Tässä ovat Suomen kehutuimmat ravintolat! Uudet suosikit kirivät kärkisijoille

Pöytävarauspalvelu TableOnlinen odotettu ravintolalistaus on jälleen täällä! Löydätkö joukosta oman suosikkisi?

Se on taas täällä! Odotettu TableOnline suosittelee -listaus nimittäin. Listaukseen ylsi tänä vuonna yli 90 toinen toistaan herkullisempaa ravintolaa ympäri Suomen aina Porvoosta Saariselälle. 

Vastikään julkaistu listaus ravintoloista perustuu vuonna 2022 annettuihin kymmeniin tuhansiin asiakasarvioihin ravintolaelämyksen onnistumisesta.  Nämä eri keittiöitä ja tyylejä edustavat ravintolat ovat siis päätyneet listalle vain ja ainoastaan teidän ansiostanne.

Näin se toimii: TableOnline-ravintoloista pöydän varanneet saavat ravintolavierailun jälkeen palautekyselyn, johon vastaamista ravintoloitsijat arvostavat suuresti. TableOnline listaa vuosittain ne ravintolat, joiden asiakaspalautteiden arvostelujen keskiarvo oli vuoden 2022 lopussa vähintään 4,5/5,ja joilla oli vähintään 50 asiakaspalautetta.

VINKKI: Näihin suosikkiravintoloihin kannattaa laittaa pöytävaraukset äkkiä tulille!

Seuraavat ravintolat edustivat kärkisijoilla 31.12.2022. Kaikki TableOnline suosittelee -ravintolat löydät täältä.

TOP 5 Helsinki

1. Spis

Uskomattomalla 4,91 keskiarvolla ykkössijan nappasi pohjoismaiseen ruokaan keskittynyt ravintola Spis. Sen lisäksi, että Helsingin Kasarmikadulla sijaitseva ravintola hurmaa asiakkaansa uskomattomalla ruoallaan, myös ensiluokkainen palvelu ja lämmin tunnelma keräävät kehuja. Jos et vielä ole testannut tätä huippupaikkaa, asia kannattaa korjata pikimmiten!

Spis kerää ylistäviä arvioita TableOnline-käyttäjien keskuudessa.
Spis kerää ylistäviä arvioita TableOnline-käyttäjien keskuudessa. Kuva: Spis

2. Omadi

Sushiin ja raakaan kalaan keskittyvä pitkä menu, intiimi tunnelma sekä upeat sake-paritukset ovat tämän uutuusravintolan juttuja. Viime maaliskuussa ovensa hotelli Helgan yhteyteen avannut Omadi ei ainoastaan yhdistä pohjoismaalaista ruokakulttuuria japanilaiseen ravintolakonseptiin, vaan se tarjoilee asiakkailleen ainutlaatuisia elämyksiä, joita ei voi sanoin kuvailla. Ne täytyy kokea itse!

Lue lisää: Ensimmäinen suomalainen omakase-ravintola avaa ovensa - tällainen on palkittujen tekijöiden Omadi

3. Bona Fide

Vaikka puolitoista vuotta sitten Kruunuhakaan ovensa avannut Bona Fide sijaitsee perinteisessä ravintolamiljöössä, kyseessä on silti jotain täysin uutta. Tässä uuden aallon kortteliravintolassa ei turhia jäykistellä, vaan nautitaan huolella valmistettua ruokaa varsin lompakkoystävälliseen hintaan. Mutkaton ja lämmin palvelu kruunaavat muutenkin jo päätä huimaavan ravintolaelämyksen.

4. Aito

Vaikka uudet suosikit ovat tehneet vahvasti tuloaan, klassikot ovat ja pysyvät! Listan kärkisijoille noussut ravintola Aito on tarjoillut asiakkailleen kotimaisista raaka-aineista valmistettuja ruokaelämyksiä ihanan intiimissä miljöössä jo vuodesta 2009. Kun tähän päälle lisätään  vielä huolella valitut viiniparitukset ja sydämellinen palvelu, ei voi mennä pieleen.

“Kaikki on ihan parasta”, eräs arvostelija kiteyttää.

Ravintola Aito tarjoaa niin kotimaisia kaloja kuin riistaakin sekä taidolla toteutettuja liha- ja kasvisannoksia.
Ravintola Aito tarjoaa niin kotimaisia kaloja kuin riistaakin sekä taidolla toteutettuja liha- ja kasvisannoksia.

4. Skörd

Fredrikinkadulla sijaitseva Skörd tarjoilee asiakkailleen vain suomalaista ruokaa - kirjaimellisesti. Tämän lähiruokaan keskittyvän ravintolan listalta voit löytää niin villikalaa kuin itse kerättyjä marjoja, mutta edes kaukaa meille kuskattava pippuri ei pääse maustamaan Skördin herkkuja. Neljän, kuuden tai kahdeksan ruokalajin menu kruunataan marjaviineillä, oluilla, siidereillä ja itse tehdyillä juomasekoituksilla.

Muita asiakkaiden suosittelemia helsinkiläisravintoloita ovat Plein, Pikku-Hukka, Baskeri & Basso, Toca, Grön, Vinkkeli, Ateljé Finne, Finland Caviar, Troikka, Wellamo, Wino, The Bull &  The Firm, Viinibaari Apotek, Demo, Natura, Young Hearts, Karljohan, Messenius, Bistro & Bar Miljöö, Il Bucatino, Ragu, Kuukuu, Manhattan Steakhouse Esplanadi, Lönkka Bull & Bottle, Moloko Korean BBQ, Fisken på Disken, Kissakahvila Helkatti, Samrat, BasBas Kulma, Kuu, Svenska Klubben, Lonna, Woolshed, Tanner, Maxill, Alexanderplats, Bacco, Kannas ja Shelter.      

TOP 3 Espoo ja Kirkkonummi

1. Bistro O mat Kirkkonummi

Kirkkonummella sijaitseva Bistro O mat ei petä! Se tarjoilee asiakkailleen helposti lähestyttävää ja tasokasta ruokaa, joka toimii niin lounaalla kuin illallisella - eli aina, kun haluat nauttia takuuvarmasti hyvää ruokaa. Ja tämä kehuttu ruoka tarjoillaan takuuvarmasti aina leveän hymyn kera.

“Ihana, kun joku ravintola säilyttää tasonsa vuodesta toiseen. Voit luottavaisin mielin varata pöydän, kun haluat syödä hyvin ja saada hyvää palvelua”, eräässä TableOnline -arvostelussa todetaan.

Bistro O matin suosio ei ota hiipuakseen.
Bistro O matin suosio ei ota hiipuakseen.

2. Bistro Makoisa

Espoossa kakkossijan nappasi viime keväänä Saunalahteen avannut Bistro Makoisa, joka on onnistunut valloittamaan hyvää ruokaa rakastavien ihmisten sydämet kertaheitolla.

Tähän sesongin raaka-aineista valmistettuja herkkuja tarjoavaan ravintolaan voit kokoontua nauttimaan upeista elämyksistä niin arjessa kuin juhlassa.

3. Henricus

Tulevien hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisten pyörittämä lähi- ja luomuruokaravintola Henricus tarjoaa maittavia ja kekseliäitä ruokaelämyksiä iloisella palveluasenteella höystettynä. Kokeile ja ylläty!

Henricuksen resepti maittavaan ravintolaelämykseen on iloinen ote palvelussa ja kekseliäisyys keittiössä.
Henricuksen resepti maittavaan ravintolaelämykseen on iloinen ote palvelussa ja kekseliäisyys keittiössä.

Espoossa kehuja keräsi myös ravintola Base, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä kauppakeskus Sellossa Leppävaarassa.

TOP 3 Tampere

1. LiV

Maistuva ruoka, erinomainen palvelu, ihana ilmapiiri. Muun muassa näillä ylistyssanoilla hehkutetaan TableOnle suosittelee -listauksen tuttua ykkössuosikkia, ravintola LiViä.  Tässä paikassa tähdätään ruokien ja juomien taidokkaaseen yhdistämiseen, ja tämä todellakin näkyy ja maistuu asiakkaan lautasella.

2. Dining 26 by Arto Rastas

Erilainen, rohkea ja onnistunut. Nämä adjektiivit toistuvat useampaan otteeseen tämän tamperelaissuosikin arvosteluissa.

Huippukokki Arto Rastaan tammikuussa 2016 avaama 50-paikkainen Dining 26 by Arto Rastas sukeltaa keittiössään välimerellisiin makuihin aina Marokkoon ja Libanoniin asti. Upeat viiniparitukset, huippupalvelu ja upea sijainti luovat yllättävien makujen kanssa unohtumattoman elämyksen.

Arto Rastaan Aleksanterinkadulla sijaitseva ravintola nousi listauksen kärkisijoille.
Arto Rastaan Aleksanterinkadulla sijaitseva ravintola nousi listauksen kärkisijoille. Kuva: Dining 26 by Arto Rastas

3. Pispalan Pulteri

Vuodesta 1968 toiminut Pispalan Pulteri on legenda isolla L:llä. Pitkän ja värikkään historian omaava ravintola on onnistunut säilyttämään suosionsa vuosikymmenestä toiseen - eikä mikään ihme! Tässä ravintolassa ei kikkailla, vaan pöytiin kannetaan rehellisiä pihvejä lisukkeineen. Eikä kannata myöskään unohtaa kaupungin parhaaksikin annokseksi kehuttua, kerma-sipulikastikkeen kera tarjoiltua maksaa.

Muita asiakkaiden suosittelemia tamperelaisravintoloita ovat Tuulensuun Palatsi, Tampella, Ravintola Myllärit, Sitko Pizza, Tiiliholvi ja Lillan Kök.

TOP 3 Turku

1. Kaskis

Turun ykkösenä komeilee tuttu nimi; Michelin tähdenkin viime vuonna ansioikkaasti napannut Kaskis. Loistavan ruoan lisäksi annosten visuaalisuus ja ihana henkilökunta ovat asioita, jotka nousevat arvosteluissa esiin kerta toisensa jälkeen.

“Kaskis onnistui sataprosenttisesti täyttämään odotuksemme. Ilmapiiri oli rento, mutta huoliteltu. Ruoka oli pelkkää priimaa”, eräs TableOnline käyttäjä hehkuttaa.

Kaskis on Suomen ainoa Michelin-ravintola Helsingin ulkopuolella.
Kaskis on Suomen ainoa Michelin-ravintola Helsingin ulkopuolella.

2. Kuori

Löysää kravattia tai jätä se suosiolla kotiin - iki-ihana Kuori tarjoaa kotimaisista raaka-aineista valmistettua kasvisruokaa ilman turhaa jäykistelyä. Vaikka eteesi tuodut näyttävät annokset siivittävät sinut hetkessä makumatkalle kaukomaille, ne tarjoillaan rennosti kuin kotona konsanaan.

3. Mami

Kortteliravintolan tunnelmaa ja laadukasta ruokaa, siitä on hyvä ravintola tehty! Huolella valmistettuun ruokaan ja rentoon palveluun panostavan Mamin ruokalistalla näkyvät ja maistuvat aina sesongin raaka-aineet, joita viinilistan antimet täydentävät. Mami kuuluu myös muun muassa huippukokki Pekka Terävän suosikkiravintoloiden joukkoon. Lue lisää tästä.

Turussa asiakkaiden suosikeiksi nousivat myös Karu izakaya, Gustavo, Tammiston Kuulas, Kakolanruusu, Ruissalon Maininki, OOBU ja Kerttu.

TOP 3 Kuopio

1. Kuzina Wine & Daily

Kuzina Wine & Daily on jälleen asiakkaiden ykkössuosikki Kuopiossa - eikä suotta! Kuzina Wine & Daily tarjoaa asiakkailleen unohtumattomia makuelämyksiä, joissa pääosaa näyttelevät luomu, lähiruoka ja itse tekeminen. Välimerellisiin resepteihin perustuvien annosten lisäksi tässä kuopiolaisessa helmessä nautitaan laadukkaasta viinivalikoimasta; valikoimasta löytyy yli sata viiniä.

Kuzina Wine & Daily tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen käyttäen luonnonläheisiä sekä itsevalmistettuja tuotteita.
Kuzina Wine & Daily tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen käyttäen luonnonläheisiä sekä itsevalmistettuja tuotteita. Kuva: Kuzina Wine & Daily

2. Boka

Kuopion parhaimmilla näköaloilla varustettu ravintola Boka on Suomen ensimmäinen aito balkanilainen ravintola Suomessa. Jo tämä yhtälö riittäisi taatusti nostamaan Bokan Kuopion suosituimpien ravintoloiden joukkoon, mutta kun mukaan lisätään vielä loistava tunnelma ja erinomainen hinta-laatusuhde, suosio on taattu.

3. Musta Lammas

Vanhassa olutkellarissa sijaitsevassa Mustassa Lampaassa jokainen ruokalaji on valmistettu alusta loppuun ravintolan omassa keittiössä parhaista raaka-aineista. Omaa kieltään ravintola tasosta kertoo se, että Musta Lammas on hyväksytty gastronomisen seuran Chaine des Rotisseurs'n kilpiravintolaksi.

Kuopiossa listalle ylsivät myös Blocco, Urban, Koivumäen Kartano ja Isä Camillo.
 

Eikä tässä suinkaan kaikki! Vantaan, Porvoon, Loviisan, Järvenpään, Rauman, Hämeenlinnan, Saariselän, Joensuun, Lappeenrannan, Seinäjoen, Jyväskylän, Porin, Vaasan, Iitin ja Nokian suosikkiravintolat löydät TableOnlinesta.

3 kommenttia

swapbenny

30.6.2023 15:04

Kiitos arvostelusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

swapbenny

30.6.2023 15:04

Ja tämä on paras valintani https://elgraficochile.cl/casino/winspark

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi