SYÖ! Turku – syvät kasvismaut tuovat lämpöä viimaiseen talveen

Turun SYÖ!ssä mukana taas iso valikoima kasvis- ja vegaaniannoksia.

Hän on Cup & Pintin Princess Diana.
Hän on Cup & Pintin Princess Diana.

Pizzaa

Jos olet luopunut lihasta, mutta pizza on sinun juttusi, SYÖ!-viikot tarjoavat Turussa muutaman erinomaisen vaihtoehdon. Vegaanista pizzaa kantaa pöytiin esimerkiksi Cup & Pint ja Fiilis Café & Bistro, missä molemmissa tehdään kokeiluja uusilla kasviproteiineilla pizzatäytteenä. Cup & Pintin Princess Diana saa väliinsä marinoitua härkistä, kun taas Fiiliksen pizzan päältä löytyy Oumph-soijaa ja vegaanista mozzarellaa.

Aidon artesaanipizzankin saa halutessaan vegaanisena. Navetta Kortteliravintolassa kaikki pizzat, mukaan lukien vegaaniset, SYÖ!-tarjouksena kympillä.

RantaKertussa kasvissyöjän valinta on Pizza Russarö cashew-pähkinöillä, herkkusienillä ja rucolalla, mutta aidolla Mozzarella di Bufala Campana -juustolla.

Aasialaisia makuja

Aasialaisessa makumaailmassa kasvikset ovat usein tärkeässä roolissa. Tofua yhdistettynä syviin makuihin SYÖ!hön tuo mm. ravintola Masala, China & Thai Palace, Siam Spicy, ravintola Tsing-Tao, Red Chopsticks ja Maku Turku. Aasialaisista annoksista esimerkiksi erilaiset curryt taipuvat erinomaisesti kasvisversioiksi.

Onneksi nykyisin saa myös vegaanista ja kasvissushia. Sitä löytyy Turusta Kobe Sushista tai China & Thai Palacesta. Kympin hinta esimerkiksi 14 kpl vegesushisetille ei ole ollenkaan paha!

Pancho Villan jättivegehampurilainen.
Pancho Villan jättivegehampurilainen.

Burgeria

Burgerit löytyvät nykyisin ravintolan kuin ravintolan valikoimasta kasvisversiona ja eri ravintoloilla on kiinnostavia erilaisia tulkintoja kasvisburgerista. SYÖ! Turussa mukaan mahtuu mustapapupihviä (Rabido), punajuuripihviä (Lone Star), vuohenjuustoburgeria (Kerttu), portobello-halloumiburgeria (Hugo) sekä kasvispihviä (Pancho Villa).

 

SYÖ!-viikot 24. tammikuuta – 6. helmikuuta 2020 Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Tallinnassa. Tsekkaa kaikki kympin annokset: www.syö10.fi. Jätä kuva SYÖ!-raflasta hashtagilla #SYÖ10

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi