SYÖ! Helsinki: 21 uutta SYÖ!-ravintolaa täynnä houkuttelevia makuja maailmalta

SYÖ!-viikoilla herkutellaan kympillä!

Ravintola Kainan tuo SYÖ!-viikoille aitoja filippiiniläisiä makuja. Kuvassa kana inasal.
Ravintola Kainan tuo SYÖ!-viikoille aitoja filippiiniläisiä makuja. Kuvassa kana inasal. Kuva: Kainan

Syksyn SYÖ!-viikoilla on luvassa jälleen uusia makuelämyksiä, sillä pääkaupunkiseudulla on peräti 21 uutta SYÖ!-ravintolaa, joista 15 on Helsingissä, viisi Espoossa ja yksi Vantaalla.

Pääkaupunkiseudulla ensikertalaisten joukossa on useita kiinnostavia uutuusravintoloita, kuten armenialaisiin grilliherkkuihin erikoistunut Armenian Grillhouse qabab-vartaineen sekä modernia vietnamilaista tarjoileva Be My Guest nuudelikulhoineen ja banh mi -patonkeineen.

Lue myös: Be My Guest – Modernia vietnamilaista Jätkäsaaressa

Be My Guestin Banh Mi -patongit valmistetaan vietnamilaiseen tyyliin pinnalta rapeaan ja sisältä kuohkeaan leipään.
Be My Guestin Banh Mi -patongit valmistetaan vietnamilaiseen tyyliin pinnalta rapeaan ja sisältä kuohkeaan leipään. Kuva: Be My Guest

Uusia makuja tarjoilee myös vastikään Isoon Omenaan avattu filippiiniläisravintola Kainan, jonka annokset vievät matkalle kauas kaukoitään.

Kainanissa SYÖ!-viikkojen tarjouksessa on filippiiniläistä perinneherkkua sisigiä niin kasvis- kuin lihaversionakin. Niin ikään kympin tarjouksessa oleva grillattu kana saa filippiiniläisen silauksen makeasta atsara-papaijapikkelsistä.

Kuumalta pannulta tarjoiltava sisig on kuin filippiiniläinen pyttipannu. Ravintola Kainanissa perinteisen possupannun lisäksi tarjolla on vegaaninen tofu sisig.
Kuumalta pannulta tarjoiltava sisig on kuin filippiiniläinen pyttipannu. Ravintola Kainanissa perinteisen possupannun lisäksi tarjolla on vegaaninen tofu sisig.

Isossa Omenassa SYÖ!dään kympillä myös Capella Bistrossa, jonka monipuolisesta valikoimasta kympin annoksiksi on nostettu intialainen linssiannos Dal Tadka, tandooriuunissa kypsennetystä kanasta koottu chicken tikka -kori sekä klassinen juustoburgeri 200 gramman burgerpihvillä ja tuplacheddarilla.

Ensimmäistä kertaa mukana on myös Citycenterin Hey Poke, jonka raikkaat kulhoruoat ovat saaneet inspiraationsa Havaijin suunnalta. SYÖ!-viikoilla tarjolla on avokadolla ja edamame-pavuilla höystettyä katkarapukulho sekä tofulla tukevoitettu plain vegan bowl.

Kotiruoan ystäville tutustuminen arvoinen paikka on Hietsun hallista Kämp Gardeniin muuttanut Le Marche, joka tuo SYÖ!-viikoille ratatouillen kera tarjoilemansa kotitekoiset lihapullansa sekä halloumisalaatin.

Burgereita, pastaa, aasialaisia makuja...

Bar Loosister tuo tarjolle kaksi herkullista burgeria: rapean possuburgerin paahdetulla porsaankyljellä sekä sekä bataattiburgerin, jossa papu-bataattipihvi saa lisämakua limeaiolista ja ananaksesta.

Italialaisen ruoan ystävän kannattaa suunnata Il Sicilianoon, jossa nautitaan kampanjahintaan suloisen sinihomejuuston maustamasta pollo al gorgonzola -kanasta sekä herkkutateilla ja tryffeliöljyllä höystetystä poropastasta.

Thaimaalaisia makuja tarjoaa BangCook Itis, jossa tarjousannoksiksi on nostettu suosittu nuudeliannos phat thai sekä klassinen vihreä curry gang kiew wan. Molemmat annokset ovat saatavilla joko kanalla tai tofulla.

Leppävaaran Sellossa uusia makuja tarjoilee sihisevän kuumiina tarjoiltaviin aasialaisannoksiin erikoistunut Chop Chop. SYÖ!-viikoilla ChopChopissa maistellaan korealaista bibimbapia ja japanilaista donburia lohella, kanalla tai tofulla.

Lue myös: Luckiefun’silta uusi konsepti: Suomen ensimmäinen sizzler-ravintola ChopChop

Vantaan Myyrmannissa kannattaa poiketa burgerille, sillä Deluxe Burger & Pizza tarjoaa kampanjahintaan black angus -pihvillä varutetun juustoburgerin sekä pekonihillolla höystetyn Tony’s burgerin.

Deluxe Burger & Pizzan Tony's burger: Briossisämpylän välissä grillattua punasipulia, pekonihilloa, Monterey Jack -juustoa, laavakivillä grillattu Black Angus -pihvi, valkosipulimajoneesia ja rucolaa.
Deluxe Burger & Pizzan Tony's burger: Briossisämpylän välissä grillattua punasipulia, pekonihilloa, Monterey Jack -juustoa, laavakivillä grillattu Black Angus -pihvi, valkosipulimajoneesia ja rucolaa. Kuva: Deluxe Burger & Pizza

Kiinalaisia makuja tarjoilee Kaisaniemenkadun Impress, jossa SYÖ!-viikkojen tarjousannoksina ovat Mapo tofu, Yu Xiang kana sekä paistettua naudanlihaa mustapippurilla.

Myös Luckiefun’s tarjoaa Fredan ja Lönkan ravintoloissaan monipuolisen aasialaisen buffetinsa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä. Rajattomasti sushia voi maistella myös Makuja-ravintolan buffetissa, jossa on tarjolla myös hyvä valikoima vegaanisia susheja.

Yamaton buffetissa on sushin lisäksi tarjolla myös lämpimiä ruokia.
Yamaton buffetissa on sushin lisäksi tarjolla myös lämpimiä ruokia. Kuva: Yamato

Taka-Töölössäkin herkutellaan sushilla, sillä Mannerheimintien Yamato avaa sushibuffetinsa SYÖ!pöttelijöille. Yamatosta voi noutaa sushia myös mukaan: tarjolla on 12 sushin settejä sekä sushia ja lämpimiä ruokia sisältäviä comboja.

Uusia tuttavuuksia SYÖ!-viikoilla ovat myös Nepalilainen ravintola Kasturi Mäkelänkadulla sekä ravintola Nanglo Kalevankadulla.

Ramen-ravintola Momotoko tarjoilee tänä syksynä SYÖ!-annoksiaan kaikissa viidessä ravintolassaan: Citycenterissä, Isossa Omenassa, Sellossa, Jumbossa, Fredalla ja Kluuvissa. Myös Naughty BRGR laajentaa SYÖ!-tarjouksiaan Lönkan ravintolasta Espoon Isoon Omenaan.

Naughty BRGRin Cheese brgr irtoaa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä Lönkalla ja Isossa Omenassa.
Naughty BRGRin Cheese brgr irtoaa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä Lönkalla ja Isossa Omenassa. Kuva: Naughty BRGR

Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi