3+1 x uudet ravintolat, joista kaikki puhuvat nyt Tampereella

Tampereella pääsee nyt nauttimaan niin georgialaisista erikoisuuksista kuin kokeellisista cocktaileista.

Tampereelta saa nyt muun muassa georgialaisia khinkali-nyyttejä.
Tampereelta saa nyt muun muassa georgialaisia khinkali-nyyttejä.

Alkuvuosi 2022 on ollut tamperelaisille herkkusuille yhtä juhlaa! Kaupunkiin on nimittäin avautunut useampia mielenkiintoisia ravintoloita, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa to go -listalle.

Kokosimme yhteen kolme vastikään ovensa avannutta uutuutta, jotka ovat lyhyessä ajassa nousseet yleisön suursuosikeiksi. Jutun lopusta löydät myös yhden maaliskuussa avaavan uutuuden, jonka tarjontaa kannattaa jäädä innolla odottamaan.

3 x uudet mielenkiintoiset ravintolat Tampereella

Apaja

 • Mikä: Laadukas bistro
 • Missä: Huhtimäenkatu 3 C
 • Mitä: Menukokonaisuuksia, yksittäisiä annoksia ja laatujuomia

Vaikka Apaja-ravintola sijaitsee Tampereen rautatieasemalta vain noin viiden minuutin matkan päässä, uutuus vie sinut hetkessä valovuosien päähän kiireisestä keskustasta.

Ainutlaatuiseen, vanhaan rautatieläisrakennukseen avautunut Apaja on Michelin-ravintoloissakin oppia hakeneen Juuso Ahvenaisen ja Tuomas Norrin visioiden lopputulos, joka on kerännyt lyhyessä ajassa hehkutusta ravintola-alan ammattilaisten keskuudessa.

Apajan ruokalista keskittyy viikoittain vaihtuviin menuihin, jotka puolestaan painottuvat kotimaisiin sesonkeihin. Menuista voi löytää niin riistaa, kalaa kuin biodynaamisesti viljeltyjä kasviksia.

Ihastuttavan miljöön ja ruoan lisäksi Apajaan voi lähteä nauttimaan elävän musiikin, ruoan ja viinin yhdistävästä "Ovensuussa" -Klubista.

 

Tbilisi

 • Mikä: Georgialainen ravintola
 • Missä: Kuninkaankatu 15, Tampere
 • Mitä: Autenttisia erikoisuuksia

Georgialaiset herkut odottavat sinua ravintola Tbilisissä.
Georgialaiset herkut odottavat sinua ravintola Tbilisissä. Kuva: Tbilisi

Kuninkaankatu sai helmikuussa uuden tulokkaan, kun georgialaisiin herkkuihin erikoistunut Tbilisi avasi ovensa nälkäisten asiakkaiden iloksi. Tämän ravintolan ruokalistalta voit löytää autenttisia georgialaisia erikoisuuksia, kuten georgialaisia khinkali-nyyttejä, mtsvadi-vartaita ja chashushuli-pataa.

Myös kokemuksesta haluaa mahdollisimman autenttisen, kannattaa maistaa myös juomalistan erikoisuuksia, kuten georgialaista konjakkia tai väkevää Chacha-alkoholia.

Sosiaalisessa mediassa Tbilisi on saanut todella lämpimän vastaanoton, ja ravintolan ruokaa, palvelua ja tunnelmaa kehutaan laajalti.
 

Cafe & Bar Raina

 • Mikä: Elokuvateatterin uusi ravintola
 • Missä: Kehräsaari B
 • Mitä: Pastaa ja cocktaileja

Ajatus Cafe & Bar Rainasta syntyi reilu vuosi sitten kahden kaveruksen, Roope Vuorisen ja Johannes Mansikka-ahon kaipuusta hyvän ruoan, cocktailien ja kulttuurin pariin pandemian aikana. Syntyi tammikuussa ovensa avannut ravintola, joka toimii Kehräsaaressa Arthouse Cinema Niagara -elokuvateatterin kyljessä.

Uutuusravintolan menu rakentuu herkullisten ja lämmittävien pastaruokien ympärille. Paikan päällä valmistetusta tuorepastasta ja sesongin raaka-aineista syntyy ainutlaatuisia herkkuja niin sekäsyöjille kuin vegaaneille. Pastan kanssa nautitaan kokeellisia, varsin yllättävistäkin raaka-aineista rakennettuja cocktaileja.

Cocktailit ja pastat ovat Rainan juttuja.
Cocktailit ja pastat ovat Rainan juttuja. Kuva: Cafe & Bar Raina

“Tykkäämme mennä juomissa elämykset edellä - emme pelkää leikkiä tulella tai vaikka savustaa juomia kuusenneulasilla”, Rainasta kerrotaan.

Kulttuuritarjonansta pitävät huolen elokuvateatterin esitykset, vaihtuvat taidenäyttelyt sekä erilaiset kulttuuritapahtumat.
 

+ tätä kannattaa odottaa

Hotelli Ilveksen ravintolamaailma

 • Mikä: Hotelli Ilveksen ravintola
 • Missä: Hatanpään valtatie 1
 • Milloin: Avajaiset 16.3.

Ilves avaa uudistuneena maaliskuun aikana.
Ilves avaa uudistuneena maaliskuun aikana.

Tamperelaisklassikon, hotelli Ilveksen, suosittu ravintolamaailma on kokenut viime kuukausien aikana kattavan uudistuksen. Uudistuneessa Ilveksessä tulee olemaan kaiken kaikkiaan viisi erilaista ravintolaa, joista yksi eniten huomiota saaneista on aulabaari Lynx Bar & Cafe. Aulabaarin nimi valittiin nimittäin kilpailulla, joka keräsi yli 2000 ehdotusta.

"Lynx liittyy Ilvekseen mukavasti ja toimii niin suomalaisille kuin ulkomaisillekin vieraille. Se on napakka nimi ja helppo sanoa", perustelee hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää nimivalintaa.

Ja sopii se paikallistenkin suuhun: “Tamperelaiset sanovat tietysti Lynksi."

Uuden Lynxin lisäksi yksi näkyvimmistä muutoksista on kuitenkin uusi kattoterassi, joka on rakennettu Amarillo-ravintolan ja Ukko Nooa -pubin kattotasanteelle. Terassille pääsee sekä sisä- että ulkokautta.

Lue myös toinen artikkelimme Tampereen parhaat ravintolat!

 

1 kommentti

Paavonen

11.4.2023 16:36

Kyllä vain.
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/ulkomaiset-lehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/viinilehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/viikkolehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/viihdelehdet/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi