!

Paistettu poronvasan maksa (19,20 e) sekä ylikypsä poronpotka ja poroliemi (21,90 e) lukeutuvat Lasipalatsin poroviikkojen erikoisuuksiin. Lappilaisittain herkutellaan 27.11. asti. Juhlan kunniaksi ovat Markus Maulavirta, Hans Välimäki, Kimmo Jylhä ja Tero Mäntykangas pyöräyttäneet reseptikirjan Poro.
Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24

Stone's avaa

HOK-Elanto avaa marraskuussa Keskuskadulle Gastropub Stone’sin. Lounaalla on tarjolla kolme päivittäin vaihtuvaa annosta ja keittiö on auki valomerkkiin. Luvassa on myös hanaparlamentti ja laavakivigrilli.
Stone’s, Keskuskatu 4

Vuoden ruokakirja

Vuoden Ruokakirjan arvonimi menee helpolla Pekka Terävän opukselle Olo – aistin tarkkuudella (49 e ). Ja kirjaan kuvat ottanut Juha-Pekka Laakio toteaa: älkää yrittäkö näitä annoksia kotona, vaan tulkaa kokemaan ne Oloon!
Olo, Kasarmikatu 44

Klubit

Jukebox

  1. Steve Lawler feat. Roland Clark - Gimme Some More (Running with Animals Remix)
    ”Suomalais-saksalaisen tuotantokaksikon remix repii auki melko paljon puheenlötinää sisältävän biisin. Uunituore kappale, jonka testaamista tanssilattialla en malta odottaa!”
  2. Nina Kraviz & Sascha Funke: Moses (Stimming Remix)
    ”Kesällä ilmestynyt biisi, josta en ole vieläkään päässyt yli. Yksi niitä biisejä, joka ei kotona tunnu oikein miltään, mutta isolla äänentoistolla soittaessa tuntuu munuaisissa asti.”
  3. Martin Dawson: Double Six
    ”Mainiosti kehittyvä tech house -keinuttelu, joka tempaa otteeseensa ja pitää siinä kerta toisensa jälkeen.”

Paul Easy Playgroundissa 13.11.

Ihan kreisi disko

Kutosella alkaa marraskuun puolessa välissä ysärihenkinen Kreisidisco. Ideana on palata koulun limudiskomaailmaan. Mukaan  pikkulauantaita juhlimaan kutsutaan kaikki ”aivolomaa kaipaavat”. Klubi järjestetään kerran kahdessa kuukaudessa.
Kuudes Linja 17.11. ilmainen

Rähinä deluxe

Rähinä Recordsin oma klubi aloittaa. Avajaisissa hostina toimii Uniikki, ja dj:nä nähdään Mista S ja K2. Klubi tullaan järjestämään kerran kuussa ja siellä kuullaan spesiaalikeikkoja.
Fredan Tivoli 13.11. 10 e

Elektoropopin faneille

Ehkä maamme lupaavin elektropopbändi Villa Nah tulee tälle keikalle suoraan kahdeksan keikan Britannian kiertueelta. Villa Nah palkittiin muuten ensimmäisellä Tavastia-palkinnolla klubin 40 v -synttäreillä.
Tavastia 19.11. 8 e

Above&Beyond Suomessa

Trancen supertähti Above&Beyond tulee keikalle Helsinkiin. Yksi brittibändin kolmesta jäsenestä on muuten suomalainen Paavo Siljamäki. Levyjen soittamisen lisäksi Above&Beyond tekee myös itse biisejä.
Fredan Tivoli 12.11. 16,20 e

LTJ Bukem Neoon

Drum ’n’ bass artisti LTJ Bukem tulee Mc Conradin kanssa esiintymään Neoon. Illan aikana kuullaan myös L.a.o.s.:ia, Dj Muffleria ja Rico Tubbsia.
Neo 19.11. 15e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi