Aamupalahuuma näkyy nyt hotelleissa: "Se on elämys, jolta ihmiset odottavat nykyään paljon"

Yhä useampi suomalainen suuntaa hotellin aamiaiselle, vaikka olisikin nukkunut yönsä kotona.

Kuva: Lapland Hotels

Tuoretta leipää, hedelmiä, munakasta, jogurttia, jälkiruokia, smoothieita… Mikään ei vedä vertoja monipuoliselle aamupalalle, jonka äärelle voi vain istahtaa alas nauttimaan.

Hyvän aamiaisen arvostus on trendi, joka on tällä hetkellä selvästi nosteessa. Tämä näkyy muun muassa hotelliaamiaisten kasvaneena suosiona.

Aamiainen hotellien myydyimpiä ruokatuotteita

Aamupalan tärkeyden on huomannut myös Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas, jonka mukaan hotellin persoonallinen aamiainen on yksi ketjun kaupunkihotellien myydyimpiä ruokatuotteita.

“Aamiaiselle tullaan viettämään yhteistä aikaa, kokoustamaan tai treffeille. Se on elämys, jolta ihmiset odottavat nykyään paljon”, Mäntykangas kertoo.

Mäntykankaan mukaan aamiainen on aina ollut Lapland Hotelsille yhtä merkittävä ateria kuin illallinenkin.

"Jos onnistumme vakuuttamaan vieraamme aamiaisella, he todennäköisesti haluavat syödä hotellin ravintolassa myös illalla."

Lapland Hotels- ketjun hotelleissa aamiaiseen todella panostetaan, ja tämä panostus palkittiin vastikään kunniamaininnalla valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa. Hotellin aamiainen sai kilpailussa kehuja etenkin paikallisuudestaan ja Lapin ruokakulttuurin tuomisesta kaupunkeihin.

Kuva: Lapland Hotels

“Pyrimme aina siihen, että jokaisella aamiaisella on sopivassa suhteessa näitä molempia. Esimerkiksi Tampereella aamiaisella on tarjolla poromustamakkaraa ja Kuopiossa rautukukkoa. Hungry for Finland -kunniamaininta vahvistaa sen, että tarjoilemme aitoa, mielenkiintoista ja uskottavaa aamiaistuotetta."

Nykyisin aamupalasta nautitaan ajan kanssa

Hyvän aamiaisen arvostus havaittiin kesällä myös Helsingin keskustan uudessa Scandic Grand Central Helsinki -hotellissa, jossa loistavaksi arvosteltu aamupala keräsi hyvin väkeä päivästä toiseen.

Hotellien aamupalojen suosio on Scandic-hotellien viestintäpäällikkö Johanna Uimosen mukaan ollut viimeisen kahden vuoden ajan vahvasti nosteessa staycation-konseptin rinnalla. Ihmiset etsivät nyt elämyksiä arkeensa läheltä.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Onko tässä kenties Suomen paras hotelliaamiainen? Uuden Scandic Grand Centralin versio pääsee jo aika lähelle

“Olemme huomanneet, että ihmiset saapuvat yhä useammin nauttimaan aamupalaa oikein ajan kanssa. On ollut paljon niin ystäväporukoita, etätyöläisiä kuin uuteen hotelliin tutustumaan tulleita eläkeläisiä”, Grand Central Helsingin keittiöpäällikkö Ali Suviala kertoo.

Grand Central Helsingin aamupalalta löytyy muun muassa kananmunaa neljällä (!) eri tavalla.
Grand Central Helsingin aamupalalta löytyy muun muassa kananmunaa neljällä (!) eri tavalla. Kuva: Laura Matilainen

Suvialan mukaan kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita hotellin aamupalalle, mutta etenkin viikonloppuisin kannattaa pöytävaraus tehdä etukäteen.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:14

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi