Tapaksia, osterihumua ja sadonkorjuujuhlia - 8 x ravintoloiden herkullisimmat teemaviikot juuri nyt

Syksy on täynnä toinen toistaan maukkaampia teemaviikkoja. Valitse suosikkisi ja lähde herkuttelemaan.

Useat ravintolat järjestävät näin syksyn tullen erilaisia teemaviikkoja, joiden tarjontaan kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan. Poimimme Helsingin ravintolatarjonnasta kahdeksan mielenkiintoista - ja ennen kaikkea maukasta - teemaviikkoa syksyn herkutteluun.

PS. Muista toimia pian, sillä teemaviikot ovat käynnissä vain rajoitetun ajan!

Sue Ellenin osterihumu

  • Missä: Eteläranta 16
  • Milloin: 5.-16.10.
  • Mitä: Ostereita ja ostereihin liittyviä tapahtumia
  • Lue lisää.

Osterit valtaavat Sue Ellenin lokakuun alussa.
Osterit valtaavat Sue Ellenin lokakuun alussa. Kuva: Sue Ellen

Olitpa sitten aloittelija tai pitkän linjan osterifani, Sue Ellenin osteri-teemaviikoilta löydät taatusti etsimäsi! Ravintola järjestää nimittäin teemaviikon kunniaksi erilaisia tapahtumia, joista jokaiselle löytyy varmasti mieluista tekemistä.

Voit esimerkiksi osallistua 'Osterin Ystävien Päivään', jossa oppitaan lisää tästä ainutlaatuisesta herkusta. Todellisten osterifanien valinta on 'Osteri Masterclass', jossa päästään tutustumaan osterien maailmaan osterin avauksen Suomen mestarin opastuksella.
 

Kultá-ravintolan Jäämeri-viikot

  • Missä: Kultá-ravintola, Bulevardi 28
  • Milloin: 22.9. alkaen
  • Mitä: Jäämeren makuja ja raaka-aineita
  • Lue lisää.

Jäämeri-viikoilla pääsee nauttimaan myös harvinaisemmista herkuista.
Jäämeri-viikoilla pääsee nauttimaan myös harvinaisemmista herkuista. Kuva: Lapland Hotels

Jäämeren harvinaiset herkut rantautuvat syys-lokakuun ajaksi Lapland Hotels Bulevardille. Lapland Hotelsin keittiöpäällikön Tero Mäntykankaan mukaan ajatus Jäämeri-kampanjasta vahvistui, kun hän vieraili monen muun tavoin Pohjois-Norjassa vuosi sitten kesällä.

LUE MYÖS: Suomen ravintolahelmet: Tero Mäntykangas vinkkaa suosikkinsa - kesäravintolan “aito jenkkimeininki” sai huippukokin puolelleen

“Ihastuin alueen raaka-aineiden herkkyyteen ja karujen olosuhteiden muokkaamaan makujen intensiivisyyteen. Näitä ominaisuuksia olemme aina arvostaneet myös Lapland Hotelsin keittiöissä, ja siksi Jäämeri-teema istuu meidän ruokafilosofiaamme paremmin kuin hyvin.”

Luvassa on krouveja annoksia, jotka on tarkoitettu yhdessä koettaviksi ja jaettaviksi. Tarjolla on muun muassa kampasimpukoita, ruijanpallasta, karitsaa, poroa, riekkoa ja pohjoisen juureksia.

City pääsi testaamaan menun herkkuja ennakkoon ja suosittelee teemaviikkoja etenkin kaikille merenelävien ystäville. Tarjolla on nimittäin todellisia erikoisherkkuja, kuten kuningasrapua!
 

Zinnkellerin Oktoberfestit

  • Missä: Meritullinkatu 25
  • Milloin: 15.9-17.10.
  • Mitä: Olutta ja maukasta ruokaa
  • Lue lisää.

Zinnekellerissä pääset kokemaan saksalaista tunnelmaa.
Zinnekellerissä pääset kokemaan saksalaista tunnelmaa. Kuva: Zinnkeller

Ei syksyä ilman Oktoberfestejä! Jos haluat lähteä nauttimaan erilaisista oluista, aidosta saksalaisesta perinneruoasta ja iloisesta tunnelmasta, kannattaa suunnata Zinnkelleriin Kruunuhakaan.

Vuodesta 1980 lähtien toiminut perheyritys on jo itsessään vierailemisen arvoinen paikka, ja kun tähän lisätään päälle vielä Oktoberfestin herkut aina paistetusta potkasta makkaroihin ja laajaan olutvalikoimaan, ei voi mennä pieleen.
 

Troikan sorsaviikot

  • Missä: Caloniuksenkatu 3
  • Milloin: 20.8.-13.10.
  • Mitä: Erillinen sorsamenu
  • Lue lisää.

Venäläisen klassikkoravintola Troikan sorsaviikoista voidaan puhua jo lähes legendaarisina. Jos et ole vielä testannut näitä kuuluisia ruokaviikkoja, asia kannattaa korjata pikimmiten.

Teemaviikkojen ajan ravintola tarjoaa normaalin ala carten lisäksi herkullista neljän ruokalajin sorsamenua, jonka pääosaa näyttelee kotimainen villisorsa. Menusta voit löytää niin kirkasta sorsalientä kuin villisorsaa vanhaan tapaan. Viinipaketti täydentää syksyn makuja erinomaisesti.

OLOn sadonkorjuumenu

  • Missä: Pohjoisesplanadi 5
  • Milloin: 20.9.- 2.10.
  • Mitä: Sesongin makupareja
  • Lue lisää.

Vastikään 15 vuotta täyttävässä Olossa pääsee nyt nauttimaan satokauden herkuista.
Vastikään 15 vuotta täyttävässä Olossa pääsee nyt nauttimaan satokauden herkuista. Kuva: Olo

Olon keittiöpäällikkö Tuomas Vierelän suunnittelemassa menussa nautitaan syksyn antimista kaikilla aisteilla.
Seitsemän ruokalajin sadonkorjuumenun annoksissa korostuvat kotimaisten raaka-aineiden laatu, puhtaus ja monimuotoisuus.

LUE MYÖS: Ravintola Olo täyttää 15 vuotta: Tiesitkö nämä faktat suosikkiravintolan historiasta?

Menu koostuu täydellisesti toisilleen sopivista makupareista, kuten kanttarellivoilla viimeistellystä misovanukkaasta, mustikalla kruunatusta karistasta ja luumulla höystetystö umami-lohesta. Kuulostaa aika hyvältä, vai mitä?
 

Nuden sadonkorjuumenu

  • Missä: Kasarmikatu 44
  • Milloin: 21.9.-2.10.
  • Mitä: Jaettavia sadonkorjuuteemaisia annoksia
  • Lue lisää.

Myös Nude nostaa sesongin raaka-aineet kunniaan Sadonkorjuu-menussaan.
Myös Nude nostaa sesongin raaka-aineet kunniaan Sadonkorjuu-menussaan. Kuva: Nude

Nuden sadonkorjuumenussa pääosaa näyttelevät pientuottajien upeat sesongin raaka-aineet, kuten Oulunjärvestä nostetut kalat ja ravinteikkaasta mullasta nostetut Frex-perunat. Taitavien ammattilaisten käsissä huippuraaka-aineet taipuvat erilaisiksi jaettaviksi annoksiksi, joissa syksy näkyy, tuoksuu ja maistuu.

Menussa pääset herkuttelemaan muun muassa metsäsienidumblingseilla, confatulla sellerillä ja grillatulla kuhalla.
 

Perhon Taberna

  • Missä: Mechelininkatu 7
  • Milloin: 30.8- 2.10
  • Mitä: Espanjalaisia makupaloja
  • Lue lisää.

Perhossa herkutellaan tapaksilla arki-iltaisin ja lauantaisin.
Perhossa herkutellaan tapaksilla arki-iltaisin ja lauantaisin. Kuva: Perho

Jos syksyn pimeys harmittaa, pimeyttä voi lähteä karkuun Perhon Taberna-viikoille. Espanjalaisia tapaksia, pääruokia ja jälkkäriherkkuja sisällään pitävät teemaviikot ovat omiaan rentoon illanviettoon ystävien kesken.

Tarjolla on autenttisia espanjalaisia makumaailmoja aina grillatusta mustekalasta Iberico-possun poskeen ja baskilaiseen juustokakkuun.
 

Emon Sadonkorjuumenu

  • Missä: Kluuvikatu 2
  • Milloin: 21.9.-2.10.
  • Mitä: Viiden ruokalajin menu
  • Lue lisää.

Emossa juhlistaan syksyn parhaita hetkiä herkullisten sadonkorjuuviikkojen muodossa. Keittiöpäällikkö Niko Suomalaisen luomassa menussa pääosaa näyttelevät kotimaisten tuottajien laadukkaat raaka-aineet, kuten Lindrothin puutarhalta tulevat keltajuuret.

Huolella valmistetuissa annoksissa syksy näkyy ja maistuu!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi