Tampereen kiinnostavimpaan ravintolauutuuteen et löydä vahingossa! Apaja herättää ihmetystä ja ihailua

Apaja on löytänyt tien asiakkaiden sydämiin erikoisesta sijainnista huolimatta - tai sen vuoksi.

Kuva: Apaja
  • Missä: Huhtimäenkatu 3 C, Tampere
  • Mitä: Huolella valmistettua ruokaa ja intiimiä tunnelmaa
  • Miksi: Kokemisen arvoinen uutuus mielenkiintoisessa miljöössä

Tampereen Juhannuskylään avautui tammikuuussa ravintola, jonka konsepti on herättänyt asiakkaissa ihmetystä ja ihailua.

Kyseessä on pääosin keittiömestareiden itse hankkimia raaka-aineita tarjoava intiimi ja tunnelmallinen Apaja, joka on rakentunut entiseen talonmiehen asuntoon syrjäiselle sisäpihalle aivan junaradan viereen. Ei siis se perinteisin paikka laadukkaalle ravintolalle.

Konsepti, jollaista Tampere on kaivannut

Ravintolan takana ovat niin suomalaisissa huippupaikoissa kuin ulkomaalaisissa Michelin-ravintoloissa kokemusta kerännyt Juuso Ahvenainen sekä insinööri Tuomas Norri, jotka myös asuvat seinänaapureina ravintolan tilan omistamassa taloyhtiössä. 

”Taloyhtiön kokouksessa pohdittiin, mitä tyhjillään olevalla noin 60 neliöiselle tilalle pitäisi tehdä. Juuso sitten ehdotti, että haluaisi toteuttaa unelmansa ja perustaa oman kivijalkaravintolan. Kyllähän insinööriä tällaiset erikoisideat kiinnostavat, joten ilmoittauduin välittömästi mukaan. Myös taloyhtiön hallitus liputti uudenlaisen idean puolesta”, ravintolan toinen osakas Tuomas Norri kertoo.

Syrjäinen sisäpiha sijaintina on ehtinyt aiheuttaa sekä ihastusta että kauhistusta; ravintolaan kun ei voi vahingossa eksyä sen piilossa olevan sijainnin vuoksi, eikä vallitseva pandemiatilannekaan tarjoa suotuisinta asetelmaa uuden ravintolan perustamiselle.

Keittiömestari Ahvenainen pitää tätä kuitenkin vahvuutena.

”Erikoinen sijainti yhdistettynä persoonallisesti remontoituun tilaan ja laadukkaaseen ruokatuotteeseen ovat jo herättäneet puskaradion kiinnostuksen. Tulimme siihen tulokseen että näemme näissä haasteissa pelkkiä plussia ja tarjoamme vallitsevaan markkinatilanteeseen konseptin, jollaiselle selkeästi on Tampereelta puuttunut."

Rakennuksessa ei ole ollut yhtään suoraa pintaa, ja tunnelma on Ahvenaisen mukaan intiimi ja käsin kosketeltava. Kotoisa mutta eloisa.

Itse hankittuja raaka-aineita

Ravintolan sesonkia kunnioittava, kahden välein vaihtuva menu koostuu pääosin paikallisista raaka-aineista, joita ravintoloitsijat itse hankkivat. Ahvenainen on intohimoinen luonnossa liikkuja sekä kalastaja, Norri taas puolestaan metsästää riistaa aktiivisesti. Ravintolan ruokalistalta löytyykin tällä hetkellä niin riimipeuraa kuin haukea.

Itse hankitut raaka-aineet näyttelevät Apajassa pääosaa.
Itse hankitut raaka-aineet näyttelevät Apajassa pääosaa. Kuva: Apaja

”Haluamme tarjota asiakkaillemme tuotteita, joiden alkuperän pystymme tarvittaessa tarkasti nimeämään” Ahvenainen ja Norri kertovat.

Laadukas raaka-aine ja korkea käsityön taso ovatkin Apajan keittiön tunnusmerkkejä. Menun kyljessä nautittavat viinit hankitaan puolestaan paikallisilta tukkureilta.

Vaikka hyvä ruoka on Apajassa pääroolissa, tilaa annetaan myös kulttuurille. Apajassa järjestetään nimittäin vaihtelevin viikoin sunnuntaisin maksutonta Ovensuussa-klubia, jossa pääset nautiskelemaan elävästä musiikista, hyvän ruoan, viinin ja intiimin tunnelman siivittämänä. Kaikki nämä tekevät Apajasta myös loistavan paikan esimerkiksi treffeille.

LUE MYÖS: 3+1 x uudet ravintolat, joista kaikki puhuvat nyt Tampereella

1 kommentti

Paavonen

11.4.2023 17:00

Se on kyllä juuri näin.
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote/mikrobitti/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote/mokkiristikot/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote/mondo/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote/muumi/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi