Taso ja arvostus huipussaan: Hotelliravintoloiden uusi aika on täällä!

Nyt voit viimeistään unohtaa vanhat käsityksesi hotellien ravintoloista - ne ovat parempia kuin koskaan.

Lapland Hotelsin Kultá Kitchen & Bar nostaa hotelliravintoloiden tasoa.
Lapland Hotelsin Kultá Kitchen & Bar nostaa hotelliravintoloiden tasoa. Kuva: Lapland Hotels

Vielä jonkin aikaa sitten hotelliravintolat toivat ensimmäisenä mieleen kanakoreja ja muita lapsiperheen klassikoita tarjoavan perushyvän ravintolan. Nyt tämä mielikuva saa viimeistään kyytiä, sillä hotellien ravintoloiden taso ja arvostus on noussut viime vuosina huomattavasti niin meillä kuin maailmalla.

Lapland Hotelsin ravintolalle mainetta ja kunniaa

Yksi erinomainen esimerkki hotelliravintoloiden huikeasta tasosta löytyy Helsingin Bulevardilta, Lapland Hotelsin Kultá Kitchen & Barista.

Ruokakulttuuria edistävä Gastronominen seura La Chaîne des Rôtisseurs myönsi maaliskuussa Kultá Kitchenille Rôtisseurs-kilven, joka on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. Ravintola sai tunnustusta erityisesti siitä, että se muuttaa mielikuvaa hotelliravintoloista.

Kultá Kitchen & Bar on tuore kilpiravintola.
Kultá Kitchen & Bar on tuore kilpiravintola. Kuva: Lapland Hotels

“Kultá Kitchen & Bar edustaa hienosti hotelliravintoloita, jotka muuttavat käsityksiämme niiden toiminnasta. Ravintola erottuu hienosti huolellisilla raaka-ainevalinnoilla ja ruoan laadukkaalla valmistuksella ja esillepanon estetiikalla, unohtamatta ja korostamatta makuja”, Helsingin La Chaîne des Rôtisseurs -vouti Vesa Loponen perusteli uutta kilpiravintolaa.

LUE MYÖS LAPLAND -HOTELSIN KEHUTUSTA AAMUPALASTA: Aamupalahuuma näkyy nyt hotelleissa: "Se on elämys, jolta ihmiset odottavat nykyään paljon"

Hyvässä ravintolassa osaamista löytyy myös keittiöstä. Kultá Kitchen & Barin keittiössä Helsingissä työskentelevä Otto Hietamies, voitti nuorten kokkien Suomen mestaruuden Chaîne des Rôtisseurs -järjestön järjestämässä kilpailussa maaliskuussa, ja nyt hän lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 -kilpailuun Meksikoon.

Myös Tampereen Lapland Hotelsin ravintola Dabbal on hurmannut monet - niin myös huippukokki Arto Rastaan.

LUE LISÄÄ: Huippukokki Arto Rastas listasi suosikkiravintolansa - älä missaa näitä Tampereella!

Hotellien ravintolat kiinnostavat myös huippukokkeja

Lapland Hotelsien ravintolat ovat vain yksi esimerkki erinomaisten hotelliravintoloiden voittokulusta.

Marski by Scandic -hotellin suomalaisten raaka-aineiden puolesta liputtava ravintola Kuusi Palaa sai muutama vuosi sitten merkittävän tunnustuksen, kun se voitti Pohjois-Euroopan Contemporary Cuisine -kategorian World Luxury Hotel Awards -kilpailussa. Arvostetussa kilpailussa annetaan yli 300 000 ääntä ympäri maailmaa.

Kuusi palaa? Vai kuusi palaa? Kuinka monta eri merkitystä löydät kehutun ravintolan nimestä?
Kuusi palaa? Vai kuusi palaa? Kuinka monta eri merkitystä löydät kehutun ravintolan nimestä? Kuva: Kuusi Palaa

Myös huippukokit ovat löytäneet hotellit uudelleen. Keväällä 2020 huippukokki Kari Aihinen avasi ravintolan Autograph Collection -ketjuun kuuluvan U14-hotellin yhteyteen. Unioninkadun ja Eteläisen Makasiinikadun kulmassa sijaitseva Version tarjoilee asiakkailleen Kaliforniasta inspiroituneita makuja ja palkitun baarimestari Mika Koivulan huippudrinkkejä.

Uusimmasta hotellivalloituksesta vastaa Tomi Björck, joka on avaamassa ihan näillä näppäimillä uuden omakase-tyylisen ravintolan Hotel Kämpin yhteyteen. Hotellin valloitus ei ole Björckille täysin uutta, sillä huippukokin Boon Nam toimii St. George -hotellin yhteydessä.

Boon Nam löytyy Hotel St. Georgen katutasosta.
Boon Nam löytyy Hotel St. Georgen katutasosta. Kuva: Boon Nam

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi